Kennisbank

Kennis is macht maar kennisdeling is kracht. Hier bloggen wij over wat ons bezighoudt, de nieuwe technieken en trends die wij waarnemen.

Je website onderwerpen aan een gebruikerstest levert vaak een schat aan informatie op. In dit artikel gaan we in op het maximaal benutten van de resultaten uit zulke gebruikerstests. Dus hoe zet je naar voren gekomen problemen uit de tests om in concrete aanpassingen op je website.

Lees meer

Je zou het niet denken, maar e-mail bestaat al sinds 1971. Vandaag de dag valt e-mail nog steeds onder de meest gebruikte vorm van communicatiemiddelen.

Lees meer

Niet voor iedere iPhone / iPad gebruiker is de laatste update naar iOS8 soepel verlopen. Het nieuwe besturingssysteem van Apple gaf mogelijk de melding om 5,6 GB aan ruimte nodig te hebben voor de installatie ervan.

Lees meer

Soms kom je ze tegen, zoekwoorden met een torenhoog zoekvolume en bijna geen concurrentie. Maar je weet eigenlijk al, ik mag deze woorden niet gebruiken, want de klant – bijvoorbeeld een hondenfokker – geeft helemaal geen gratis honden weg. 

Lees meer

Er is onderhand bijna geen marketeer meer die geen sociale media gebruikt. Kortom: wat kunnen we op dit gebied in 2015 verwachten? Een aantal zaken hebben we in 2014 al op zien komen.

Lees meer

Het is leuk om met een idee voor een applicatie bezig te zijn. Vooral wanneer het idee vorm begint te krijgen. Tevens zijn er dan zaken waar je over na kunt gaan denken. Je idee beschermen is daar één van.

Lees meer

Zoals verwacht heeft Apple weer de meest populaire iPhone apps van 2014 bekend gemaakt. Opvallend is dat onder de top vijf van de apps die het meest opbrengen, alleen games vallen.

Lees meer

Apple Watch is het persoonlijkste apparaat van Apple ooit. Met WatchKit beschikken de fantastische iOS-ontwikkelaars over alle tools die ze nodig hebben voor het ontwikkelen van nieuwe toepassingen voor dit unieke apparaat

Lees meer

Yii kan worden gebruikt voor het ontwikkelen van vrijwel elk type webtoepassing. Niet alleen is Yii licht van gewicht, tevens is het framework voorzien van geavanceerde caching mechanismen (een plek waar de computer tijdelijk informatie opslaat om er later weer snel bij te kunnen).

Lees meer

Gisteravond werd door Apple in het Flint Center for the Performing Arts, naast de iPhone 6 en de iPhone 6 plus, de Apple Watch gepresenteerd. Mocht je de livestream gemist hebben, maar toch alles willen weten over de nieuwe Apple Watch, lees dan verder!

Lees meer

Applicaties voor het iPhone besturingssysteem warden voorheen geschreven in Apple Objective-C, een “dialect” van de standard C-taal. Hier komt verandering in met de komst van Swift, een nieuwe programmeertaal die ontwikkeld is door Apple.

Lees meer

Google Analytics biedt inzicht in allerlei zaken die belangrijk kunnen zijn voor jouw website, het is bijna alsof je kunt mee kijken op de schermen van de gebruikers.

Lees meer

Google AdWords geeft bedrijven de mogelijkheid om reclame te maken op de Google websites en andere websites die gebruikmaken van Google AdSense. Het gaat om advertenties gebaseerd op zoekwoorden die door de adverteerder zijn samengesteld.

Lees meer

Tijdens het ontwerpen van een website is het zaak om na te denken over de content. Een groot deel van responsive webdesign draait om het prioriteren van content. Wat is het belangrijkst? En daarna?

Lees meer

Er zijn vele factoren die een rol spelen bij het bouwen van een applicatie. Bijvoorbeeld de ontwikkeling van vaardigheden van het team, de gewenste functionaliteit van het apparaat, het belang van de veiligheid, offline mogelijkheden, interoperabiliteit, etc.

Lees meer

Front-end betekend letterlijk vookant. Als we als webdesigners praten over front-end hebben we het over het uiterlijk de voorkant van een website of applicatie. Framework betekend letterlijk het frame of het skelet en dit is ook precies wat een framework is.

Lees meer

WordPress is in 2003 geboren uit een wens om een publicatie systeem te maken dat gestroomlijnd is en gebruik maakt van PHP en MySQL en onder de GPL licentie valt.

Lees meer

Een website met een responsive webdesign past zich qua vormgeving automatisch aan op het gebruikte apparaat en zijn bijbehorende schermformaat.

Lees meer

Bij het bouwen van een website is het belangrijk rekening te houden met de zoekmachine, zodat een mooie website vervolgens ook gevonden kan worden.

Lees meer

Uit onderzoek blijkt Pinterest nu in de VS het derde social network te zijn achter Facebook en Twitter met maar liefst 104 miljoen gebruikers.

Lees meer