Kennisbank

Kennis is macht maar kennisdeling is kracht. Hier bloggen wij over wat ons bezighoudt, de nieuwe technieken en trends die wij waarnemen.

Alle informatie veilig opgeborgen met Multi-factor Authenticatie

Steeds meer organisaties krijgen te maken met gevoelige informatie, met name vanwege de komst van de AVG/GDPR. Het is als bedrijf, maar ook als klant, fijn dat deze informatie veilig wordt opgeslagen en dat niet zomaar iedereen erbij kan. Multi-factor authenticatie (MFA) is een belangrijk onderdeel hiervan. MFA is een extra laag (of meerdere lagen) beveiliging over het ‘gewone’ login proces heen.

Lees meer

Bedrijfsapps koppelen aan Teamcenter®

Wij kunnen maatwerk apps ontwikkelen die data uitwisselend met de Siemens Teamcenter® PLM. Zo houd je alle data gecentraliseerd en onderhoudbaar. Voornamelijk in de Bouw & Infra sector als in de maakindustrie wordt het Product Lifecycle Management (PLM) product veel gebruikt.

Lees meer

Op iedere plek familie dichtbij met de StayClose app

Alle zorginstellingen in Nederland hebben op dit moment te maken met beperkingen in het ontvangen van bezoek door de gevolgen van Corona. Daarbij is het soms zelfs zo dat een bewoner tijdelijk naar een andere afdeling verplaatst moet worden. StayClose maakt het dan alsnog mogelijk om contact te houden met familie.

Lees meer

Eén account voor al je zakelijke apps met Single Sign-On (SSO)

Digitale systemen domineren het huidige bedrijfsleven. Een goede ontwikkeling! Want het heeft er voor gezorgd dat jij en ik ons werk een stuk beter kunnen doen. Maar het kan ook een bron van frustratie zijn, met name het inloggen. Wachtwoorden kwijt, briefjes op monitors, bellen met de IT-desk om accounts te resetten. Bij Gillz begrijpen we hoe belangrijk het is om de perfecte login flow te creëren bij al onze apps, dat is #betterbusiness.

Lees meer

Verhoog jouw conversies met Social Login

Elk bedrijf wil graag een zo hoog mogelijk conversiepercentage. Echter zien veel bedrijven belangrijke leads verloren gaan bij het registratie proces. Zodra gebruikers een formulier zien zijn ze geneigd om af te haken. Uit een onderzoek in de Verenigde Staten in 2015 bleek dat 54% van de ondervraagden liever een website verlaten dan dat ze een formulier invullen. Consumenten zijn vermoeid van alle accounts die ze hebben. Waarom zou je als ondernemer jouw klanten dan nog een account laten maken, als ze er al zo veel hebben?

Lees meer

Een veilige login flow zonder wachtwoord maar met magie

Het zal je niet verbazen dat het een grote verantwoordelijkheid is om wachtwoorden en andere login informatie op te slaan. Bedrijven spenderen enorm veel aan goede cybersecurity om wachtwoorden zo veilig mogelijk op te slaan. Maar wat als een wachtwoord niet eens nodig is? Het klinkt misschien gek, maar het is zelfs veiliger dan alleen de traditionele gebruikersnaam en wachtwoord login en het bespaart jouw bedrijf ook nog eens geld!

Lees meer

Schade inspecties en onderhoudscontroles, eenvoudig via een app

Tijdens een controle kunnen er schades of gebreken aan het licht komen. Dit kan voorkomen bij onderhoudscontroles, het in ontvangst nemen van verhuurde goederen of tijdens de oplevering van een project. In al deze gevallen is het fijn om de inspectie secuur, eenvoudig en ter plekken te kunnen rapporteren. Dat kan met onze inspectie en digitale checklist apps!

Lees meer

Het Design System, een cross-disciplinaire aanpak

Bij de naam Design system wordt direct gedacht aan het vakgebied van UX/UI design. Logisch en grotendeels ook terecht. Maar meerdere disciplines zijn betrokken bij het juist opstellen van een design system. Het ontwikkelen van de juiste conversie button kan niet zonder de visie van marketing. Het opstellen van de juiste componenten bibliotheek kan niet zonder de technische van developers. Lees meer…

Lees meer

IT, het nieuwe gereedschap van de Bouw

De Bouw en Infa sector staat voor een groot aantal uitdagingen. Krapte op de arbeidsmarkt, slinkende marges en grote investeringsrisico’s. IT kan de oplossing zijn voor jouw bedrijf! Is jouw organisatie al klaar voor deze uitdagingen?

Lees meer

Bastiaan, marketing stagiair voor Mendix

In mei en juni 2020 heb ik een marketing stage gedaan bij Gillz. Ter afsluiting van het tweede jaar van mijn opleiding Commerciële Economie aan de Hogeschool Leiden. Via LinkedIn ben ik bij Gillz uitgekomen en ik heb toen meteen gesolliciteerd.

Lees meer

Vernieuw jouw SaaS en ERP-software

Als leverancier van SaaS oplossingen en ERP-software weet je hoe belangrijk het is om up-to-date te blijven. Verouderde software leidt tot onnodige risico’s, veel onderhoud en kan leiden tot het verliezen van klanten. Voorkom dat jouw SaaS, PaaS of ERP-software verouderd. Migreer naar de laatste software technieken. Cloud based en mobile friendly.

Lees meer

Ook in tijden van COVID-19 veilig op kantoor werken

Toen het coronavirus zijn intrede deed hebben veel organisaties snel geschakeld naar een volledig digitale bedrijfsvoering. Voor velen is het ook een aangename verandering geweest. Al lang bestaat de wens bij werknemers in alle sectoren om op een flexibelere manier thuis te werken, en de afgelopen tijd heeft bewezen dat het goed kan werken!

Lees meer

Isabella, stage sales en marketing voor Fitter

Begin juni 2020 ben ik gestart als marketing/sales stagiair bij Gillz. Ter afsluiting van de opleiding Commercieel Business Management aan Hogeschool Tio moest ik 9 weken stagelopen. Dankzij een contact uit mijn LinkedIn-netwerk, ben ik bij Gillz terecht gekomen.

Lees meer

Versnel app development met een Design System

Het maakt niet uit of jouw organisatie over een eigen IT-team beschikt of dat jullie software ontwikkeld wordt door een externe partij. Hoe dan ook, het (door)ontwikkelen van mobiele apps, websites en bedrijfsapplicaties kost tijd. Natuurlijk wil je deze tijd zo veel mogelijk verkorten, maar hoe?! Dat kan met behulp van een design system.

Lees meer

Mendix World 2.0 – De digitale conferentie

Mendix World, ’s werelds grootste low-code conferentie, werd helaas gecanceld. Gelukkig krijgen we op 1 September 2020 toch nog de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de wereld van low-code development dankzij Mendix World 2.0. De eerste digitale low-code conferentie in de wereld vol inspirerende keynotes van de leaders in low-code!

Lees meer

Gillz te zien in tv-programma De Barometer op RTL

Gillz was te zien op RTL! Ons team schitterde In het programma De Barometer. In het item vertellen we meer over onze visie op IT, de Gillz werkwijze en hoe we ondernemingen ondersteunen dankzij onze jarenlange ervaring in app development, low-code en het opleiden van personeel.

Lees meer

De krachten van low-code platformen

Veel bedrijven maken de overstap van Excel naar standaard ERP-pakketten wanneer ze beginnen te groeien als organisatie. Er kan gekozen worden voor standaard pakketten of maatwerksoftware. De laatste optie is vaak duur, maar biedt wel vrijheid. Echter is er ook een oplossing die deze twee types samenbrengt, zogeheten low-code platforms.

Lees meer

StayClose: Mooie reacties op persoonlijke videobeelden

De eerste pilots zijn gestart: StayClose is in gebruik! We nemen jullie graag mee: wat zijn de eerste reacties van bewoners, zorgprofessionals en familieleden? Want daar zijn wij enorm trots op!

Lees meer

Jouw advertenties verkopen niks

Jouw online advertentiecampagne. Wat wil je daar mee bereiken? Zoveel mogelijk verkopen? Grote kans van wel. Logisch! Je investeert ergens in en dat wil je terugverdienen. Het liefst zo snel mogelijk. Dus jouw online advertenties moeten volledig ingericht zijn om nieuwe klanten binnen te halen… Helaas, dan ga ik je teleurstellen. Als je écht succesvolle online campagnes wilt opzetten is dat in de meeste gevallen geen goede aanpak.

Lees meer

Van Excel naar low-code applicaties

Veel bedrijven vertrouwen op Excel sheets omdat hun volledige bedrijfslogica er omheen draait. In het begin werkt dit goed voor de meeste bedrijven, maar zodra ze beginnen te groeien begint Excel een beperking te worden. Wanneer Excel gedreven bedrijven groeien, ontgroeien ze simpelweg ook Excel. In deze blog komen een aantal problemen voorbij die veel bedrijven tegenkomen in hun op Excel gebaseerde bedrijfslogica. Zoals de moeilijkheden met toegangscontrole, gedecentraliseerde bedrijfslogica en het gebrek aan agility.

Lees meer