Kennisbank

Kennis is macht maar kennisdeling is kracht. Hier bloggen wij over wat ons bezighoudt, de nieuwe technieken en trends die wij waarnemen.

Het maakt niet uit of jouw organisatie over een eigen IT-team beschikt of dat jullie software ontwikkeld wordt door een externe partij. Hoe dan ook, het (door)ontwikkelen van mobiele apps, websites en bedrijfsapplicaties kost tijd. Natuurlijk wil je deze tijd zo veel mogelijk verkorten, maar hoe?! Dat kan met behulp van een design system.

Lees meer

Mendix World, ’s werelds grootste low-code conferentie, werd helaas gecanceld. Gelukkig krijgen we op 1 September 2020 toch nog de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de wereld van low-code development dankzij Mendix World 2.0. De eerste digitale low-code conferentie in de wereld vol inspirerende keynotes van de leaders in low-code!

Lees meer

Gillz was te zien op RTL! Ons team schitterde In het programma De Barometer. In het item vertellen we meer over onze visie op IT, de Gillz werkwijze en hoe we ondernemingen ondersteunen dankzij onze jarenlange ervaring in app development, Low Code en het opleiden van personeel.

Lees meer

Veel bedrijven maken de overstap van Excel naar standaard ERP-pakketten wanneer ze beginnen te groeien als organisatie. Er kan gekozen worden voor standaard pakketten of maatwerksoftware. De laatste optie is vaak duur, maar biedt wel vrijheid. Echter is er ook een oplossing die deze twee types samenbrengt, zogeheten low-code platforms.

Lees meer

De eerste pilots zijn gestart: StayClose is in gebruik! We nemen jullie graag mee: wat zijn de eerste reacties van bewoners, zorgprofessionals en familieleden? Want daar zijn wij enorm trots op!

Lees meer

Jouw online advertentiecampagne. Wat wil je daar mee bereiken? Zoveel mogelijk verkopen? Grote kans van wel. Logisch! Je investeert ergens in en dat wil je terugverdienen. Het liefst zo snel mogelijk. Dus jouw online advertenties moeten volledig ingericht zijn om nieuwe klanten binnen te halen… Helaas, dan ga ik je teleurstellen. Als je écht succesvolle online campagnes wilt opzetten is dat in de meeste gevallen geen goede aanpak.

Lees meer

Veel bedrijven vertrouwen op Excel sheets omdat hun volledige bedrijfslogica er omheen draait. In het begin werkt dit goed voor de meeste bedrijven, maar zodra ze beginnen te groeien begint Excel een beperking te worden. Wanneer Excel gedreven bedrijven groeien, ontgroeien ze simpelweg ook Excel. In deze blog komen een aantal problemen voorbij die veel bedrijven tegenkomen in hun op Excel gebaseerde bedrijfslogica. Zoals de moeilijkheden met toegangscontrole, gedecentraliseerde bedrijfslogica en het gebrek aan agility.

Lees meer

In organisaties leven vaak ontzettend veel ideeën voor procesoptimalisaties en bedrijfsinnovaties, maar tot een daadwerkelijke uitvoer komt het maar nauwelijks. Doodzonde, want we leven in een tijd waarin het omzetten van ideeën in werkende prototypes en minumum viable products (MVP) eenvoudig gerealiseerd kan worden. Zelfs al binnen enkele weken en zonder torenhoge kosten.

Lees meer

Er zijn allerlei toepassingen op de markt die digitaal contact ondersteunen, maar welke is geschikt voor jullie zorginstelling? Om jullie daarbij te helpen hebben we alle toepassingen op een rijtje gezet. Wat maakt StayClose nu zo uniek ten opzichte van een Familienet, Carenzorgt of WhatsApp?

Lees meer

Google for Jobs, of in het kort: Google Jobs, komt beschikbaar in Nederland. Sinds ongeveer midden 2017 was Google Jobs al live in de Verenigde Staten, maar nu is het ook eindelijk in Nederland gesignaleerd en dat is heel fijn! Vind jij recruitment belangrijk? Zorg er dan voor dat jullie online kanalen geoptimaliseerd zijn voor Google Jobs!

Lees meer

StayClose is een platform die familie en vrienden in staat stelt om eenvoudig foto’s en video's te delen en te videobellen met dierbaren met dementie. Zo draagt StayClose met haar app bij aan het welzijn van de bewoners in uw zorginstelling. De app is nu live en kan eenvoudig gedownload worden!

Lees meer

In times like these it becomes abundantly clear that business cannot operate without IT anymore. Now that we are facing a worldwide pandemic the need for well-functioning and multifunctional business software becomes even greater. So, we created the Gillz Video Conference Module for Mendix to enable businesses to make use of video conferences from within their own business applications.

Lees meer

We zitten momenteel al een aantal weken in een “intelligente lockdown” en het vooruitzicht is dat dit nog geruime tijd zo blijft. We moeten aanpassingen gaan maken in onze levensstijl en onze manier van werken. Zo ook in de zorg. Met StayClose werken wij aan een app die mensen met dementie in staat stelt om via videodelen en videobellen contact te houden met dierbaren. Tegelijkertijd proberen we de zorg zoveel mogelijk te ontzorgen.

Lees meer

Je wilt dat jouw website goed vindbaar is op zoekmachines zoals Google, Bing, Yandex en Yahoo. Dat is niet makkelijk. De algoritmes achter zoekmachines zijn zo complex dat eigenlijk niemand echt weet hoe ze werken. Eén van de best bewaarde geheimen is het inzetten van JSON-LD schema’s om zoekmachines te helpen jouw websitecontent te begrijpen. En daar gaan we je meer over vertellen!

Lees meer

Mendix stelt jullie organisatie in staat om bedrijfsprocessen aan te passen aan de situatie van nu, mits jouw organisatie de mensen in huis heeft om Mendix applicaties aan te passen. Heeft jouw organisatie deze skills nog niet in huis? Geen probleem! Neem nu het heft in eigen handen en zorg ervoor dat je zelf de mensen in huis hebt om te innoveren en bouw aan jullie eigen Low-Code capability.

Lees meer

StayClose is een uniek initiatief ontstaan vanuit de zorg voor mensen met dementie: het gebrek aan contact met familie in combinatie met de toegenomen werkdruk vraagt om een snelle, maar slimme oplossing. Samen met Bente van der Lelij (GZ-psycholoog uit de ouderenzorg) ontwikkelen we de app zodat StayClose naadloos aansluit op de dagelijkse zorg voor mensen met dementie.

Lees meer

Wanneer je via Google Ads gaat adverteren, heb je de keuze uit verschillende type advertenties die je kunt inzetten. Elk type heeft zijn eigen doel en voordelen. De advertenties die ik ga bespreken zijn de verschillende zoekadvertenties: standaard tekstadvertenties, responsieve tekstadvertenties, alleen bellen advertenties en dynamische tekstadvertenties. De standaard tekstadvertentie is verreweg de meeste gebruikte.

Lees meer

De coronacrisis heeft een enorme impact. Eén groep in het bijzonder: mensen met dementie. StayClose is een app die mensen met dementie in staat stelt om eenvoudig te videobellen met familie en vrienden, want door het virus is contact tussen mensen met dementie en hun dierbaren nauwelijks mogelijk en dat heeft een grote impact op hun welzijn.

Lees meer

De uitbraak van het coronavirus in Nederland is nog vrij pril, maar de ernst is alom bekend. De pandemie veroorzaakt niet alleen een gezondheidscrisis, maar heeft ook enorme impact op de wereldeconomie en ons Nederlandse bedrijfsleven. Wat kunnen bedrijven doen om hun situatie te verbeteren tijdens de coronacrisis en in de nasleep daarvan?

Lees meer

Multi-factor authenticatie, ook wel afgekort tot MFA, is een extra laag beveiligen tijdens het inloggen op een account. Het is ontworpen om het verkrijgen van toegang tot iemand anders account tegen te gaan. In dit artikel lichten we de mogelijkheden tot account en inlogbeveiliging toe en geven we voorbeelden van verschillende multi-factor authenticaties en wanneer deze van pas komen.

Lees meer