Combineer SAP met Mendix
Kantoor gevuld met werknemers

Haal alles uit SAP met Mendix

SAP is een zeer krachtig platform voor standaardapplicaties en een heel uitgebreid ERP. Het is dan ook geen verbazing dat SAP in Nederland marktleider is bij bedrijven vanaf 50 medewerkers. SAP op zichzelf is al zeer krachtig. Maar voor écht maatwerk is een beetje hulp nodig. Door SAP te combineren met Mendix haal je alles uit SAP en jouw organisatie.

SAP als basis, Mendix als maatwerk

Veel grote en kleinere organisaties vertrouwen in de kern van hun bedrijfsvoering op de standaardapplicaties van SAP. Het platform biedt vele standaardprocessen van financiële administratie tot procurement en van facturering tot payroll. SAP maakt een heel groot deel van de dagelijkse bedrijfsvoering mogelijk. Echter heeft elk bedrijf unieke processen die maatwerk behoeven.

Hierdoor zijn SAP en Mendix een ultieme match. SAP zorgt voor een ‘clean core’ waarin alle kritieke bedrijfsprocessen worden beheerd. In Mendix kunnen maatwerk oplossingen eenvoudig gebouwd worden voor unieke bedrijfsprocessen.

Waarom combineren werkt

Wij merken dat er in de markt een aantal uitdagingen aan het ontstaan zijn voor gebruikers van ERP’s en andere standaardapplicaties. Niet alleen de markt ontwikkelt zich maar ook SAP doet dat. Veel van deze uitdagingen worden eenvoudiger door implementatie van Mendix.

Flexibiliteit

Behoeftes op het gebied van ICT ontwikkelen zich in hoog tempo. Voor grote aanbieders van standaardoplossingen is het lastig om deze allemaal bij te houden. Met Mendix kunnen erg snel maatwerkoplossingen gecreëerd worden die jouw bedrijfsvoering weer een niveau omhoogtillen.

Zekerheid

Mendix biedt heel veel flexibiliteit door in korte tijd oplossingen te laten ontwikkelen. Door dit te combineren met de core van SAP ontstaat er een overzichtelijk geheel. Omdat de Mendix applicaties communiceren met de SAP backend ben je er altijd zeker van dat je werkt met de juiste data.

Snelle innovatie

Met de low-code ontwikkelmogelijkheden van Mendix kan er in zeer korte tijd een applicatie gebouwd worden. Met een ontwikkelingstijd die met wel 75% ingekort kan worden staan alle nieuwe innovaties in mum van tijd live. Hierdoor maximaliseer je time-to-value en blijf je de concurrentie voor!

Meer weten? Vraag het!

De toekomst van SAP

Ook SAP ontwikkelt zich. De organisatie achter SAP heeft aangekondigd om na 2027 geen mainstream updates meer te geven aan SAP ECC. Wat ze daarmee eigenlijk zeggen is dat iedereen voor 2027 moet zijn overgestapt op het vernieuwde SAP S/4HANA. Veel bedrijven stellen een dergelijke overstap vaak uit vanwege de tijdrovende migratie. Maar alle tijd dat de migratie wordt uitgesteld, wordt er ook niet geprofiteerd van de nieuwe functionaliteiten.

De oplossing: Mendix!

De kink in de kabel bij SAP-migraties zit vaak in het maatwerk. Omdat Mendix applicaties via API’s koppelen met de kernmodules van SAP kunnen deze applicaties bijna automatisch gemigreerd worden. Zo kan jouw organisatie snel gebruik gaan maken van de nieuwe innovaties van S/4HANA zonder dat bedrijfskritieke processen in gevaar komen.

SAP Solution Extension-partner

Niet alleen op het gebied van functionaliteit is het huwelijk tussen SAP en Mendix erg goed. Mendix heeft de hoogste partnerrang die SAP kent: SAP Solution Extension-partner. Dit betekent dat je direct via SAP Mendix aan kan schaffen en er heel veel integratiemogelijkheden zijn. Ook kan je daardoor profiteren van een aantal Mendix oplossingen binnen SAP die door anderen zijn ontwikkeld.

Klaar voor de toekomst?

Een combinatie tussen SAP en Mendix zorgt niet alleen voor duidelijk maatwerk, er wordt ook veel geautomatiseerd. Hiermee houdt jouw organisatie veel meer tijd over om te doen waar jullie het beste in zijn. Ben je klaar voor de overstap of heb je nog vragen? Neem contact op met een van onze experts. Zij helpen je graag verder.

Wil je een prijsindicatie of sparren over de mogelijkheden?
Bob vdP
Bob van der Panne
Commercieel Manager
Kan ik met je meedenken?
1
Versturen

Wellicht ook interessant: