Bayer: MijnMDD

Medicijnen kunnen helpen tegen allerlei klachten. Door patiënten meer inzicht te geven in hun klachten en de effectiviteit van medicatie, kunnen zij ook zelf hun klachten verminderen. Wij hebben een aantal apps ontwikkeld die daarbij helpen.

Mensen met maag- en darmklachten hebben vaak last van erg verschillende symptomen en er zijn diverse therapiën. Het natuurlijke kruidengeneesmiddel Iberogast van Bayer kan helpen tegen maag- en darmklachten,

net als voldoende beweging en de juiste voeding. Bayer wilde graag een app om patiënten inzicht te geven in hun klachten, de therapie en hun manier van leven.

MijnMDD
MijnMDD grafieken

Grafieken geeft inzicht in de stoelgang van de gebruiker. Inzichten kunnen eenvoudig gedeeld worden met een (huis)arts.

Digitaal dagboek met statistiek

Als antwoord op de hulpvraag van Bayer maakten wij een mockup voor een iPhone en Android-app. Dit was de basis voor de MijnMDD-app: een digitaal dagboek, waarin gebruikers elke dag een paar vragen beantwoorden over hun klachten, hun ontlasting en hun stemming. Op basis van de antwoorden maakt de app het klachtenverloop inzichtelijk. Zo kunnen gebruikers zelf goed volgen of een behandeling of een aangepast voedingspatroon aanslaat of juist niet. De gegevens blijven uiteraard privé. Een gebruiker kan zijn gegevens delen met een arts maar alleen op eigen initiatief.

Meer inzicht met een app

De app is gratis te downloaden voor iPhone en Android. Ook artsen kunnen patiënten vragen om de app te gebruiken om samen meer inzicht in de klachten te krijgen. Neemt u ook eens een kijkje.

Wilt u ook meer inzicht bieden op medisch of zakelijk gebied, neem dan contact met ons op over de mogelijkheden van een app.

Een mHealth app voor uw patiënten?

Meer bieden dan een medicijn? Wij denken graag mee hoe uw digitalisatie kunt inzetten voor een gezondere patiënt!

Jaar:
2013
Klant:
Bayer
Samen met:
Ambitions
Disciplines:
apps
Technieken:
,
Budget:
€ 25.000 - 32.500