Aantrekkelijke lessen met interactieve oefeningen voor jong en oud
school class kids holding tablets

EDG Media: Digiboard applicatie voor het digitaal onderwijs

Efficiënt en zelf (in house) lesmateriaal voor digiborden kunnen maken. Aantrekkelijke lessen met interactieve oefeningen voor jong en oud. En dat in een gebruiksvriendelijke online omgeving. Het is mogelijk met de digiles applicatie voor EDG Media. De tijd van het krijtbord in klaslokalen is definitief voorbij. Het digibord of smartbord heeft een aantal jaren geleden zijn intrede gedaan en is nu eigenlijk gemeengoed op (basis)scholen. De mogelijkheden voor de leerkracht zijn eindeloos. EDG Media wilde haar klanten hierin kunnen servicen met een uitgebreid pakket aan mogelijkheden.

EDG Media

In de jaren ’90 begonnen als distributiebedrijf, richting het onderwijs, uitgegroeid tot uitgever van vakinformatie en lesmaterialen. Zo is EDG Media inmiddels uitgegroeid tot hét mediabedrijf voor het onderwijs, zowel online als offline. Het verspreiden van onderwijsgerichte media en lesmaterialen staan centraal. EDG ontwikkelt onder ander voor bekende tvprogramma’s Het Klokhuis en het Sinterklaasjournaal lespakketten voor digibord en tablet. Nadat de oude applicatie niet meer werd ondersteund wilde EDG Media een nieuwe applicatie laten ontwikkelen om klaar te zijn voor de toekomst.

In Gillz hebben we een partner gevonden die beschikt over de juiste kennis en skills om dit platform voor ons in te richten. We blijven doorontwikkelen en optimaliseren. Gillz is als partner betrouwbaar, snel en accuraat. Pauline de Pater, manager Account & Media

Lessen samenstellen met enkele klikken

Op basis van de wensen en eisen van EDG Media heeft Gillz een digiles applicatie ontwikkeld waarmee efficiënt en zelf (in house) digilessen samengesteld kunnen worden. De vormgevers van EDG Media hebben hierbij de beschikking over een uitgebreid palet aan typen interacties: - Opdrachten met vragen - Een memory game - Zoekplaten - Toevoegen van video, tekst en afbeeldingen

Met enkele klikken kan een volledige digiles samengesteld worden. Vervolgens wordt de les via een beveiligde url gepubliceerd in de webshop van EDG Media.

Van ontwerp naar release in twee maanden

De grootste uitdaging bij dit project was de korte doorlooptijd. De ontwikkeling is gestart aan het einde van het schooljaar. En vóór de start van het nieuwe schooljaar moesten de eerste digilessen klaar zijn. Binnen twee maanden is de eerste versie van de digiles applicatie ontwikkeld, getest en beschikbaar gemaakt voor gebruik. Door volgens de Scrum methode te werken is de ontwikkeling aanzienlijk versneld. Per sprint van twee weken werden functionaliteiten ontwikkeld, getest en eventueel herzien. Een goed voorbeeld van snel en slim software ontwikkelen!

(Door)ontwikkelen voor de toekomst

Daarmee was het niet klaar! Na de ingebruikname van de eerste versie zijn de volgende ontwikkelingen direct in gang gezet. Nieuwe features, verbeteringen en extra interacties, de digiles applicatie is vrijwel continu in ontwikkeling. Gillz is hierin de betrouwbare en flexibele partner voor ontwikkeling. Hiermee heeft EDG Media een tool waarmee ze klaar zijn voor de toekomst.

Gillz als partner voor software oplossingen op maat

Het slim inzetten van IT, dat is waar het om draait. Met de digiles applicatie creëerde Gillz een enorme efficiëntieslag in het werkproces van EDG Media. En of het nu sneller, slimmer of efficiënter kan: Gillz gaat met jou de uitdaging aan om bedrijfsprocessen naar een hoger plan te tillen. Benieuwd wat Gillz voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wil je een prijsindicatie of sparren over de mogelijkheden?
Bob vdP
Bob van der Panne
Commercieel Manager
Kan ik met je meedenken?
1
Versturen

Wellicht ook interessant: