Een speelse quiz over een serieus onderwerp
tablet with game

Genzyme: kennis toetsen met meerwaarde

Met de Thyroid Cancer Challenge kunnen medisch specialisten hun kennis testen op de iPad. Er zijn vragen van verschillend niveau en het is een heuse uitdaging om beter te scoren dan de collega’s.

Speelse en competitieve iPad-quiz voor artsen

Genzyme zet zich in voor het maken van geneesmiddelen voor ziektes die nu nog niet of niet goed behandeld kunnen worden. Eén van die ziektes is schildklierkanker. Genzyme heeft daar een specifiek geneesmiddel voor ontwikkeld, dat onderdeel kan zijn van een behandeling. Om zo veel mogelijk mensen goed te kunnen behandelen is het noodzakelijk dat artsen op de hoogte zijn van beschikbare behandelmogelijkheden. De app Thyroid Cancer Challenge is een speelse quiz over een serieus onderwerp.

Toets voor artsen wereldwijd én voor Genzyme

De app is ontworpen als kennistoets voor artsen. Maar ook Genzyme leert ervan: de antwoorden van de artsen geven inzicht in wat de artsen wel en niet weten. Dat helpt Genzyme de informatievoorziening over schildklierkanker verbeteren.

Internationaal succes

De app wordt regelmatig bijgewerkt met een nieuwe set vragen en met andere spelelementen: meerkeuzevragen, woorden raden enzovoorts. We zijn nu bij de vierde versie, met vragen gebaseerd op de laatste medische inzichten. Vanwege het succes is de app vertaald naar het Duits, Grieks, Turks en nog vier andere talen.

Beter weten als uitdaging

Het spel is los te spelen maar het wordt pas een wedstrijdje tijdens een door Genzyme georganiseerd evenement voor artsen. Daar strijden de artsen tegen elkaar en worden de scores realtime op een scherm geprojecteerd. Scoort een arts goed, dan doneert Genzyme zelfs geld aan een goed doel – uiteraard gelinkt aan schildklierkanker. Wie scoort het hoogst, en wie zorgt voor de meeste donaties?

Spelenderwijs leren met uw app?

Dit spel is leuk om te doen en leerzaam voor de deelnemers én de makers. Wilt u ook een toets waar iedereen beter van wordt of zoekt u een eigengereide manier van fundraising? We denken graag met u mee.

Wil je een prijsindicatie of sparren over de mogelijkheden?
Bob vdP
Bob van der Panne
Commercieel Manager
Kan ik met je meedenken?
1
Versturen

Wellicht ook interessant: