Kennisbank

Kennis is macht maar kennisdeling is kracht. Hier bloggen wij over wat ons bezighoudt, de nieuwe technieken en trends die wij waarnemen.

De toekomst van app development is Mendix. Als jij er 15, 16 & 17 april ook bij was in Ahoy heb je dat ook echt kunnen beleven. Als snelste en eenvoudigste platform om op grote schaal (mobiele) applicaties te bouwen en continu te verbeteren, kun je er haast niet omheen als je op zoek bent naar de juiste IT-oplossing die jouw business helpt groeien. Mendix is door vooraanstaande analisten erkend als marktleider op het gebied van low-code development. Al meer dan 4.000 vooruitstrevende ondernemingen, waaronder KLM, Philips, Koninklijke DSM en de Rabobank, gebruiken het platform om bedrijfsapplicaties te bouwen die hun klanten verrassen en de operationele efficiëntie verbeteren.

Lees meer

Regelmatig krijgen wij van klanten de vraag wat een user story is en hoe het wordt toegepast bij het ontwikkeltraject van een nieuwe app of applicatie. User stories zijn een van de belangrijkste onderdelen binnen Scrum en helpt de focus te verleggen van het schrijven over vereisten naar erover praten. User stories zijn daarom korte, eenvoudige beschrijvingen van een eigenschap (feature), zodat projectteams na overleg met de klant of eindgebruiker duidelijk voor ogen hebben wat hij of zij wil. Op basis van een user story kunnen de developers en product owner een schatting maken van de benodigde inspanningen om de nieuwe functionaliteit te ontwikkelen.

Lees meer

Gaaf dat je hier bent! Je wilt je eerste app ontwikkelen. Een app begint natuurlijk met een goed idee en de juiste aanpak.

Lees meer

In 2018 hebben wij een groot aantal blogs geschreven rondom app & low-code development. Het resultaat 40K+ unieke bezoekers, maar welke blog vonden jullie het meest interessant? Wij hebben de statistieken van Google Analytics erbij gehaald en de tien populairste blogs van onze website op een rij gezet.

Lees meer

Heb jij jouw IT-budget voor 2019 al ingediend? Wij geven je vier tips om je op weg te helpen, zodat jij in het nieuwe jaar jouw bedrijfsprocessen kunt automatiseren en een efficiëntere werkwijze kunt ontwikkelen die jouw bedrijf laat groeien.

Lees meer

Overstappen naar een andere applicatie is altijd lastig. Meestal zijn werknemers zo gewend aan de oude werkwijze. Zodra zij horen dat er verandering zal optreden, wordt er tegengestribbeld. Echter is verandering in de meeste gevallen helemaal niet zo erg. Sterker nog het helpt je vooruit.

Lees meer

Een app in een dag bouwen? Je zou het niet zeggen, maar het is zeker mogelijk met de meest recente ontwikkelingen. Zo kun je eenvoudig met low code development tools een (mobiele) applicatie ontwikkelen voor de consument of werknemer van jouw bedrijf. Hierdoor geef je afdelingen veel meer mogelijkheden om business processen te digitaliseren.  

Lees meer

Je bent waarschijnlijk al jarenlang bekend met Excel. Vroeger op de middelbare school maakte je er simpele berekeningen mee en mooie grafieken voor je presentatie. Nu in het bedrijfsleven ontwerp je ingewikkelde spreadsheets. Veel Excel experts kennen ondertussen ook de programmeertaal van VBA om processen te automatiseren. In dit artikel bespreken wij de voor- en nadelen van het gebruik van een Excel applicatie.

Lees meer

Je hebt een idee voor een product en je wilt dit succesvol maken, want waarom zou je er anders aan beginnen? Natuurlijk is het design, de content en de marketing belangrijk, maar nog belangrijker is de functionaliteit van de applicatie of kortweg app. En dat is wat je wilt ontwikkelen. Het scala aan functies moet bij de bedrijfsuitvoering passen en, geheel niet onbelangrijk, moet het voorzien in de behoefte van de gebruiker van je product. In dit artikel bespreken wij een aantal voordelen van een app ontwikkeling op basis van een MVP.

Lees meer

Afgelopen weekend heeft Gillz de hoofdprijs gewonnen bij de SVB & UWV Hackathon 2018 in Eindhoven. De Hackathon begon op zaterdag 28 oktober om 09:00 uur en eindigde op zondag 29 oktober om 16:00 uur. In twee dagen tijd heeft het Gillz-team het winnende prototype gebouwd om het voor uitzendbureaus eenvoudiger te maken om gegevens over buitenlandse uitzendkrachten aan te leveren bij de SVB.

Lees meer

De ICT is onmisbaar in de logistiek. Om uw concurrentie voor te blijven is het niet de vraag of u digitaal moet transformeren, maar moet u digitaal als de norm beschouwen voor elk logistiek proces. Van daaruit begint u aan het continue proces waarbij u de juiste gedragingen en processen integreert, zorgt dat u verbonden bent met een waardevol netwerk en niet uit het oog verliest dat de mens centraal staat. Het is belangrijk dat u dit proces blijft evalueren en optimaliseren. Ons multidisciplinair team helpt u bij een passende digitale transformatie waarmee u uw processen kunt versnellen en bedrijfsmodellen efficiënter zullen verlopen.

Lees meer

Sinds 3 september 2018 hebben wij er een nieuwe medewerkers bij. Marick Hoeijenbos volgt bij ons een traineeship als Mendix Business consultant. Binnen enkele maanden hoopt hij een junior Mendix developer te zijn. Met zijn komst wordt het Mendix team versterkt, zodat Gillz zich nog meer kan focussen op het ontwikkelen van Mendix apps.

Lees meer

Ook deze maand hebben wij er weer een nieuwe Mendix Trainee bij. Wij stellen je graag voor aan Joris van Egmond. Binnen een half jaar wordt hij opgeleid tot Mendix business consultant, waarna hij aan de slag gaat met het ontwikkelen van webapplicaties en mobiele apps in de Mendix omgeving.

Lees meer

Een perfect idee omzetten in een applicatie die de bijhorende uitdaging tackelt. Het Ei van Columbus, maar dan op applicatie ontwikkelgebied. Dat is mogelijk voor wie design thinking koppelt aan een agile werkwijze. App ontwikkelprojecten mislukten in het verleden onnodig vaak. De oorzaak van het falen was eigenlijk heel simpel: hoewel agile technieken werden toegepast, vergaten IT-leveranciers en hun klanten het aspect design thinking. Beter is het om beide te combineren.

Lees meer

Hoe behaal je écht concurrentievoordeel met digitale technologie? En hoe creeër je nieuwe verdienmodellen en markten voor jouw business? Dit vraagt om een totaal andere aanpak en maakt het noodzakelijk om snel state-of-the-art apps te bouwen en op te leveren in een ongekend hoog tempo. En daarmee de innovatiekracht te vergroten.

Lees meer

De uitdaging van elke CIO is de groeiende vraag naar applicaties om de business te ondersteunen en vooruit te helpen. De IT-afdeling heeft het vervolgens al zwaar genoeg met het "aanhouden van het licht" voor bestaande legacy applicaties. Dit vaak vanwege het beperkte aantal resources. Om toch te kunnen voldoen aan deze vraag en daarnaast ook lucht te creeëren voor innovatie is low-code development de enige optie voor de toekomst.

Lees meer

We hebben ons team weten te versterken en daar zijn we erg blij mee! Sinds deze week hebben we een nieuw gezicht bij Gillz: Dennis Nieuwpoort. Dennis komt over van Ordina en zal ons gaan helpen met het realiseren van onze ambities op het gebied van websites, apps, online projecten en digitale dienstverlening.

Lees meer

Je hebt waarschijnlijk al regelmatig de term low-code development platform voorbij zien komen. Anders was je niet op zoek gegaan naar de definitie ervan. Low-code platformen zijn de toekomst van applicatieontwikkeling. Vasthouden aan traditionele werkwijze zorgt ervoor dat de competitie je straks fluitend voorbij gaat.

Lees meer

Ik ben op de website gaan kijken en vond daar een leuke vacature, wat aansloot bij wat ik zocht: officemanager. En zo is het balletje gaan rollen en werk ik sinds 1 februari voor Gillz.

Lees meer

Cross-platform app ontwikkeling heeft de toekomst. Er zijn verschillende platformen beschikbaar die allemaal claimen de beste oplossing te zijn. En hoewel elk platform zijn sterke en zwakke punten kent, heeft React Native een aantal sterke troefkaarten in handen.

Lees meer