Apple Watch aangekondigd


Gisteravond werd door Apple in het Flint Center for the Performing Arts, naast de iPhone 6 en de iPhone 6 plus, de Apple Watch gepresenteerd. Helaas lag al snel de livestream plat waarna kijkers een testbeeld of foutmelding in het beeld zagen verschijnen. Na enkele minuten was de livestream gelukkig weer hersteld. Mocht je de livestream gemist hebben, maar toch alles willen weten over de nieuwe Apple Watch, lees dan verder!

Apple’s meest persoonlijke creatie
Apple streeft ernaar om krachtige technologie toegangkelijker te maken, relevanter en uiteindelijk persoonlijker. Dankzij de Apple Watch is er een nieuw hoofdstuk geopend in de relatie met technologie. Het meest persoonlijke dat we ooit hebben gemaakt, noemt zegt Apple over de Apple Watch. Het is namelijk het eerste product dat is ontworpen door Apple om op je lichaam te dragen.

Snel en toegankelijk
Elke interactie met de Apple Watch is snel en licht, je kunt direct vanaf de wijzerplaat gebruik maken van de Apple Watch. Je krijgt actuele meldingen van de dingen die je het meest raadpleegt. Denk hierbij aan het weer, de koersen van aandelen en agenda activiteiten.

Direct en persoonlijk
Omdat de Apple Watch om je pols zit wordt communiceren toegankelijker. Daarnaast is er een nieuwe fysieke dimensie toegevoegd aan meldingen. Bij een nieuw bericht bijvoorbeeld, voel je een tikje. Apple Watch stelt je in staat om op een spontane manier contact te leggen met anderen.

Om dit allemaal persoonlijker te maken is de Apple Watch zo ontworpen dat ieder zijn eigen stijl kan kiezen. Om je alvast op weg te helpen heeft Apple drie verschillende collecties uitgebracht.

Gezondheid en fitnesspartner
De Apple Watch geeft een duidelijk beeld van je dagelijkse fysieke activiteiten. Zo kan hij het aantal stappen meten die je op een dag zet. Daarnaast meet het horloge de kwaliteit en frequentie van je activiteiten.

Met de drie ringen in de activiteit-app kun je snel en eenvoudig je vorderingen bekijken. Met de bijgeleverde work-out app verzorg je je eigen cardiotraining. Het is zelf zo dat de Apple Watch na verloop van tijd persoonlijke trainingsdoelen kan voorstellen aan de hand van de verzamelde informatie en alsof dat nog niet genoeg is, moedigt hij je ook nog aan deze doelen te behalen.

Een nieuwe omgeving voor applicaties
De Apple Watch is een nieuwe manier om met apps om te gaan. Door de “snelle blik” functie wordt alle relevante informatie uit alle apps samengebracht. Deze informatie kun je direct bekijken.

Voor ontwikkelaars
Niet alleen voor de gebruikers maar ook voor de ontwikkelaars is de nieuwe Apple Watch erg intressant. Dankzij de WatchKit kunnen ontwikkelaars makkelijker dan ooit apps ontwikkelen voor de Apple Watch.


Bob van der Panne - Commericeel Directeur
Meer weten?

Sparren over de mogelijkheden of een kostenindicatie? Mail of bel direct Bob van der Panne.