Kennisbank

Kennis is macht maar kennisdeling is kracht. Hier bloggen wij over wat ons bezighoudt, de nieuwe technieken en trends die wij waarnemen.

Aan het woord: Niek, Mendix developer bij Gillz

Inmiddels ben ik alweer bijna een jaar werkzaam bij Gillz. De tijd vliegt en ik ben heel wat ervaringen rijker. Ik vertel jullie graag wat meer over mijzelf, mijn traineeship en mijn werk zal Mendix developer.

Lees meer

Progressive Web Apps now supported in Mendix

Yeah! Mendix 9 is released with a potential game changer. The Mendix Studio Pro 9 supports building progressive web apps (PWA). PWA is a type of application (App) delivered through the web, build using technologies like: HTML, CSS and JavaScript. A PWA has the functionalities of a mobile app, such as offline and push notification functionalities, only then build with common used web technologies that are easier to learn then native mobile app programming languages. So, is your next Mendix app going to be a PWA? Let’s find out!

Lees meer

Waarom jouw bedrijf een IT-bedrijf moet worden

Elk bedrijf een IT-bedrijf, dat is waar wij in geloven. Waarom? Kijk maar om je heen. Informatietechnologie (IT) is niet meer weg te denken uit onze wereld. Zowel privé als zakelijk maken we constant gebruik van IT. In dit artikel bespreken we waarom ook jouw bedrijf een IT-bedrijf moet worden.

Lees meer

Op maat gemaakte calculatie software op PC en mobiel

Als onderneming in de bouwnijverheidssector wil je je klanten gedurende de gehele samenwerking zo efficiënt mogelijk van dienst zijn. Dit begint al bij het inmeten en het opstellen van de offerte. Met een calculatie app op maat kan jouw organisatie vanaf het eerste moment indruk maken en ook nog eens efficiënter te werk gaan!

Lees meer

Key Expert Tool: specialized software for MSL’s

In pharma and biotechnology MSLs play an important role. Their job is to establish and maintain relationships with leading researchers and clinicians, referred to as key opinion leaders (KOLs). To excel in their jobs, MSLs need good software tooling. The Key Expert Tool meets this demand.

Lees meer

De Perfecte Login Flow

Het bedrijfsleven is zich over de jaren heen steeds meer digitaal gaan afspelen. Veel organisaties hebben inmiddels een breed IT-landschap of bieden zelfs een eigen app aan voor klanten. Bij Gillz hebben wij aandacht voor alle details in een app. Zo besteden wij ook veel aandacht aan het inloggen. De login flow is vaak nog een knelpunt terwijl dat eigenlijk helemaal niet nodig is. Daarom hebben wij voor jou vier artikelen op een rij gezet waarin jij kan ontdekken wat de perfecte login flow is voor jouw doel.

Lees meer

Quick start to create a FMEA

When you are designing products, installations or processes, it's key to think ahead. Asking yourself questions like: “If the end-user does this, will our design hold?”, “Will our design work in a situation like this?” and “If this situation occurs, what are the consequences?”. There is a way to proactively prevent designs from failure and it’s called FMEA. Failure Mode Effect Analysis. And the best part! Every company can quickly create this kind of analyses by making use of low code.

Lees meer

Alle informatie veilig opgeborgen met Multi-factor Authenticatie

Steeds meer organisaties krijgen te maken met gevoelige informatie, met name vanwege de komst van de AVG/GDPR. Het is als bedrijf, maar ook als klant, fijn dat deze informatie veilig wordt opgeslagen en dat niet zomaar iedereen erbij kan. Multi-factor authenticatie (MFA) is een belangrijk onderdeel hiervan. MFA is een extra laag (of meerdere lagen) beveiliging over het ‘gewone’ login proces heen.

Lees meer

Bedrijfsapps koppelen aan Teamcenter®

Wij kunnen maatwerk apps ontwikkelen die data uitwisselend met de Siemens Teamcenter® PLM. Zo houd je alle data gecentraliseerd en onderhoudbaar. Voornamelijk in de Bouw & Infra sector als in de maakindustrie wordt het Product Lifecycle Management (PLM) product veel gebruikt.

Lees meer

Op iedere plek familie dichtbij met de StayClose app

Alle zorginstellingen in Nederland hebben op dit moment te maken met beperkingen in het ontvangen van bezoek door de gevolgen van Corona. Daarbij is het soms zelfs zo dat een bewoner tijdelijk naar een andere afdeling verplaatst moet worden. StayClose maakt het dan alsnog mogelijk om contact te houden met familie.

Lees meer

Eén account voor al je zakelijke apps met Single Sign-On (SSO)

Digitale systemen domineren het huidige bedrijfsleven. Een goede ontwikkeling! Want het heeft er voor gezorgd dat jij en ik ons werk een stuk beter kunnen doen. Maar het kan ook een bron van frustratie zijn, met name het inloggen. Wachtwoorden kwijt, briefjes op monitors, bellen met de IT-desk om accounts te resetten. Bij Gillz begrijpen we hoe belangrijk het is om de perfecte login flow te creëren bij al onze apps, dat is #betterbusiness.

Lees meer

Verhoog jouw conversies met Social Login

Elk bedrijf wil graag een zo hoog mogelijk conversiepercentage. Echter zien veel bedrijven belangrijke leads verloren gaan bij het registratie proces. Zodra gebruikers een formulier zien zijn ze geneigd om af te haken. Uit een onderzoek in de Verenigde Staten in 2015 bleek dat 54% van de ondervraagden liever een website verlaten dan dat ze een formulier invullen. Consumenten zijn vermoeid van alle accounts die ze hebben. Waarom zou je als ondernemer jouw klanten dan nog een account laten maken, als ze er al zo veel hebben?

Lees meer

Een veilige login flow zonder wachtwoord maar met magie

Het zal je niet verbazen dat het een grote verantwoordelijkheid is om wachtwoorden en andere login informatie op te slaan. Bedrijven spenderen enorm veel aan goede cybersecurity om wachtwoorden zo veilig mogelijk op te slaan. Maar wat als een wachtwoord niet eens nodig is? Het klinkt misschien gek, maar het is zelfs veiliger dan alleen de traditionele gebruikersnaam en wachtwoord login en het bespaart jouw bedrijf ook nog eens geld!

Lees meer

Schade inspecties en onderhoudscontroles, eenvoudig via een app

Tijdens een controle kunnen er schades of gebreken aan het licht komen. Dit kan voorkomen bij onderhoudscontroles, het in ontvangst nemen van verhuurde goederen of tijdens de oplevering van een project. In al deze gevallen is het fijn om de inspectie secuur, eenvoudig en ter plekken te kunnen rapporteren. Dat kan met onze inspectie en digitale checklist apps!

Lees meer

Het Design System, een cross-disciplinaire aanpak

Bij de naam Design system wordt direct gedacht aan het vakgebied van UX/UI design. Logisch en grotendeels ook terecht. Maar meerdere disciplines zijn betrokken bij het juist opstellen van een design system. Het ontwikkelen van de juiste conversie button kan niet zonder de visie van marketing. Het opstellen van de juiste componenten bibliotheek kan niet zonder de technische van developers. Lees meer…

Lees meer

IT, het nieuwe gereedschap van de Bouw

De Bouw en Infa sector staat voor een groot aantal uitdagingen. Krapte op de arbeidsmarkt, slinkende marges en grote investeringsrisico’s. IT kan de oplossing zijn voor jouw bedrijf! Is jouw organisatie al klaar voor deze uitdagingen?

Lees meer

Bastiaan, marketing stagiair voor Mendix

In mei en juni 2020 heb ik een marketing stage gedaan bij Gillz. Ter afsluiting van het tweede jaar van mijn opleiding Commerciële Economie aan de Hogeschool Leiden. Via LinkedIn ben ik bij Gillz uitgekomen en ik heb toen meteen gesolliciteerd.

Lees meer

Vernieuw jouw SaaS en ERP-software

Als leverancier van SaaS oplossingen en ERP-software weet je hoe belangrijk het is om up-to-date te blijven. Verouderde software leidt tot onnodige risico’s, veel onderhoud en kan leiden tot het verliezen van klanten. Voorkom dat jouw SaaS, PaaS of ERP-software verouderd. Migreer naar de laatste software technieken. Cloud based en mobile friendly.

Lees meer

Ook in tijden van COVID-19 veilig op kantoor werken

Toen het coronavirus zijn intrede deed hebben veel organisaties snel geschakeld naar een volledig digitale bedrijfsvoering. Voor velen is het ook een aangename verandering geweest. Al lang bestaat de wens bij werknemers in alle sectoren om op een flexibelere manier thuis te werken, en de afgelopen tijd heeft bewezen dat het goed kan werken!

Lees meer

Isabella, stage sales en marketing voor Fitter

Begin juni 2020 ben ik gestart als marketing/sales stagiair bij Gillz. Ter afsluiting van de opleiding Commercieel Business Management aan Hogeschool Tio moest ik 9 weken stagelopen. Dankzij een contact uit mijn LinkedIn-netwerk, ben ik bij Gillz terecht gekomen.

Lees meer