Kennisbank

Kennis is macht maar kennisdeling is kracht. Hier bloggen wij over wat ons bezighoudt, de nieuwe technieken en trends die wij waarnemen.

Op woensdag 18 en donderdag 19 september 2019 werd traditiegetrouw de Big data expo gehouden in de Jaarbeurs en ook Gillz was van de partij. De grootste data beurs in Nederland geeft een mooi beeld van alle uitdagingen en oplossingen in de markt.

Lees meer

With Mendix 8 it is now possible to create native mobile apps for Android and iOS devices. Unfortunately, to build a native app from a Mendix project still requires quite some time and expertise. In order to make this build process easier Gillz developed a tool that replaces the required command line argument by an easy to use GUI.

Lees meer

Met de komst van Mendix 8 is het mogelijk om native mobile apps voor Android en iOS devices te maken. Echter vergt het builden van een native app vanuit een Mendix project nog enige tijd en expertise. Om dit proces te vergemakkelijken heeft Gillz een gratis tool ontwikkeld om het build-proces van Mendix native apps te vergemakkelijken.

Lees meer

Vanaf 1 augustus 2019 dienen Android apps te voldoen aan de 64-bit architectuur om nog updates te kunnen versturen naar de Google Play store, de app store van Android. Voldoet jouw React Native app eigenlijk wel aan deze eis?

Lees meer

Software kent geen grenzen en is in staat om in elke markt disruptief te zijn. Uber, Tesla en Airbnb zijn geijkte voorbeelden, of dichter bij huis: Booking.com en Thuisbezorgd.nl. Allemaal organisaties die door middel van technologie een markt compleet veranderen, waarbij bestaande bedrijven in dat marktsegment wakker worden geschud. Deze bedrijven moeten wel innoveren, anders is de kans groot dat zij over vijf jaar niet meer zullen bestaan. Als je als bedrijf niet digitaliseert of innoveert, teken je een doodvonnis.

Lees meer

Afgelopen jaar wist Gillz trots de hoofdprijs van de SVB & UWV Hackathon in ontvangst te nemen. Na het grote succes van vorig jaar wordt de hackathon dit jaar opnieuw gehouden. Op 26 en 27 Oktober 2019 vindt het evenement weer plaats in STRIJP-S Eindhoven. Wie gaat ons opvolgen als trotse winnaar van de SVB-UWV Hackathon en sleept de cheque van €2.500,- binnen? Maar bovenal, wie gaat er net zo’n leuke hackathon beleven als wij vorig jaar deden!

Lees meer

Wij stellen je graag voor aan Joris van Egmond. Binnen een half jaar is hij opgeleid tot Mendix business consultant en is dagelijks aan de slag met het ontwikkelen van webapplicaties en mobiele apps in de Mendix omgeving.

Lees meer

Wij van Gillz werken met de Agile werkwijze. Agile staat letterlijk voor wendbaar, lenig en flexibel. Deze werkwijze is een manier van denken, werken en organiseren. Het stelt ons in staat om snel en effectief in te spelen op veranderingen in het ontwikkelproces. Ons ontwikkelteam plant, tracked en released klantprojecten met behulp van JIRA, een softwareprogramma dat wij gebruiken om Agile te werken.

Lees meer

We zijn verhuisd! Na 6 jaar hebben we ons pand aan de Genielaan - what's in the name 😉 - verruild voor een nieuw kantoor aan het Raoul Wallenbergplein 29A. We blijven dus gewoon in Alphen aan den Rijn.

Lees meer

Het Mendix traineeship is gericht op het opleiden van communicatief sterke Mendix business developers die business vraagstukken razendsnel kunnen omvormen tot werkende apps. Bij Gillz ligt de focus vooral op bedrijfskritische bedrijfsapplicaties in combinatie met mobiele apps, daarom wordt tijdens een traineeship hier extra aandacht aan gegeven.

Lees meer

Je hebt op het internet gesurft naar manieren hoe je een app kunt bouwen. Wil jij je in het onderwerp verdiepen, omdat je zelf een geweldig idee hebt. Of ben je juist op zoek naar die supertoffe en uitdagende baan, waarin jij jouw creativiteit kwijt kunt. Bij Gillz zit je straks helemaal op je plek! (Of lees dit artikel gewoon lekker door om erachter te komen hoe je die app bouwt.)

Lees meer

De toekomst van app development is Mendix. Als jij er 15, 16 & 17 april ook bij was in Ahoy heb je dat ook echt kunnen beleven. Als snelste en eenvoudigste platform om op grote schaal (mobiele) applicaties te bouwen en continu te verbeteren, kun je er haast niet omheen als je op zoek bent naar de juiste IT-oplossing die jouw business helpt groeien. Mendix is door vooraanstaande analisten erkend als marktleider op het gebied van low-code development. Al meer dan 4.000 vooruitstrevende ondernemingen, waaronder KLM, Philips, Koninklijke DSM en de Rabobank, gebruiken het platform om bedrijfsapplicaties te bouwen die hun klanten verrassen en de operationele efficiëntie verbeteren.

Lees meer

Regelmatig krijgen wij van klanten de vraag wat een user story is en hoe het wordt toegepast bij het ontwikkeltraject van een nieuwe app of applicatie. User stories zijn een van de belangrijkste onderdelen binnen Scrum en helpt de focus te verleggen van het schrijven over vereisten naar erover praten. User stories zijn daarom korte, eenvoudige beschrijvingen van een eigenschap (feature), zodat projectteams na overleg met de klant of eindgebruiker duidelijk voor ogen hebben wat hij of zij wil. Op basis van een user story kunnen de developers en product owner een schatting maken van de benodigde inspanningen om de nieuwe functionaliteit te ontwikkelen.

Lees meer

Gaaf dat je hier bent! Je wilt je eerste app ontwikkelen. Een app begint natuurlijk met een goed idee en de juiste aanpak.

Lees meer

In 2018 hebben wij een groot aantal blogs geschreven rondom app & low-code development. Het resultaat 40K+ unieke bezoekers, maar welke blog vonden jullie het meest interessant? Wij hebben de statistieken van Google Analytics erbij gehaald en de tien populairste blogs van onze website op een rij gezet.

Lees meer

Heb jij jouw IT-budget voor 2019 al ingediend? Wij geven je vier tips om je op weg te helpen, zodat jij in het nieuwe jaar jouw bedrijfsprocessen kunt automatiseren en een efficiëntere werkwijze kunt ontwikkelen die jouw bedrijf laat groeien.

Lees meer

Overstappen naar een andere applicatie is altijd lastig. Meestal zijn werknemers zo gewend aan de oude werkwijze. Zodra zij horen dat er verandering zal optreden, wordt er tegengestribbeld. Echter is verandering in de meeste gevallen helemaal niet zo erg. Sterker nog het helpt je vooruit.

Lees meer

Een app in een dag bouwen? Je zou het niet zeggen, maar het is zeker mogelijk met de meest recente ontwikkelingen. Zo kun je eenvoudig met low code development tools een (mobiele) applicatie ontwikkelen voor de consument of werknemer van jouw bedrijf. Hierdoor geef je afdelingen veel meer mogelijkheden om business processen te digitaliseren.  

Lees meer

Je bent waarschijnlijk al jarenlang bekend met Excel. Vroeger op de middelbare school maakte je er simpele berekeningen mee en mooie grafieken voor je presentatie. Nu in het bedrijfsleven ontwerp je ingewikkelde spreadsheets. Veel Excel experts kennen ondertussen ook de programmeertaal van VBA om processen te automatiseren. In dit artikel bespreken wij de voor- en nadelen van het gebruik van een Excel applicatie.

Lees meer

Je hebt een idee voor een product en je wilt dit succesvol maken, want waarom zou je er anders aan beginnen? Natuurlijk is het design, de content en de marketing belangrijk, maar nog belangrijker is de functionaliteit van de applicatie of kortweg app. En dat is wat je wilt ontwikkelen. Het scala aan functies moet bij de bedrijfsuitvoering passen en, geheel niet onbelangrijk, moet het voorzien in de behoefte van de gebruiker van je product. In dit artikel bespreken wij een aantal voordelen van een app ontwikkeling op basis van een MVP.

Lees meer