Ebby Bouwer

Vraag niet beantwoord? Chat met mij..

Bellen of mail kan ook.

Meer weten?

chat-icon
Van prototype naar productie
Tapperuse voor dagjes uit

Tapperuse: De app achter een zorgeloos dagje uit

Voortaan betalen per minuut en alleen voor de tijd dat u ergens bent. Dat kan bij pretparken, sauna’s, klimbossen, binnenspeeltuinen en zwembaden met Tapperuse. Deze app is sinds september live en geeft toegang tot een select aantal leuke locaties. U heeft quality time wanneer het u uitkomt. Daarnaast kunt u een locatie bezoeken voor minder dan de dagprijs, en nog mooier, u betaald achteraf via Afterpay. Tapperuse is ontstaan uit een idee van ondernemer Wilbert Witkamp, die kansen zag voor een alternatieve vorm van betalen voor dagjes uit. Samen met digitale marketeer Ronald de Groot werkte hij aan een innovatieve oplossing: een app waarmee u per minuut betaalt voor uw bezoek. De app biedt flexibiliteit aan consumenten. Als zij geen hele dag naar een pretpark willen, is er nu de optie om voor slechts twee uurtjes te gaan. Parken, sauna’s en zwembaden kunnen op deze manier klanten verwelkomen die anders niet waren gekomen en profiteren daarnaast van een betere spreiding van bezoekers. Consumenten hoeven zich maar een keer te registreren in de app en zijn daarna overal direct welkom. Zij betalen alleen voor hun daadwerkelijke gebruik.

Business need

Tapperuse had al een minimal viable product (MVP), maar er was een naderende deadline om de app in een stabiele omgeving te kunnen lanceren. Zij wilden het product vanuit de prototype fase naar de volwassen fase brengen en waren daarom hard op zoek naar een partij met expertise. Gillz leverde de specifieke expertise met ervaren React Native developers om in recordtempo nieuwe functionaliteiten toe te voegen en kleine bugs te verwijderen uit het product.

Met de transitie naar een volwassen product kwam ook direct de wens naar meer inzicht in data inzichten en gebruiksvriendelijke tools om nieuwe locaties en klanten eenvoudig aan te laten sluiten.

Oplossing

Om aan de wensen en behoeften van onze klant te voldoen, hebben wij twee ervaren React Native developers ingezet om aan deze app te werken. Zij hebben een stabiele productierijpe app ontwikkeld. Daarnaast hebben wij een developer van Tapperuse binnen 6 maanden op locatie getraind tot Mendix Rapid developer, zodat Tapperuse een inhouse expert voor het Mendix platform heeft.

Onze klant wenste tevens meer data inzicht voor locaties. Hierdoor moest het managementportal volledig geïntegreerd worden met een al bestaande backend die was gebouwd in Python. Vanwege de strakke deadline is gekozen voor het inzetten van het low-code platform Mendix om zo in razend tempo een gebruiksvriendelijk managementportal te kunnen realiseren.

Technologie

De app is gebouwd met React Native om de ontwikkeltijd en kosten van het crossplatform (e.g. Android en iOS) product laag te houden. Met React Native kunnen developers namelijk tegelijk werken aan de app geschikt voor iOS en Android, doordat zij gebruikmaken van één codebase.

De bestaande backend werd stapsgewijs uitgefaseerd en vervangen door Mendix in combinatie met Firebase. Het grote voordeel van deze combinatie is dat er geen grootschalige investeringen gedaan hoeven te worden om toch een schaalbaar en toekomstproof systeem neer te zetten. Ideaal voor new business. Daarnaast is het met Mendix niet meer nodig om traditionele computerprogramma’s te schrijven voor het ontwikkelen van een app. Op deze manier kunnen developers sneller een app ontwikkelen of integreren. Handig is ook dat men met Mendix alle functionaliteiten, configuraties en applicaties kan managen vanaf een centraal dashboard. Hierdoor wordt het toegankelijk voor de locaties en hebben zij een duidelijk overzicht in realtime data.

Resultaat

Het eindresultaat mag er wezen: een stabiele React Native app en een managementtool die naadloos hierop aansluit. Deze portal geeft locaties realtime inzicht in data die nog niet eerder beschikbaar was. Door de grote capaciteit die de applicatie nu aankan, kunnen nieuwe gebruikers en locaties ongelimiteerd gebruikmaken van deze app. Tapperuse heeft met deze gloednieuwe app een unieke propositie en een goed schaalbaar eindproduct. Een succesvolle lancering op tv bleef dan ook niet uit.

Heeft u ook een prototype die u wilt professionaliseren?

Wil je ook jullie app beschikbaar stellen voor een groot publiek en optimaliseren voor intensief gebruik? Maak vrijblijvend een afspraak met een van onze consultants.

Bob vdP
Kan ik met je meedenken?

Wil je een prijsindicatie of
sparren over de mogelijkheden?

Mail Bob van der Panne of bel
0618488698