Calculatie app voor de bouw: op maat gemaakt
cover calculatie app artikel

Op maat gemaakte calculatie software op PC en mobiel

Als onderneming in de bouwnijverheidssector wil je je klanten gedurende de gehele samenwerking zo efficiënt mogelijk van dienst zijn. Dit begint al bij het inmeten en het opstellen van de offerte. Met een calculatie app op maat kan jouw organisatie vanaf het eerste moment indruk maken en ook nog eens efficiënter te werk gaan!

Een volledig eigen tool

Binnen de bouwnijverheid zijn er vele standaard softwarepakketten te verkrijgen. In deze pakketten zit vaak weinig flexibiliteit en je krijgt vaak ook een hoop functies erbij die helemaal niet van toepassing zijn op jouw organisatie. Elke onderneming heeft zijn eigen wensen en behoeftes, wij begrijpen dat. Daarom werken wij graag zo nauw mogelijk samen om aan alle wensen te voldoen en zo de beste app voor elke organisatie te maken. Zo bespaart jouw organisatie tijd op administratie en hebben jullie de meeste tijd om te doen waar jullie het beste in zijn.

In de praktijk

Wat is het voordeel voor de eindgebruiker, de ondernemer? Laten we een praktijkvoorbeeld nemen: een zonnepaneel installateur. Voor een zonnepaneel installatiebedrijf is het, zeker vandaag de dag, zaak om veel inmetingen te kunnen doen op een dag. Zo zou een gemiddelde dag er uit zien van een zonnepaneel installateur met een calculatie app op maat:

Inmeten met een app als zonnepaneelinstallateur

De app kan op elke tablet of telefoon geïnstalleerd worden dus de medewerkers die de metingen zullen gaan verrichten kunnen makkelijk een tablet meenemen van kantoor en direct op pad gaan. Eenmaal aangekomen bij de klant kan met een druk op de knop de locatie opgehaald worden en linkt de app de locatie met de afspraak die in het systeem staat. De metingen van het dak kunnen direct verricht worden.

Op het moment dat de metingen gedaan zijn kunnen ze direct ingevuld worden in de app. De calculatie applicatie berekent dan direct een eerste offerte. De calculaties hoeven niet meer altijd met de hand op kantoor gedaan te worden. De app wordt ondersteund door calculatie software voor PC waar direct prijswijzigingen in doorgevoerd kunnen worden. Er hoeft dus nog maar een collega op kantoor zich bezig te houden met het correct houden van de prijzen. Hierdoor kan er nog vanuit het huis van de klant direct een voorlopige offerte verstuurd worden! Ook de opmaak van de offerte kan zelf eenvoudig aangepast worden.

De installateur heeft een hoop tijd kunnen besparen doordat alleen de zaken die hij nodig had zichtbaar waren in het calculatieprogramma. Dit maakte de software niet minder krachtig dan de standaardpakketten. Integendeel, het kon alleen een stuk sneller en overzichtelijk. Heeft jouw organisatie al een aantal standaardsystemen? Geen probleem, wij kunnen de calculatie app eenvoudig integreren in jullie huidige IT-landschap.

Probeer het zelf

Wij hebben het bovengenoemde praktijkvoorbeeld verwerkt in een demo app. Want niks is zo fijn als het zelf uitproberen. Kijk hieronder en voel hoe makkelijk het is! Let wel: het betreft een voorbeeld, alles is aanpasbaar aan de wensen van jouw organisatie.

Test onze app hier!

Klik op de onderstaande button en start de demo

Splashscreen Gillz

Wel even de cookies accepteren op het volgende scherm!

Start de demo

Features binnen de calculatie app

Bij Gillz hebben wij in de loop der jaren allerlei soorten apps ontwikkeld voor verschillende branches. Al die techniek kunnen wij gebruiken om zo tot jullie perfecte calculatie app te komen. Het bovengenoemde voorbeeld is slechts een kleine greep uit wat mogelijk is. Voor alle soorten ondernemingen die een calculatie tool nodig hebben kunnen wij de perfecte applicatie op maat maken. Dus mis je nog functionaliteiten of toepassingen? Geen probleem, vrijwel alles is mogelijk.

• Automatisch verzenden van offertes;
  • De klant in-app de offerte laten goedkeuren;
  • Het scannen van QR, NFC of barcodes;
  • Login en account functionaliteiten;
  • Calculatiegeschiedenis inzien;
  • Zoekfunctionaliteit;
  • Digitale checklists;
  • Takenlijsten;
  • Statusupdate automatisch naar kantoor gestuurd;
  • Uploaden van foto of video;
  • Digitale werkinstructies;
  • API-koppelingen met diverse systemen

Start direct met de bedrijfsapplicatie van jouw dromen

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op en bespreek de mogelijkheden. Wij zijn te bereiken via mail, op b.vanderpanne@gillz.nl, en telefoon (06-184 886 98), maar je kan ons ook een WhatsApp bericht sturen. Bob helpt jouw organisatie graag op weg.

Meer weten? Ontvang direct het antwoord!

Ontdek al onze IT-toepassingen voor de Bouw en Infra Sector

De Bouw en Infra branche staat voor een groot aantal uitdagingen. Krapte op de arbeidsmarkt, buitenlandse concurrentie, vergrijzing, slinkende marges en grote investeringsrisico’s. Een aantal uitdagingen waar de gehele branche een antwoord op moeten gaan vinden in de komende jaren. Is jouw organisatie al klaar voor deze uitdagingen?

Wil je een prijsindicatie of sparren over de mogelijkheden?
Bob vdP
Bob van der Panne
Commercieel Directeur
Kan ik met je meedenken?
Versturen