Zelf aan de slag met het bouwen van een app?
mobile navigation

Zelf aan de slag met het bouwen van een app?

Je hebt op het internet gesurft naar manieren hoe je een app kunt bouwen. Wil jij je in het onderwerp verdiepen, omdat je zelf een geweldig idee hebt. Of ben je juist op zoek naar die supertoffe en uitdagende baan, waarin jij jouw creativiteit kwijt kunt. Bij Gillz zit je straks helemaal op je plek! (Of lees dit artikel gewoon lekker door om erachter te komen hoe je die app bouwt.)

Als Mendix-partner weten wij hoe je met de modeleringstechnieken van hun software razendsnel applicaties bouwt én dat op een visuele en intuïtieve manier. Hoe makkelijk is het om applicaties te programmeren door middel van drag-and-drop? Dat is easy peasy en het schrijven van code hoeft ook niet meer. Binnen enkele minuten ontwikkel jij dus al de basis van je app of die nieuwe functies, zonder ook maar een enkele code te schrijven. Het hoeft geen dagen of weken meer te duren.

Waarom Mendix?

Uit een analyse van het Mendix-platform door Capgemini en Quantitative Software Management (QSM) is gebleken dat de delivery snelheid van nieuwe applicaties gebouwd met Mendix zorgde voor een 6x hogere productiviteit ten opzichte van traditionele ontwikkelmethoden. Dit bevestigt nogmaals wat wij je hierboven al vertellen. Maar de hoge productiesnelheid is niet het enige voordeel. Zo kan je ook gericht aan de slag met de logica van de applicatie, omdat je je geen zorgen hoeft te maken over syntaxfouten. De Mendix modeler vertelt je namelijk direct als er iets ontbreekt of verkeerd gaat. Je kunt je tijd dus besteden aan het bedenken en ontwerpen van de beste oplossing voor de gebruiker in plaats van het schrijven van code en achterhalen waarom de code niet werkt vanwege een syntaxfout. Kan het nog makkelijker? Ja, met de Mendix AI assistent (zie hieronder).

Het Mendix platform

Voor je gaat beginnen met het bouwen van je app of applicatie, is het handig om meer te weten over het Mendix-platform. Het platform is opgebouwd uit een web modeler en een desktop modeler. De Web Modeler is een op samenwerking gebaseerde, no-code, webgebaseerde applicatie-ontwikkelomgeving. Het stelt ontwikkelaars en gebruikers met minimale codering of softwareontwikkelervaring in staat om web- en mobiele applicaties te maken zonder kennis te hebben van coderen.

Met de Web Modeler kun je het volgende doen:

  • Ontwikkel applicatie-gebruikersinterfaces met opgemaakte actieblokken en widgets
  • Creëer domeinmodellen voor het lezen en schrijven van data in een applicatie
  • Visualiseer de interacties en flow control van een applicatie
  • Maak gebruik van jouw zakelijke ontwerptaal om boeiende apps te maken die voldoen aan bedrijfsstandaarden die verder gaan dan branding en thema’s.
  • Machine learning

Daarnaast heeft de microflow editor in de web modeler een AI assistent die op basis van machine learning suggesties geeft op jouw ontwerp. Hoe gaaf is dat! Zo kun je erop vertrouwen dat Mendix er alles aan doet om jouw die geweldige app te bezorgen.

De Mendix desktop modeler

De Mendix desktop modeler is de tool voor het maken, bekijken en bewerken van jouw Mendix-applicaties. Een Mendix app wordt een project genoemd en bestaat uit vele documenten die zijn gegroepeerd in modules en mappen. Er zijn enkele projectniveau-instellingen, maar de kern van de functionaliteit bevindt zich in de modules. Voorbeelden van documenten zijn projectinstellingen, domeinmodellen, pagina’s en microflows. Eén modeler-instantie kan slechts één project tegelijk openen, maar je kunt indien nodig twee modelers openen.

Start direct met je eerste Mendix app met onze gratis how to guide

Nieuwsgierig geworden naar Mendix en wil je graag aan de slag met het bouwen van je eerst app, of alvast beginnen met je training? Vul je gegevens in en ontvang direct per e-mail onze whitepaper ‘Start met Mendix’.

Wil je een prijsindicatie of sparren over de mogelijkheden?
Bob vdP
Bob van der Panne
Commercieel Manager
Kan ik met je meedenken?
1
Versturen