Dyzle: Producten altijd op de juiste temperatuur
Dyzle temperatuurmeter voor de voedingsindustrie

Dyzle: Producten altijd op de juiste temperatuur

Bij veel ingrediënten en producten die gemaakt worden, is de temperatuur waarop ze getransporteerd en opgeslagen worden ontzettend belangrijk. Om te garanderen dat alles goed blijft, zijn hier wettelijke regels voor opgesteld. Dyzle ontwikkelt hulpmiddelen om temperatuurregistratie volgens deze wet- & regelgeving uit te voeren. Dit doen zij middels precisiemetingen met een connected device. Digitaal gemeten, digitaal bewaard, gewoon via een app. Op deze manier kunnen gebruikers nauwkeurige temperatuurregistraties uitvoeren, simpelweg via hun mobiele telefoon. In de app worden alle metingen en ondernomen acties omgezet in geautomatiseerde rapportages.

Business needs

Bij de service van Dylze staan veiligheid en correctheid van data centraal. Het was belangrijk dat er een app werd ontwikkeld die deze waarden kon waarborgen. Het uitgangspunt was dat de mobiele app alles zo nauwkeurig mogelijk kon regelen omtrent het digitaal meten, registreren en bewaken van temperatuur. De Dyzle app moest temperatuur uitlezen via een digitale of een bluetooth thermometer, op elk gewenst tijdstip van de dag. Daarnaast diende er een platform ontwikkeld te worden, waar alle data van aangesloten bedrijven binnenkomt en waarin de kwaliteitseisen gewaarborgd kunnen worden.

"Een adequate aanpak zorgde ervoor dat de app snel & stabiel werkt met de nieuwe bluetooth thermometers.” Jan Allard Slurink, Dyzle Team leader ICT

Oplossing

Om aan de behoeften van de klant te voldoen, heeft Gillz een app gebouwd die verbonden kan worden met een digitale bluetooth thermometer en alles nauwkeurig registreert. De app stuurt alle data naar een portal waar de verslaglegging van de metingen plaatsvindt. Dit is een continu proces. Aan de hand van de kwaliteitseisen worden alle registraties automatisch gecontroleerd. Is er een afwijking dan wordt er direct een melding naar de mobiele app gestuurd, zodat de gebruiker op de hoogte wordt gesteld en er actie ondernomen kan worden.

Technologie

Voor de technologie hebben wij gekozen om te werken met React Native. Hiermee gebruiken onze developers één set broncode, waarmee zij zowel voor iOS als Android kunnen ontwikkelen. Dit scheelt ontwikkeltijd, omdat zij maar een keer hoeven te programmeren voor twee verschillende platforms. De data afkomstig van de digitale thermometer wordt middels een SDK, en via bluetooth, naar de app gestuurd waardoor hardware en software samenkomen.

Resultaat

Nauwkeurig temperatuur meten kan tegenwoordig prima met een bluetooth-thermometer. Gecombineerd met de door ons ontwikkelde app kunnen gebruikers daarmee nu data uitlezen op hun iPhone of Android device. Daarnaast zorgt de app voor tijdige registratie en maakt het opstellen van realtime rapportages mogelijk. Kortom, meer dan meten alleen, en dat direct via de telefoons van de medewerkers. De app wordt inmiddels gebruikt door grote organisaties zoals Shell, McDonalds en Alliance waar het juiste temperatuurverloop voor veel processen van levensbelang is.

Ook jullie processen stroomlijnen met een app?

Wil je weten welke processen gemakkelijker en/of goedkoper georganiseerd kunnen worden via mobiele devices? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wil je een prijsindicatie of sparren over de mogelijkheden?
Bob vdP
Bob van der Panne
Commercieel Manager
Kan ik met je meedenken?
1
Versturen

Wellicht ook interessant: