Eindelijk ontwikkelen: Apple Watchkit is uit

Eindelijk ontwikkelen: Apple Watchkit is uit

Apple Watch is het persoonlijkste apparaat van Apple ooit. Met WatchKit beschikken de fantastische iOS-ontwikkelaars over alle tools die ze nodig hebben voor het ontwikkelen van nieuwe toepassingen voor dit unieke apparaat

Apple Watch is het persoonlijkste apparaat van Apple ooit. Met WatchKit beschikken de fantastische iOS-ontwikkelaars over alle tools die ze nodig hebben voor het ontwikkelen van nieuwe toepassingen voor dit unieke apparaat, aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Marketing van Apple.

Beschikbaarheid

Vandaag is het zover! Apple heeft bekend gemaakt dat de WatchKit beschikbaar is, dit nog voordat de Apple watch zelf beschikbaar is. Met de iOS 8.2-bèta-SDK kunnen ontwikkelaars nu aan de slag met het ontwikkelen van innovatieve WatchKit apps, meldingen waarop gebruikers kunnen reageren en Glances, waarmee informatie op het juiste moment kan worden aangeboden. Daarnaast biedt de kit beschikking over nieuwe technologieën zoals Force touch, Digital crown en Taptic engine.

Mogelijkheden

Ontwikkelaars hebben de mogelijkheid meldingen te maken waarop een gebruiker via zijn horloge meteen kan reageren. Met deze meldingen kunnen gebruikers bijvoorbeeld de lichten thuis uitdoen, vluchtgegevens opvragen wanneer ze op het vliegveld zijn of een nieuwe route berekenen bij eventuele vertraging van de trein of bus. Met Glances zien gebruikers in één oogopslag informatie die zij belangrijk vinden, zoals nieuwsberichten, sportuitslagen, de status van het alarmsysteem of de volgende stap van een heerlijk recept.

Downloaden

De gene die al een blik hebben mogen werpen op de WatchKit-tools kunnen niet wachten om ermee aan de slag te gaan met de persoonlijke en indrukwekkende mogelijkheden die Apple Watch te bieden heeft. Deelnemers aan het iOS Developer Program kunnen de iOS 8.2-SDK (bèta) inclusief WatchKit per direct downloaden van developer.apple.com/watchkit

Gillz heeft natuurlijk direct de kit gedownload en is al aan het experimenteren met de mogelijkheden.

Wil je een prijsindicatie of sparren over de mogelijkheden?
Bob vdP
Bob van der Panne
Commercieel Manager
Kan ik met je meedenken?
1
Versturen