Litams: Elektronische identificatie opent de deur naar Precision Farming
Litams cover foto schapen in weide

Litams: Elektronische identificatie opent de deur naar Precision Farming

Hogere inkomsten, lagere operationele kosten, gezondere dieren, traceerbaarheid tot bij de consument én verbeterde duurzaamheid met een lagere CO2-voetafdruk. Allemaal voordelen voor de veehouderij die met Precision Livestock Farming gegarandeerd zijn door de menu-aangedreven Handheld Connected Reader (HCR) van Litams. Dit hulpmiddel is zeer eenvoudig te gebruiken en helpt de veehouderij elk kenmerk van hun dieren te registreren, zoals stamboomgegevens, geboortedatums, gewichten, groei en gezondheid. Door het verzamelen van deze gegevens en hierop in te spelen wordt hogere kwaliteit vlees een standaard.

Business needs

De gedateerde backend van Litams zorgde ervoor dat innovatie geen kans had. Er was behoefte aan een vernieuwd systeem waarbij het gebruiksgemak voor zowel werknemers van Litams als voor klanten die dagelijks met het device omgaan voorop stond. Het was belangrijk dat de Handheld Connected Reader makkelijk gebruikt kon worden om de efficiëntie van het registreren van gegevens te verhogen. Daarnaast moest de informatie over de dieren snel beschikbaar zijn, zodat gebruikers altijd en overal de gegevens kunnen opvragen én was het noodzaak dat gegevens omtrent stamboom, geboortedata, gewichten, groei en gezondheid nauwkeurig worden geregistreerd.

Technologie

Om het product van Litams geschikt te maken voor de toekomst, zijn zowel backend als frontend herzien. Voor het bouwen van de nieuwe backend, hebben wij gekozen voor Mendix. Door met dit low-code softwareplatform te bouwen, stond er in no time een nieuwe verbeterde backend. De (offline) mobiele app hebben wij met React Native ontwikkeld, zodat een feilloze werkbaarheid tussen de backend en de frontend app wordt gerealiseerd en diepe integratie met meerdere SDK’s mogelijk is. Voor het scannen van de dieren wordt gebruikgemaakt van (low) NFC-technologie.

Resultaat

De nieuwe backend en new business vereisten zijn razendsnel geïmplementeerd met Mendix en React Native. Gebruikers kunnen met de Handheld Connected Reader (HCR) de dieren scannen en data over de dieren uitlezen. Deze elektronische identificatie zorgt voor verbluffende resultaten door de precisie waarmee gemeten wordt. Het beste van alles is dat de HCR niet aangesloten hoeft te zijn aan een PC. De gegevens stromen rechtstreeks naar een server. Met de HCR kunnen gebruikers altijd en overal draadloos de gewenste gegevens opvragen.

Wil je ook jullie processen stroomlijnen met een app?

Wil je weten welke processen gemakkelijker en/of goedkoper georganiseerd kunnen worden via mobiele devices? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Bob vdP
Kan ik met je meedenken?
Wil je een prijsindicatie of
sparren over de mogelijkheden?

Mail Bob van der Panne
Of bel naar +31 (0)6-184 886 98

Wellicht ook interessant: