Van prototype naar productie
App voor dagjes uit

De app achter een zorgeloos dagje uit

Voortaan betalen per minuut en alleen voor de tijd dat je ergens bent. Dat kan bij pretparken, sauna’s, klimbossen, binnenspeeltuinen en zwembaden. Deze app is sinds september 2019 live en geeft toegang tot een select aantal leuke locaties. Zo heb jij quality time wanneer het jou uitkomt. Daarnaast kun je een locatie bezoeken voor minder dan de dagprijs, en nog mooier, je betaald achteraf via Afterpay.

De app is ontstaan uit een idee van ondernemer die kansen zag voor een alternatieve vorm van betalen voor dagjes uit. Samen met een compagnon werkte hij aan een innovatieve oplossing: een app waarmee je per minuut betaalt voor jouw bezoek aan een sauna, pretpark of ander dagje uit. De app biedt flexibiliteit aan consumenten. Als zij geen hele dag naar een pretpark willen, is er nu de optie om voor slechts twee uurtjes te gaan.

Parken, sauna’s en zwembaden kunnen op deze manier klanten verwelkomen die anders niet waren gekomen en profiteren daarnaast van een betere spreiding van bezoekers. Consumenten hoeven zich maar een keer te registreren in de app en zijn daarna overal direct welkom. Zij betalen alleen voor hun daadwerkelijke gebruik.

Business need

De ondernemer had al een minimal viable product (MVP), maar er was een naderende deadline om de app in een stabiele omgeving te kunnen lanceren. Zij wilden het product vanuit de prototype fase naar de volwassen fase brengen en waren daarom hard op zoek naar een partij met deze expertise. Gillz leverde de specifieke expertise met ervaren React Native developers om in recordtempo nieuwe functionaliteiten toe te voegen en kleine bugs te verwijderen uit het product.

Met de transitie naar een volwassen product kwam ook direct de wens naar meer inzicht in data inzichten en gebruiksvriendelijke tools om nieuwe locaties en klanten eenvoudig aan te laten sluiten.

Oplossing

Om aan de wensen en behoeften van onze klant te voldoen, hebben wij twee ervaren React Native developers ingezet om aan deze app te werken. Zij hebben een stabiele productierijpe app ontwikkeld. Daarnaast hebben wij een werknemer van onze klant binnen 6 maanden op locatie getraind tot Mendix Rapid developer, zodat het bedrijf een inhouse expert heeft voor de doorontwikkeling.

Onze klant wenste tevens meer data inzicht voor locaties. Hierdoor moest het managementportal volledig geïntegreerd worden met een al bestaande backend die was gebouwd in Python. Vanwege de strakke deadline is gekozen voor het inzetten van het low-code platform Mendix om zo in razend tempo een gebruiksvriendelijk managementportal te kunnen realiseren.

Technologie

De app is gebouwd met React Native om de ontwikkeltijd en kosten van het crossplatform (e.g. Android en iOS) product laag te houden. Met React Native kunnen developers namelijk tegelijk werken aan de app geschikt voor iOS en Android, doordat zij gebruikmaken van één codebase.

De bestaande backend werd stapsgewijs uitgefaseerd en vervangen door Mendix in combinatie met Firebase. Het grote voordeel van deze combinatie is dat er geen grootschalige investeringen gedaan hoeven te worden om toch een schaalbaar en toekomstproof systeem neer te zetten. Ideaal voor new business. Daarnaast is het met Mendix niet meer nodig om traditionele computerprogramma’s te schrijven voor het ontwikkelen van een app. Op deze manier kunnen developers sneller een app ontwikkelen of integreren. Handig is ook dat men met Mendix alle functionaliteiten, configuraties en applicaties kan managen vanaf een centraal dashboard. Hierdoor wordt het toegankelijk voor de locaties en hebben zij een duidelijk overzicht in realtime data.

Resultaat

Het eindresultaat mag er wezen: een stabiele React Native app en een managementtool die naadloos hierop aansluit. Deze portal geeft locaties realtime inzicht in data die nog niet eerder beschikbaar was. Door de grote capaciteit die de applicatie nu aankan, kunnen nieuwe gebruikers en locaties ongelimiteerd gebruikmaken van deze app. De organisatie heeft met deze gloednieuwe app een unieke propositie en een goed schaalbaar eindproduct. Een succesvolle lancering op tv bleef dan ook niet uit.

Heb jij ook een prototype die je wilt professionaliseren?

Wil je ook jullie app beschikbaar stellen voor een groot publiek en optimaliseren voor intensief gebruik? Maak vrijblijvend een afspraak met een van onze consultants.

Wil je een prijsindicatie of sparren over de mogelijkheden?
Bob vdP
Bob van der Panne
Commercieel Manager
Kan ik met je meedenken?
1
Versturen

Wellicht ook interessant: