Kennisbank

Kennis is macht maar kennisdeling is kracht. Hier bloggen wij over wat ons bezighoudt, de nieuwe technieken en trends die wij waarnemen.

Waarschijnlijk heel herkenbaar. ’s Avonds pak je nog even je mobiel erbij. En het moment dat je een app opent word je verblind door de hoeveelheid licht dat van je scherm komt. Het felle blauwe licht afkomstig van onze telefoons doet niet alleen pijn aan de ogen, maar wordt ook vaak genoemd als oorzaak van slaapproblemen en vermoeidheid. In strijd tegen het felle licht hebben iOS en Android de Dark mode optie gelanceerd.

Lees meer

Eigenlijk heb je geen flauw idee wie nu echt je doelgroep is en je voert bijna al jouw marketingactiviteiten handmatig uit. Een kleine greep zijn van de dingen waar je op het gebied van marketing tegen aanloopt. Stop met al deze manuele handelingen en begin met Marketing automation.

Lees meer

Wat veel bedrijven echter nog niet beseffen is dat hun systemen en processen uit de praktijk verborgen schatten aan data bevatten. Met de juiste benadering kunnen deze al snel leiden tot concrete inzichten voor jouw bedrijf.

Lees meer

Gillz Marketing. Onze eerste concrete stap om jou een complete IT-dienstverlening te leveren. Daar zijn wij bij Gillz natuurlijk enorm trots op! We zien dat de markt verandert, waardoor online marketing en data-driven werken geen wens, maar een vereiste is geworden voor iedere moderne bedrijfsvoering. Met de oprichting van de Online Marketing business unit zijn wij daar klaar voor!

Lees meer

Je herkent het vast. Het belangrijkste bestand in jouw organisatie, een Excel werkboek. Een prachtwerk dat met de jaren steeds groter en logger is geworden. Maar hoe nu verder? Laat je Excel-werkboek omzetten in een échte bedrijfsapplicatie. Dat kan al binnen één week!

Lees meer

We leasen onze auto’s, hebben licenties voor onze cloud-software en we betalen per online krantenartikel. Dat betalen per gebruik (pay-per-use) is enorm populair binnen de platformeconomie en toepasbaar op allerlei soorten industrieën en diensten. Met grote zekerheid ook jouw bedrijf.

Lees meer

De opkomst van platformen zorgt voor revolutie en disruptie binnen zelfs de meest conservatieve markten. Zo revolutioneerde Airbnb en Booking.com de hoteliers markt, verscheurt Uber de taxibranche en creëerde bedrijven als Google en Facebook een nieuwe vormen van adverteren.

Lees meer

Het is duidelijk dat je als bedrijf niet meer zonder IT kan. Maar wat zorgt er nu eigenlijk voor dat je als bedrijf digitaal succesvol kan ondernemen? Neem een ABN AMRO bank, Tapperuse of Coolblue. Wat maakt deze bedrijven zo succesvol? Dat gaan we onderzoeken!

Lees meer

Elke één à twee jaar doet Gartner, een groot Amerikaans IT-consultancy firma, uitgebreid kwalitatief onderzoek naar trends in IT-driven markten. Zo ook in de low-code development markt. En hun onderzoek bestempeld Mendix als leider in de low-code industrie!

Lees meer

Op woensdag 18 en donderdag 19 september 2019 werd traditiegetrouw de Big data expo gehouden in de Jaarbeurs en ook Gillz was van de partij. De grootste data beurs in Nederland geeft een mooi beeld van alle uitdagingen en oplossingen in de markt.

Lees meer

With Mendix 8 it is now possible to create native mobile apps for Android and iOS devices. Unfortunately, to build a native app from a Mendix project still requires quite some time and expertise. In order to make this build process easier Gillz developed a tool that replaces the required command line argument by an easy to use GUI.

Lees meer

Met de komst van Mendix 8 is het mogelijk om native mobile apps voor Android en iOS devices te maken. Echter vergt het builden van een native app vanuit een Mendix project nog enige tijd en expertise. Om dit proces te vergemakkelijken heeft Gillz een gratis tool ontwikkeld om het build-proces van Mendix native apps te vergemakkelijken.

Lees meer

Vanaf 1 augustus 2019 dienen Android apps te voldoen aan de 64-bit architectuur om nog updates te kunnen versturen naar de Google Play store, de app store van Android. Voldoet jouw React Native app eigenlijk wel aan deze eis?

Lees meer

Software kent geen grenzen en is in staat om in elke markt disruptief te zijn. Uber, Tesla en Airbnb zijn geijkte voorbeelden, of dichter bij huis: Booking.com en Thuisbezorgd.nl. Allemaal organisaties die door middel van technologie een markt compleet veranderen, waarbij bestaande bedrijven in dat marktsegment wakker worden geschud. Deze bedrijven moeten wel innoveren, anders is de kans groot dat zij over vijf jaar niet meer zullen bestaan. Als je als bedrijf niet digitaliseert of innoveert, teken je een doodvonnis.

Lees meer

Afgelopen jaar wist Gillz trots de hoofdprijs van de SVB & UWV Hackathon in ontvangst te nemen. Na het grote succes van vorig jaar wordt de hackathon dit jaar opnieuw gehouden. Op 26 en 27 Oktober 2019 vindt het evenement weer plaats in STRIJP-S Eindhoven. Wie gaat ons opvolgen als trotse winnaar van de SVB-UWV Hackathon en sleept de cheque van €2.500,- binnen? Maar bovenal, wie gaat er net zo’n leuke hackathon beleven als wij vorig jaar deden!

Lees meer

Wij stellen je graag voor aan Joris van Egmond. Binnen een half jaar is hij opgeleid tot Mendix business consultant en is dagelijks aan de slag met het ontwikkelen van webapplicaties en mobiele apps in de Mendix omgeving.

Lees meer

Wij van Gillz werken met de Agile werkwijze. Agile staat letterlijk voor wendbaar, lenig en flexibel. Deze werkwijze is een manier van denken, werken en organiseren. Het stelt ons in staat om snel en effectief in te spelen op veranderingen in het ontwikkelproces. Ons ontwikkelteam plant, tracked en released klantprojecten met behulp van JIRA, een softwareprogramma dat wij gebruiken om Agile te werken.

Lees meer

We zijn verhuisd! Na 6 jaar hebben we ons pand aan de Genielaan - what's in the name 😉 - verruild voor een nieuw kantoor aan het Raoul Wallenbergplein 29A. We blijven dus gewoon in Alphen aan den Rijn.

Lees meer

Het Mendix traineeship is gericht op het opleiden van communicatief sterke Mendix business developers die business vraagstukken razendsnel kunnen omvormen tot werkende apps. Bij Gillz ligt de focus vooral op bedrijfskritische bedrijfsapplicaties in combinatie met mobiele apps, daarom wordt tijdens een traineeship hier extra aandacht aan gegeven.

Lees meer

Je hebt op het internet gesurft naar manieren hoe je een app kunt bouwen. Wil jij je in het onderwerp verdiepen, omdat je zelf een geweldig idee hebt. Of ben je juist op zoek naar die supertoffe en uitdagende baan, waarin jij jouw creativiteit kwijt kunt. Bij Gillz zit je straks helemaal op je plek! (Of lees dit artikel gewoon lekker door om erachter te komen hoe je die app bouwt.)

Lees meer