Kennisbank

Kennis is macht maar kennisdeling is kracht. Hier bloggen wij over wat ons bezighoudt, de nieuwe technieken en trends die wij waarnemen.

In dit tweede deel over PWA’s ga ik dieper in op de voor- en nadelen van deze relatief nieuwe app techniek. Ik beschrijf in welke situaties progressive web apps ingezet kunnen worden en hoe dit zich verhoudt tot andere app ontwikkelmethodieken. In het eerste deel ben ik vooral ingegaan op wat een PWA precies is en waarom de onderliggende techniek PWA’s zo interessant maken.

Lees meer

Generaties Y en Z opgelet. Je staat aan de start van je carrière, maar wat voor functie kies je? Anno 2020 word je er toch niet meer blij van om keer op keer hetzelfde kunstje uit te voeren? Jij hebt meer in je mars! Jij wilt impact maken. Jezelf blijven ontwikkelen en je wilt werken met de nieuwste technologieën. Daarom kies je voor een baan als Mendix consultant.

Lees meer

Je weet het zeker. Low-code is de toekomst voor jouw bedrijf en Mendix is het platform waarin jullie het meeste vertrouwen hebben. De volgende stap is ervoor zorgen dat jullie de juiste Mendix partner vinden. Eén die jouw bedrijf op weg helpt met het juist opzetten van low-code binnen jouw organisatie en tegelijkertijd weet van doorpakken.

Lees meer

In dit tweeluik duiken we in de progressive web app (PWA). We vertellen je wat het is, hoe het werkt en hoe het zich verhoudt tot native apps. We hebben het voornamelijk over mobiele apps, maar dit gaat evengoed op voor tablets en smartwatches.

Lees meer

Enterprise Resource Planning (ERP) systemen staan al langere tijd ter discussie. De enige zekerheid die we inmiddels hebben is dat bedrijven een dergelijk systeem nodig hebben om nog te kunnen blijven ondernemen. Nu focussen bedrijven zich op de vraag of ze een maatwerk ERP-oplossing nemen of een standaard pakket. Maar er is ook een andere oplossing. Door middel van low-code is het ERP-systeem adaptief voor veranderingen in de markt. Iets dat maatwerk ERP-systemen en standaard pakketten niet kunnen.

Lees meer

Er is een noodzaak om te digitaliseren, maar een tekort aan technisch talent om deze ambitie waar te maken. Veel bedrijven kampen met dit probleem. Gelukkig leven we in 2020. Het jaar waarin we het heft in eigen handen nemen. Het jaar van Citizen Development.

Lees meer

Waar je vroeger adverteerde in de lokale krant heb je tegenwoordig lokale SEO. Aangezien we steeds mobieler worden is dit essentieel voor bijna iedere ondernemer. Ontdek hier hoe je met lokale SEO jouw vindbaarheid én zichtbaarheid vergroot.

Lees meer

Innovatie gaat gepaard met vallen en opstaan. Dat is niets nieuws. Op het Emerce digital teams event kwamen experts en academici bijeen om met elkaar de lessen van falen en overwinnen met elkaar te delen. Gillz was ook aanwezig en dit is wat we leerde.

Lees meer

Relevante zichtbaarheid, dat is wat je wilt. De wereld van search engine optimization (SEO) en online marketing staat nooit stil. Je moet de trends nauwlettend in de gaten houden. Dit zijn de SEO-trends voor 2020 die je moet weten.

Lees meer

Het is duidelijk dat je als bedrijf niet meer zonder IT kan. Maar wat zorgt er nu eigenlijk voor dat je als bedrijf digitaal succesvol kan ondernemen? We kennen allemaal de verhalen van gefaalde automatisering en het lastig kunnen vinden van goed IT personeel. Ken jij de oorzaken van digitaal falen?

Lees meer

Wil je als bedrijf relevant blijven in de markt, dan kan je niet meer zonder een doordachte IT-strategie. Voor het uitdenken, implementeren en doorontwikkelen van bedrijfssoftware of het opzetten van online marketing huren bedrijven vaak specialisten in. Dure krachten die het bedrijf enorm helpen gedurende de contractperiode, maar vervolgens het bedrijf achterlaten met een enorme knowledge gap. Dat moet anders.

Lees meer

Waarschijnlijk heel herkenbaar. ’s Avonds pak je nog even je mobiel erbij. En het moment dat je een app opent word je verblind door de hoeveelheid licht dat van je scherm komt. Het felle blauwe licht afkomstig van onze telefoons doet niet alleen pijn aan de ogen, maar wordt ook vaak genoemd als oorzaak van slaapproblemen en vermoeidheid. In strijd tegen het felle licht hebben iOS en Android de Dark mode optie gelanceerd.

Lees meer

Eigenlijk heb je geen flauw idee wie nu echt je doelgroep is en je voert bijna al jouw marketingactiviteiten handmatig uit. Een kleine greep zijn van de dingen waar je op het gebied van marketing tegen aanloopt. Stop met al deze manuele handelingen en begin met Marketing automation.

Lees meer

Wat veel bedrijven echter nog niet beseffen is dat hun systemen en processen uit de praktijk verborgen schatten aan data bevatten. Met de juiste benadering kunnen deze al snel leiden tot concrete inzichten voor jouw bedrijf.

Lees meer

Gillz Marketing. Onze eerste concrete stap om jou een complete IT-dienstverlening te leveren. Daar zijn wij bij Gillz natuurlijk enorm trots op! We zien dat de markt verandert, waardoor online marketing en data-driven werken geen wens, maar een vereiste is geworden voor iedere moderne bedrijfsvoering. Met de oprichting van de Online Marketing business unit zijn wij daar klaar voor!

Lees meer

Je herkent het vast. Het belangrijkste bestand in jouw organisatie, een Excel werkboek. Een prachtwerk dat met de jaren steeds groter en logger is geworden. Maar hoe nu verder? Laat je Excel-werkboek omzetten in een échte bedrijfsapplicatie. Dat kan al binnen één week!

Lees meer

We leasen onze auto’s, hebben licenties voor onze cloud-software en we betalen per online krantenartikel. Dat betalen per gebruik (pay-per-use) is enorm populair binnen de platformeconomie en toepasbaar op allerlei soorten industrieën en diensten. Met grote zekerheid ook jouw bedrijf.

Lees meer

De opkomst van platformen zorgt voor revolutie en disruptie binnen zelfs de meest conservatieve markten. Zo revolutioneerde Airbnb en Booking.com de hoteliers markt, verscheurt Uber de taxibranche en creëerde bedrijven als Google en Facebook een nieuwe vormen van adverteren.

Lees meer

Het is duidelijk dat je als bedrijf niet meer zonder IT kan. Maar wat zorgt er nu eigenlijk voor dat je als bedrijf digitaal succesvol kan ondernemen? Neem een ABN AMRO bank, Tapperuse of Coolblue. Wat maakt deze bedrijven zo succesvol? Dat gaan we onderzoeken!

Lees meer

Elke één à twee jaar doet Gartner, een groot Amerikaans IT-consultancy firma, uitgebreid kwalitatief onderzoek naar trends in IT-driven markten. Zo ook in de low-code development markt. En hun onderzoek bestempeld Mendix als leider in de low-code industrie!

Lees meer