Kennisbank

Kennis is macht maar kennisdeling is kracht. Hier bloggen wij over wat ons bezighoudt, de nieuwe technieken en trends die wij waarnemen.

Afgelopen weekend heeft Gillz de hoofdprijs gewonnen bij de SVB & UWV Hackathon 2018 in Eindhoven. De Hackathon begon op zaterdag 28 oktober om 09:00 uur en eindigde op zondag 29 oktober om 16:00 uur. In twee dagen tijd heeft het Gillz-team het winnende prototype gebouwd om het voor uitzendbureaus eenvoudiger te maken om gegevens over buitenlandse uitzendkrachten aan te leveren bij de SVB.

Lees meer

De ICT is onmisbaar in de logistiek. Om uw concurrentie voor te blijven is het niet de vraag of u digitaal moet transformeren, maar moet u digitaal als de norm beschouwen voor elk logistiek proces. Van daaruit begint u aan het continue proces waarbij u de juiste gedragingen en processen integreert, zorgt dat u verbonden bent met een waardevol netwerk en niet uit het oog verliest dat de mens centraal staat. Het is belangrijk dat u dit proces blijft evalueren en optimaliseren. Ons multidisciplinair team helpt u bij een passende digitale transformatie waarmee u uw processen kunt versnellen en bedrijfsmodellen efficiënter zullen verlopen.

Lees meer

Sinds 3 september 2018 hebben wij er een nieuwe medewerkers bij. Marick Hoeijenbos volgt bij ons een traineeship als Mendix Business consultant. Binnen enkele maanden hoopt hij een junior Mendix developer te zijn. Met zijn komst wordt het Mendix team versterkt, zodat Gillz zich nog meer kan focussen op het ontwikkelen van Mendix apps.

Lees meer

Ook deze maand hebben wij er weer een nieuwe Mendix Trainee bij. Wij stellen je graag voor aan Joris van Egmond. Binnen een half jaar wordt hij opgeleid tot Mendix business consultant, waarna hij aan de slag gaat met het ontwikkelen van webapplicaties en mobiele apps in de Mendix omgeving.

Lees meer

Een perfect idee omzetten in een applicatie die de bijhorende uitdaging tackelt. Het Ei van Columbus, maar dan op applicatie ontwikkelgebied. Dat is mogelijk voor wie design thinking koppelt aan een agile werkwijze. App ontwikkelprojecten mislukten in het verleden onnodig vaak. De oorzaak van het falen was eigenlijk heel simpel: hoewel agile technieken werden toegepast, vergaten IT-leveranciers en hun klanten het aspect design thinking. Beter is het om beide te combineren.

Lees meer

Hoe behaal je écht concurrentievoordeel met digitale technologie? En hoe creeër je nieuwe verdienmodellen en markten voor jouw business? Dit vraagt om een totaal andere aanpak en maakt het noodzakelijk om snel state-of-the-art apps te bouwen en op te leveren in een ongekend hoog tempo. En daarmee de innovatiekracht te vergroten.

Lees meer

De uitdaging van elke CIO is de groeiende vraag naar applicaties om de business te ondersteunen en vooruit te helpen. De IT-afdeling heeft het vervolgens al zwaar genoeg met het "aanhouden van het licht" voor bestaande legacy applicaties. Dit vaak vanwege het beperkte aantal resources. Om toch te kunnen voldoen aan deze vraag en daarnaast ook lucht te creeëren voor innovatie is low-code development de enige optie voor de toekomst.

Lees meer

We hebben ons team weten te versterken en daar zijn we erg blij mee! Sinds deze week hebben we een nieuw gezicht bij Gillz: Dennis Nieuwpoort. Dennis komt over van Ordina en zal ons gaan helpen met het realiseren van onze ambities op het gebied van websites, apps, online projecten en digitale dienstverlening.

Lees meer

Je hebt waarschijnlijk al regelmatig de term low-code development platform voorbij zien komen. Anders was je niet op zoek gegaan naar de definitie ervan. Low-code platformen zijn de toekomst van applicatieontwikkeling. Vasthouden aan traditionele werkwijze zorgt ervoor dat de competitie je straks fluitend voorbij gaat.

Lees meer

Ik ben op de website gaan kijken en vond daar een leuke vacature, wat aansloot bij wat ik zocht: officemanager. En zo is het balletje gaan rollen en werk ik sinds 1 februari voor Gillz.

Lees meer

Cross-platform app ontwikkeling heeft de toekomst. Er zijn verschillende platformen beschikbaar die allemaal claimen de beste oplossing te zijn. En hoewel elk platform zijn sterke en zwakke punten kent, heeft React Native een aantal sterke troefkaarten in handen.

Lees meer

Nog steeds native apps aan het ontwikkelen? Er zijn tegenwoordig meer mogelijkheden om direct voor iOS en Android te ontwikkelen. Zo is React Native sterk in opkomst en heeft ook Xamarin een sterke positie als mobile app development platform. Welk ontwikkelplatform is voor jouw app de beste fit?

Lees meer

Als IT-leider word je waarschijnlijk geconfronteerd met een groeiende vraag naar zakelijke toepassingen en het is aan je team om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de eisen van de gebruiker - anders zullen ze niet geaccepteerd worden - dan wel de gewenste bedrijfsresultaten bereiken.

Lees meer

Misschien weet je het nog wel, de tijd op de basisschool. Lessen waren klassikaal, de leerkracht schreef met een krijtje op het bord en opdrachten maakte je in een schrift. Met vulpen! Maar tijden veranderen, en nieuwe tijden vragen ook om nieuw onderwijs.

Lees meer

Het kan zomaar gebeuren, bij het openen van je WordPress website wordt je direct doorgestuurd naar een wel heel dubieuze site vol naakte vrouwen. Je ziet grote aantal bezoekers uit bijvoorbeeld China in je statistieken. Je hebt een gehackte WordPress website, wat nu? 10 Tips om je website weer terug te krijgen en te voorkomen dat het nog een keer gebeurt.

Lees meer

Mobile development heeft een uitdaging, er is niet één dominerend besturingssysteem. Hierdoor moet er voor meerdere mobile besturingssystemen - iOS, Android, Windows 10 - een app ontwikkeld worden. Dit is kostbaar en tijdrovend. Met Xamarin is de ontwikkelaar in staat om in C# / .NET een native app te ontwikkelen die geïnstalleerd kan worden op Android, iOS en Windows.

Lees meer

Het samenwerken met een extern ontwikkelbureau is grotendeels gebaseerd op vertrouwen. Want je zult niet veel wijzer worden van de code die ze schrijven – al verandert dat snel met een platform als Mendix. Hierbij dan ook enkele waardevolle tips om de samenwerking met je externe ontwikkelbureau goed in te richten.

Lees meer

Je wilt een software applicatie of een app laten ontwikkelen. Uiteraard tegen een scherp tarief. Je hebt gehoord van offshore ontwikkeling in bijvoorbeeld India. Hoog gekwalificeerde ontwikkelaars, scherpe uurtarieven en dat tijdsverschil kun je ook in jou voordeel gebruiken. Want zij bouwen terwijl jij slaapt en jij test de opgeleverde werkzaamheden de volgende ochtend. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. En dat is het ook.

Lees meer

Ik was onlangs in gesprek met een vriend over Mendix, in het bijzonder over de voordelen van model-driven development en hoe makkelijk het is om applicaties te programmeren door middel van modellering, in plaats van het ontwikkelen via het schrijven van code. Omdat hij een hardcore ontwikkelaar is, was hij nogal sceptisch over de mogelijkheden van model-driven development – wat Mendix is – en vooral mijn claim dat je nieuwe functies binnen enkele minuten kan ontwikkelen en dat dit, geen dagen of weken meer hoeft te duren.

Lees meer

Heb je al wel eens een ‘not secure’ melding gekregen bij het bezoeken van een website? De beveiliging van websites via https is een ‘hot issue’ sinds Google heeft aangekondigd een 'not secure' melding te gaan tonen in hun webbrowser Chrome.

Lees meer