Eenvoudig IFS koppelen met een Mendix app
Header IFS en Mendix integreren

Unieke processen automatiseren met Mendix & IFS

Veel grote organisaties ontwikkelen unieke processen om tot het beste resultaat te komen. Met het juiste ERP, zoals IFS, kom je hiermee een heel eind. Er blijven altijd een paar processen die zo uniek zijn dat deze niet eenvoudig in het ERP te vangen zijn. Daarom zien wij dat steeds meer organisaties die gebruik maken van op maat gemaakte slimme applicaties die naadloos integeren met IFS. Op deze manier zorg je dat IFS altijd dat je één core met de ‘waarheid’ hebt. Low-code platform Mendix is dé perfecte oplossing voor een naadloze integratie met IFS.

IFS aan de basis van jullie slimme applicatie

IFS is een zeer belangrijk onderdeel in de bedrijfsvoering van vele organisaties wereldwijd, net als jullie organisatie. Het hebben van een goed ERP zorgt niet alleen voor hogere efficiëntie. Het zorgt er ook voor dat je er altijd vanuit kan gaan dat al jouw informatie up-to-date is. Daarom is het van grote waarde om IFS als basis te houden voor slimme digitale oplossingen.

Integratie IFS en Mendix

Een integratie tussen ERP en applicatie is cruciaal. Alleen dan kan de applicatie communiceren met alle andere digitale processen. De koppeling met IFS zorgt ervoor dat er één ‘waarheid’ is waarop andere digitale processen zich kunnen baseren. Dit kan echter alleen als de standaardprocessen goed zijn ingeregeld. Zo kunnen alle processen eenvoudig geïntegreerd worden op de basis die IFS legt.

Unieke processen eenvoudig inbouwen met low-code

Het toevoegen van jullie unieke processen aan de bestaande infrastructuur van IFS kan zeer eenvoudig met low-code. Deze processen kunnen eenvoudige dingen zijn als een automatisch kantoorplan maken of het automatiseren van bepaalde bestellingen.

Maar het kan ook op veel grotere schaal ingezet worden. Zoals voor het beheren van machines in een productielijn of data in real-time versturen naar werknemers in het veld. Vaak zijn dit complexe processen die uniek zijn voor elk bedrijf. Daarom is het vaak beter om op maat gemaakte applicaties te gebruiken in plaats van uit te gaan van het ERP. Hierdoor wordt de applicatie een stuk flexibeler en geoptimaliseerd voor het unieke proces.

Het voordeel van low-code is dat in hoog tempo applicaties en digitale oplossingen ontwikkelt kunnen worden. Bijkomend voordeel is dat het ingezet kan worden als platform, waardoor het de basis kan zijn voor alle applicaties binnen de gehele organisatie.

Ook IFS is enthousiast

Achter de schermen is IFS al een tijdje bezig met het makkelijker maken om hun software uit te breiden middels low-code. Inmiddels hebben zij hun software zo opgebouwd dat het eenvoudig integreert met allerlei soorten low-code platformen. Ze geven aan dat dit de route wordt voor de komende jaren dus er zal nog veel meer mogelijk zijn in de toekomst!

Meer weten? Vraag het!

Mendix

Low-code platform Mendix sluit naadloos aan op IFS en vele andere bekende ERP’s. Naast het feit dat IFS makkelijk integreert met low-code platformen is dat met Mendix nog eenvoudiger. Wij hebben een eigen koppeling ontwikkeld waardoor Mendix apps heel gemakkelijk te verbinden zijn met bestaande IFS-structuren.

Grote organisaties kiezen voor Mendix

Ook kiezen steeds meer grote enterprise organisaties voor de combinatie IFS en Mendix. Grote telecominfrastructuur beheerder Allinq koos voor Mendix om hun bedrijfskritische processen efficiënter te maken via verschillende portals. Allinq liet de keuze vallen op Mendix vanwege de snelheid waarin de portals gemaakt kunnen worden en de kracht van het platform

Scheepvaartbedrijf Royal IHC maakte al langer gebruik van IFS en daar is sinds kort ook Mendix bij gekomen. Zij optimaliseren hun IT-landschap continu met gebruik van het low-code platform. IHC is erg enthousiast over de snelheid waarmee digitale oplossingen gecreëerd kunnen worden op het platform.

Ben jij de volgende?

Gebruikt jouw organisatie IFS (of een ander ERP) en wil je graag meer weten over een combinatie met Mendix? Neem gerust contact met ons op. Onze specialisten hebben veel ervaring met het ontwikkelen van allerlei soorten Mendix applicaties. Zij vertellen je graag over alle mogelijkheden voor jouw organisatie. Neem hieronder contact met ons op!

Wil je een prijsindicatie of sparren over de mogelijkheden?
Bob vdP
Bob van der Panne
Commercieel Manager
Kan ik met je meedenken?
1
Versturen

Wellicht ook interessant: