Kennisbank

Kennis is macht maar kennisdeling is kracht. Hier bloggen wij over wat ons bezighoudt, de nieuwe technieken en trends die wij waarnemen.

Laten we eerlijk zijn, (bijna) iedereen is tegenwoordig online via een mobiel of tablet. Ongeveer 81% van de Nederlanders is in het bezit van een smartphone en in ruim 61% van de huishoudens is een tablet aanwezig. Meer dan de helft van al het verkeer op jouw website is daardoor mobiel! Kijk maar eens om je heen in de trein, wie zit er niet met een mobiel of tablet in z’n hand?

Lees meer

WordPress is continu in ontwikkeling. Omdat het hier om een open source systeem gaat, wordt er door een zogenaamde developers communit non stop gewerkt aan verbeteringen van WordPress of aan de bijna 50.000 WordPress plugins. Maar door zijn populariteit onder webontwikkelaars en content management specialisten heeft het ook de aandacht van hackers.

Lees meer

Wie zijn bedrijfsprocessen wil versnellen weet dat Mendix uitkomst kan bieden. De juiste partner is daarbij een must. Een goede sparringpartner is een waardevolle aanvulling voor jouw Mendix team.

Lees meer

Wanneer je een willekeurige trein instapt, een wachtruimte inloopt of mensen pauze ziet houden, valt er direct iets op: bijna iedereen heeft een smartphone in zijn hand. Nederlanders zijn enthousiast gebruikers van smartphones en gebruiken hun telefoon & bijbehorende mobiele apps overal. Maar voor welk device -iOS of Android - start je met ontwikkelen?

Lees meer

Gillz levert steeds vaker intelligente webapplicaties die de levens van onze klanten eenvoudiger maken. Continu zijn we daarin op zoek naar nieuwe mogelijkheden om deze applicaties beter en sneller te ontwikkelen. Op deze manier kan een webapplicatie snel mee veranderen met de wensen van de business.

Lees meer

Heb jij al geproefd aan virtual reality (VR)? Met de Google Cardboard maak je van elke smartphone in een handomdraai een VR-bril. Wij gaan natuurlijk graag aan de slag met nieuwe technologien dus hebben we onze eigen Gillz VR app gemaakt. Loop door ons kantoor en maak kennis met onze app & web cases.

Lees meer

De term API - afkorting van Application Programming Interface - wordt gebruikt wanneer een applicatie op een standaard en gedocumenteerde manier functionaliteit van de applicatie beschikbaar stelt voor de buitenwereld. Het is kortweg, een manier waardoor applicaties met elkaar kunnen praten.

Lees meer

Uw webapplicatie aan het testen, maar ziet u niet de nieuwste versie? Daarom hebben wij een praktische blog over het legen van uw browser cache in Windows en Apple Mac.

Lees meer

NFC is de technologie die ervoor gaat zorgen dat je portemonnee de komende jaren nog dunner wordt. NFC staat voor 'Near Field Communication' en is bedoeld om over een afstand tot 10 centimeter informatie uit te wisselen. O.a. je smartphone kan kan op deze manier betalingen uitvoeren waardoor je pinpas overbodig wordt.

Lees meer

Nu komt Estimote, een beacon producent met een nieuwe technologie om binnen eenvoudig je locatie te bepalen met behulp van slechts 4 beacons. Indoor location was nog nooit zo mooi/eenvoudig.

Lees meer

Het hoge aantal app-updates heeft een strategische functie. Dat constateren onderzoekers uit Italië en het Verenigd Koninkrijk. Door met enige regelmaat updates uit te brengen, wordt de nieuwsgierigheid van gebruikers geprikkeld en wordt de app weer (even) gebruikt of in elk geval onder de aandacht gebracht.

Lees meer

Het hoge aantal appupdates heeft een strategische functie. Dat constateren onderzoekers uit Italië en het Verenigd Koninkrijk. Door met enige regelmaat updates uit te brengen, wordt de nieuwsgierigheid van gebruikers geprikkeld en wordt de app weer (even) gebruikt of in elk geval onder de aandacht gebracht.

Lees meer

Je website onderwerpen aan een gebruikerstest levert vaak een schat aan informatie op. In dit artikel gaan we in op het maximaal benutten van de resultaten uit zulke gebruikerstests. Dus hoe zet je naar voren gekomen problemen uit de tests om in concrete aanpassingen op je website.

Lees meer

Je zou het niet denken, maar e-mail bestaat al sinds 1971. Vandaag de dag valt e-mail nog steeds onder de meest gebruikte vorm van communicatiemiddelen.

Lees meer

Niet voor iedere iPhone / iPad gebruiker is de laatste update naar iOS8 soepel verlopen. Het nieuwe besturingssysteem van Apple gaf mogelijk de melding om 5,6 GB aan ruimte nodig te hebben voor de installatie ervan.

Lees meer

Soms kom je ze tegen, zoekwoorden met een torenhoog zoekvolume en bijna geen concurrentie. Maar je weet eigenlijk al, ik mag deze woorden niet gebruiken, want de klant – bijvoorbeeld een hondenfokker – geeft helemaal geen gratis honden weg. 

Lees meer

Er is onderhand bijna geen marketeer meer die geen sociale media gebruikt. Kortom: wat kunnen we op dit gebied in 2015 verwachten? Een aantal zaken hebben we in 2014 al op zien komen.

Lees meer

Het is leuk om met een idee voor een applicatie bezig te zijn. Vooral wanneer het idee vorm begint te krijgen. Tevens zijn er dan zaken waar je over na kunt gaan denken. Je idee beschermen is daar één van.

Lees meer

Zoals verwacht heeft Apple weer de meest populaire iPhone apps van 2014 bekend gemaakt. Opvallend is dat onder de top vijf van de apps die het meest opbrengen, alleen games vallen.

Lees meer

Apple Watch is het persoonlijkste apparaat van Apple ooit. Met WatchKit beschikken de fantastische iOS-ontwikkelaars over alle tools die ze nodig hebben voor het ontwikkelen van nieuwe toepassingen voor dit unieke apparaat

Lees meer