Kennisbank

Kennis is macht maar kennisdeling is kracht. Hier bloggen wij over wat ons bezighoudt, de nieuwe technieken en trends die wij waarnemen.

Yii kan worden gebruikt voor het ontwikkelen van vrijwel elk type webtoepassing. Niet alleen is Yii licht van gewicht, tevens is het framework voorzien van geavanceerde caching mechanismen (een plek waar de computer tijdelijk informatie opslaat om er later weer snel bij te kunnen).

Lees meer

Gisteravond werd door Apple in het Flint Center for the Performing Arts, naast de iPhone 6 en de iPhone 6 plus, de Apple Watch gepresenteerd. Mocht je de livestream gemist hebben, maar toch alles willen weten over de nieuwe Apple Watch, lees dan verder!

Lees meer

Applicaties voor het iPhone besturingssysteem warden voorheen geschreven in Apple Objective-C, een “dialect” van de standard C-taal. Hier komt verandering in met de komst van Swift, een nieuwe programmeertaal die ontwikkeld is door Apple.

Lees meer

Google Analytics biedt inzicht in allerlei zaken die belangrijk kunnen zijn voor jouw website, het is bijna alsof je kunt mee kijken op de schermen van de gebruikers.

Lees meer

Google AdWords geeft bedrijven de mogelijkheid om reclame te maken op de Google websites en andere websites die gebruikmaken van Google AdSense. Het gaat om advertenties gebaseerd op zoekwoorden die door de adverteerder zijn samengesteld.

Lees meer

Tijdens het ontwerpen van een website is het zaak om na te denken over de content. Een groot deel van responsive webdesign draait om het prioriteren van content. Wat is het belangrijkst? En daarna?

Lees meer

Er zijn vele factoren die een rol spelen bij het bouwen van een applicatie. Bijvoorbeeld de ontwikkeling van vaardigheden van het team, de gewenste functionaliteit van het apparaat, het belang van de veiligheid, offline mogelijkheden, interoperabiliteit, etc.

Lees meer

Front-end betekend letterlijk vookant. Als we als webdesigners praten over front-end hebben we het over het uiterlijk de voorkant van een website of applicatie. Framework betekend letterlijk het frame of het skelet en dit is ook precies wat een framework is.

Lees meer

WordPress is in 2003 geboren uit een wens om een publicatie systeem te maken dat gestroomlijnd is en gebruik maakt van PHP en MySQL en onder de GPL licentie valt.

Lees meer

Een website met een responsive webdesign past zich qua vormgeving automatisch aan op het gebruikte apparaat en zijn bijbehorende schermformaat.

Lees meer

Bij het bouwen van een website is het belangrijk rekening te houden met de zoekmachine, zodat een mooie website vervolgens ook gevonden kan worden.

Lees meer

Uit onderzoek blijkt Pinterest nu in de VS het derde social network te zijn achter Facebook en Twitter met maar liefst 104 miljoen gebruikers.

Lees meer

Na de visuele update van de +1 knop, introduceert Google nu een uitgebreide 'share'-knop welke u eenvoudig op websites kunt plaatsen.

Lees meer

Facebook gaat de nieuwe Timeline nu ook doorvoeren in de Brand Pages. Tot 30 maart 2012 kan je zelf upgraden, daarna ga je automatisch over.

Lees meer

Zelf een QR code maken? Online zijn een groot aantal QR code generators beschikbaar om een QR code te genereren voor uw URL, tekst, telefoonnummer, SMS, evenementdatum of andere gegevens.

Lees meer