Een digitale variant biedt functionaliteit die de papieren versie niet heeft
kpmg

KPMG: Jaarboek Externe Verslaggeving

Een boek of een grote hoeveelheid content makkelijk meenemen? Maak er een app van. Online overal beschikbaar en makkelijk in gebruik. Veel bedrijven zijn verplicht om aandeelhouders en andere partijen zoals vakbonden en ministeries op de hoogte te houden van wat ze doen. Deze externe verslaggeving bestaat uit de jaarrekening en het jaarverslag van de directie. Wat er precies in moet staan, is wettelijk vastgelegd. De regels hiervoor zijn omvangrijk en veranderen regelmatig. KPMG brengt jaarlijks het Jaarboek Externe Verslaggeving uit met de dan geldende voorschriften.

Van papier naar digitaal

Elke accountant heeft een lijvig papieren jaarboek in zijn boekenkast. Niet gek dat er in deze digitale wereld steeds meer behoefte is aan een digitale variant. En die hebben we gemaakt, samen met Wolters Kluwer en KPMG.

Eenvoudig informatie vinden en delen. Plus 1 kilo bagage minder.

Eén applicatie voor alle platformen

Een belangrijke voorwaarde is dat het Jaarboek op alle gangbare devices toegankelijk is. Doordat we werken met de nieuwste HTML5-technieken is de app beschikbaar via elke browser. Van de HTML5-app hebben we met Cordova een build gemaakt voor in de App Store voor iPad en in Google Play voor Android tablets, zodat het ook werkt als een native app.

Zoeken, notities en markeringen

De digitale variant biedt functionaliteit die de papieren versie niet heeft: snel zoeken op een RJ-nummer of een bepaalde zoekterm, tekst markeren en voorzien van notities en het terugzien van alle notities, het kan allemaal. Ook is informatie via de app per e-mail eenvoudig te delen met klanten en collega’s.

Content eenvoudig updaten

Door de slimme architectuur – in dit geval gebaseerd op XML – is de webapp jaarlijks eenvoudig bij te werken. Eerder gemaakte markeringen en notities blijven gewoon bewaard, bij de juiste editie. Elke accountant kan dus altijd terug naar een vorige versie van het boek.

Uw content in een app of HTML5 site?

Nieuwsgierig naar wat wij van uw content kunnen maken? Bel, mail of app ons met met uw vraag, dan denken wij over de mogelijkheden.

Wil je een prijsindicatie of sparren over de mogelijkheden?
Bob vdP
Bob van der Panne
Commercieel Manager
Kan ik met je meedenken?
1
Versturen

Wellicht ook interessant: