De miljoenennotaposter te bekijken via tablet en laptop
man with tablet

EDG Media: Interactieve Miljoenennotaposter

Prinsjesdag en de Miljoenennota, onderwerpen waar leerlingen niet meteen warm voor lopen. Voor EDG Media heeft Gillz daarom de interactieve Miljoenennotaposter ontwikkeld. Hiermee hebben leerkrachten een tool in handen waarmee ze op een interactieve manier de Miljoenennota kunnen behandelen! Ieder jaar presenteert de overheid op Prinsjesdag de Miljoenennota. De Miljoenennota geeft toelichting op de Rijksbegroting voor het komende jaar. Om scholieren te leren wat deze nota inhoudt, wordt al enkele jaren de Miljoenennotaposter uitgegeven. Met deze poster in de klas heeft een leerkracht de cijfers altijd bij de hand. Helaas ontbreekt verdere context bij een papieren poster. Met de door Gillz ontwikkelde interactieve digitale variant is dit wel mogelijk!

Van poster naar interactieve tool

De Miljoenennotaposter hebben we omgezet naar een digitale versie. Zo is de poster te bekijken via een tablet of laptop. Natuurlijk kan een leerkracht de poster ook tonen via het digibord. Binnen de poster zijn voor ieder onderwerp klikbare elementen toegevoegd. Door middel van tekst, afbeeldingen en grafieken wordt er verdere toelichting gegeven op het aangeklikte onderwerp.

Prinsjesdag

Afgelopen dinsdag op Prinsjesdag heeft de minister van Financiën de Miljoenennota en Rijksbegroting gepresenteerd. Kort daarna is de poster in gedrukte én digitale vorm beschikbaar gekomen voor leerkrachten in basis en voortgezet onderwijs.

Award winnende tool

Voor de interactieve Miljoenennotaposter heeft Gillz gebruik gemaakt van de vooruitstrevende tool Micrio. Deze tool werd eerder gebruik voor het award winnende project ‘Jheronimus Bosch – de Tuin de Lusten’ van de NTR. Deze tool maakt gebruik van nieuwe ultra-hi-res visualisatie algoritmes voor het renderen, zoomen en navigeren binnen de poster.

Verdieping via digiles applicatie

Voor de content binnen de poster is gebruik gemaakt van de eerder ontwikkelde digiles applicatie van EDG Media. Per onderwerp zijn er één of meerdere les-slides aangemaakt voor de verdieping. Deze zijn weer gekoppeld aan de klikbare elementen in de poster. Door gebruik te maken van de bestaande tool kon het content gedeelte snel en eenvoudig opgezet worden. En werkt de interactieve Miljoenennotaposter intuïtief voor leerkrachten.

Snel en slim software ontwikkelen met Gillz als partner

De ontwikkeling van de interactieve Miljoenennotaposter is een goed voorbeeld van het slim inzetten van IT. Door een agile aanpak kon efficiënt ontwikkeld worden. En door gebruik te maken van bestaande en bewezen tools kon de nodige tijdswinst behaald worden.

Ook de koppeling leggen tussen off- en online?

Of ben je gewoon benieuwd wat Gillz voor jouw bedrijf zou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op voor de mogelijkheden!

Wil je een prijsindicatie of sparren over de mogelijkheden?
Bob vdP
Bob van der Panne
Commercieel Manager
Kan ik met je meedenken?
1
Versturen

Wellicht ook interessant: