Kennisbank

Kennis is macht maar kennisdeling is kracht. Hier bloggen wij over wat ons bezighoudt, de nieuwe technieken en trends die wij waarnemen.

In times like these it becomes abundantly clear that business cannot operate without IT anymore. Now that we are facing a worldwide pandemic the need for well-functioning and multifunctional business software becomes even greater. So, we created the Gillz Video Conference Module for Mendix to enable businesses to make use of video conferences from within their own business applications.

Lees meer

We zitten momenteel al een aantal weken in een “intelligente lockdown” en het vooruitzicht is dat dit nog geruime tijd zo blijft. We moeten aanpassingen gaan maken in onze levensstijl en onze manier van werken. Zo ook in de zorg. Met StayClose werken wij aan een app die mensen met dementie in staat stelt om via videodelen en videobellen contact te houden met dierbaren. Tegelijkertijd proberen we de zorg zoveel mogelijk te ontzorgen.

Lees meer

Je wilt dat jouw website goed vindbaar is op zoekmachines zoals Google, Bing, Yandex en Yahoo. Dat is niet makkelijk. De algoritmes achter zoekmachines zijn zo complex dat eigenlijk niemand echt weet hoe ze werken. Eén van de best bewaarde geheimen is het inzetten van JSON-LD schema’s om zoekmachines te helpen jouw websitecontent te begrijpen. En daar gaan we je meer over vertellen!

Lees meer

Mendix stelt jullie organisatie in staat om bedrijfsprocessen aan te passen aan de situatie van nu, mits jouw organisatie de mensen in huis heeft om Mendix applicaties aan te passen. Heeft jouw organisatie deze skills nog niet in huis? Geen probleem! Neem nu het heft in eigen handen en zorg ervoor dat je zelf de mensen in huis hebt om te innoveren en bouw aan jullie eigen Low-Code capability.

Lees meer

StayClose is een uniek initiatief ontstaan vanuit de zorg voor mensen met dementie: het gebrek aan contact met familie in combinatie met de toegenomen werkdruk vraagt om een snelle, maar slimme oplossing. Samen met Bente van der Lelij (GZ-psycholoog uit de ouderenzorg) ontwikkelen we de app zodat StayClose naadloos aansluit op de dagelijkse zorg voor mensen met dementie.

Lees meer

Wanneer je via Google Ads gaat adverteren, heb je de keuze uit verschillende type advertenties die je kunt inzetten. Elk type heeft zijn eigen doel en voordelen. De advertenties die ik ga bespreken zijn de verschillende zoekadvertenties: standaard tekstadvertenties, responsieve tekstadvertenties, alleen bellen advertenties en dynamische tekstadvertenties. De standaard tekstadvertentie is verreweg de meeste gebruikte.

Lees meer

De coronacrisis heeft een enorme impact. Eén groep in het bijzonder: mensen met dementie. StayClose is een app die mensen met dementie in staat stelt om eenvoudig te videobellen met familie en vrienden, want door het virus is contact tussen mensen met dementie en hun dierbaren nauwelijks mogelijk en dat heeft een grote impact op hun welzijn.

Lees meer

De uitbraak van het coronavirus in Nederland is nog vrij pril, maar de ernst is alom bekend. De pandemie veroorzaakt niet alleen een gezondheidscrisis, maar heeft ook enorme impact op de wereldeconomie en ons Nederlandse bedrijfsleven. Wat kunnen bedrijven doen om hun situatie te verbeteren tijdens de coronacrisis en in de nasleep daarvan?

Lees meer

Multi-factor authenticatie, ook wel afgekort tot MFA, is een extra laag beveiligen tijdens het inloggen op een account. Het is ontworpen om het verkrijgen van toegang tot iemand anders account tegen te gaan. In dit artikel lichten we de mogelijkheden tot account en inlogbeveiliging toe en geven we voorbeelden van verschillende multi-factor authenticaties en wanneer deze van pas komen.

Lees meer

In dit tweede deel over PWA’s ga ik dieper in op de voor- en nadelen van deze relatief nieuwe app techniek. Ik beschrijf in welke situaties progressive web apps ingezet kunnen worden en hoe dit zich verhoudt tot andere app ontwikkelmethodieken. In het eerste deel ben ik vooral ingegaan op wat een PWA precies is en waarom de onderliggende techniek PWA’s zo interessant maken.

Lees meer

Generaties Y en Z opgelet. Je staat aan de start van je carrière, maar wat voor functie kies je? Anno 2020 word je er toch niet meer blij van om keer op keer hetzelfde kunstje uit te voeren? Jij hebt meer in je mars! Jij wilt impact maken. Jezelf blijven ontwikkelen en je wilt werken met de nieuwste technologieën. Daarom kies je voor een baan als Mendix consultant.

Lees meer

Je weet het zeker. Low-code is de toekomst voor jouw bedrijf en Mendix is het platform waarin jullie het meeste vertrouwen hebben. De volgende stap is ervoor zorgen dat jullie de juiste Mendix partner vinden. Eén die jouw bedrijf op weg helpt met het juist opzetten van low-code binnen jouw organisatie en tegelijkertijd weet van doorpakken.

Lees meer

In dit tweeluik duiken we in de progressive web app (PWA). We vertellen je wat het is, hoe het werkt en hoe het zich verhoudt tot native apps. We hebben het voornamelijk over mobiele apps, maar dit gaat evengoed op voor tablets en smartwatches.

Lees meer

Enterprise Resource Planning (ERP) systemen staan al langere tijd ter discussie. De enige zekerheid die we inmiddels hebben is dat bedrijven een dergelijk systeem nodig hebben om nog te kunnen blijven ondernemen. Nu focussen bedrijven zich op de vraag of ze een maatwerk ERP-oplossing nemen of een standaard pakket. Maar er is ook een andere oplossing. Door middel van low-code is het ERP-systeem adaptief voor veranderingen in de markt. Iets dat maatwerk ERP-systemen en standaard pakketten niet kunnen.

Lees meer

Er is een noodzaak om te digitaliseren, maar een tekort aan technisch talent om deze ambitie waar te maken. Veel bedrijven kampen met dit probleem. Gelukkig leven we in 2020. Het jaar waarin we het heft in eigen handen nemen. Het jaar van Citizen Development.

Lees meer

Waar je vroeger adverteerde in de lokale krant heb je tegenwoordig lokale SEO. Aangezien we steeds mobieler worden is dit essentieel voor bijna iedere ondernemer. Ontdek hier hoe je met lokale SEO jouw vindbaarheid én zichtbaarheid vergroot.

Lees meer

Innovatie gaat gepaard met vallen en opstaan. Dat is niets nieuws. Op het Emerce digital teams event kwamen experts en academici bijeen om met elkaar de lessen van falen en overwinnen met elkaar te delen. Gillz was ook aanwezig en dit is wat we leerde.

Lees meer

Relevante zichtbaarheid, dat is wat je wilt. De wereld van search engine optimization (SEO) en online marketing staat nooit stil. Je moet de trends nauwlettend in de gaten houden. Dit zijn de SEO-trends voor 2020 die je moet weten.

Lees meer

Het is duidelijk dat je als bedrijf niet meer zonder IT kan. Maar wat zorgt er nu eigenlijk voor dat je als bedrijf digitaal succesvol kan ondernemen? We kennen allemaal de verhalen van gefaalde automatisering en het lastig kunnen vinden van goed IT personeel. Ken jij de oorzaken van digitaal falen?

Lees meer

Wil je als bedrijf relevant blijven in de markt, dan kan je niet meer zonder een doordachte IT-strategie. Voor het uitdenken, implementeren en doorontwikkelen van bedrijfssoftware of het opzetten van online marketing huren bedrijven vaak specialisten in. Dure krachten die het bedrijf enorm helpen gedurende de contractperiode, maar vervolgens het bedrijf achterlaten met een enorme knowledge gap. Dat moet anders.

Lees meer