Van Schie bouwt niet alleen aan Nederland, maar ook aan hun eigen IT
Van Schie bouwt aan haar IT

Van Schie bouwt aan haar IT

Continu in beweging. Als specialist in grond-, weg- en waterbouw is het continu in beweging zijn zowel het bestaansrecht als de kernwaarde van het bedrijf. Met de expertises en machines van Van Schie blijft Nederland in beweging. Om deze belofte ook in de toekomst waar te blijven maken realiseert het bedrijf zich dat innoveren van groot belang is. In beweging blijven! Zo bouwt Van Schie niet alleen aan Nederland, maar ook aan hun eigen IT. Gillz is trots om Van Schie hierin te mogen ondersteunen.

Analyse van de business needs

Van Schie kent, zoals veel bedrijven binnen de Bouw en Infra sector, nog redelijk wat papierwerk. Op de bouw worden notities, inspecties en instructies veelvoudig op papier bijgehouden. Zo ook bij het uitleveren of retourontvangst van verhuurde goederen en machines. Met als gevolg dat informatie verloren kan gaan en werkprocessen onvolledig in kaart gebracht kunnen worden. Hierdoor is het verbeteren van deze werkprocessen, zoals het efficiënter maken of voorkomen van vertragingen, lastig en kan informatieverlies tot flinke financiële schade leiden.

Van Schie brug
Van Schie rijplaten
Van Schie hijskraan

Stel: Van Schie verhuurt honderden rijplaten en groot materieel, maar bij retourontvangst wordt er schade geconstateerd of kloppen de aantallen niet; wanneer dit verhuurproces niet goed geborgd is, leidt dit tot onduidelijkheid, gesteggel en hoge kosten. Dat wil je niet! Niet voor de klant, niet voor jouw medewerkers en al helemaal niet voor het bedrijfsresultaat. Transparantie is hierbij belangrijk voor Van Schie, zowel transparantie intern als naar haar klanten toe.

Naast dat papierwerk flink in de papieren kan lopen, is het ook vervelend voor klanten. De papieren administratie kunnen leiden tot vertragingen in de serviceverlening, onduidelijkheid over gemaakte afspraken en maken het voor de klant lastig om bestellingen te wijzigen. Tijd om daar een verdere verbetering in aan te brengen!De IT-projecten van Van Schie

Samen met van Schie hebben wij gekeken naar huidige bedrijfsprocessen die geoptimaliseerd kunnen worden met behulp van de juist inzet van IT. Daaruit kwamen een aantal ideeën voort:

  • Verhuur portal met schade inspectie;
  • Offerte automatisering;
  • Geautomatiseerde telling van retour ontvangen goederen;
  • Opleiden van Citizen Developers.

Schade inspectie van verhuurde goederen

Eén van de grootste wensen van Van Schie is om het verhuurproces beter in kaart te brengen. Een portaal waar het verhuur en de retourontvangst in geregistreerd wordt. Voorzien van klantinformatie, een artikeloverzicht en de schade inspecties die gedaan zijn per artikel.

Van Schie - Dashboard
Van Schie - Mendix Schadeinspectie

Offerte automatisering

Daarnaast heeft het bedrijf de wens om het proces van offerte aanvraag en afhandeling ook verder te automatiseren. Momenteel is een kantoormedewerker nog veel tijd kwijt bij het opstellen van offertes, het opmaken van orders en de eventuele afhandeling van schades. Slimme bedrijfsapplicaties moeten uitkomst bieden. Een eerste opmars naar een klantportaal waar klanten hun administratie in bij kunnen houden.

Geautomatiseerde telling van retour ontvangen goederen

Een volgende automatiseringsstap bij het in ontvangst nemen van verhuurde goederen is om goederen automatisch te kunnen tellen. Van Schie verhuurt materialen in grote hoeveelheden, denk bijvoorbeeld aan rijplaten. Het tellen van deze retour ontvangen materialen is een tijdsintensieve en logistiek uitdagende taak. Vandaar dat wij samen met Van Schie kijken naar slimme toepassingen om dit proces te optimaliseren.

Opleiden van eigen personeel tot Citizen Developer

Uit de gesprekken met Van Schie bleek dat de organisatie behoefte heeft aan meer IT-kennis. In eerste instantie kan Van Schie, vanzelfsprekend, een beroep doen op onze kennis als IT-partner. Echter, op lange termijn is de wens dat de organisatie zelf aan haar bedrijfsapplicaties kan werken. Vandaar dat het bedrijf nu al investeert om personeel op te leiden tot Citizen Developer.Wat is jouw IT-strategie?

Benieuwd of de IT-strategie van jullie bedrijf toekomst-proof is? Vraag gratis en geheel vrijblijvend een afspraak in met onze directeur Bob van der Panne.

Wat is jouw IT-strategie?

Vraag meeting aan