Wat low-code platformen jouw bedrijf kunnen beloven
5 Krachten van low-code

De kracht van low-code platformen

Veel groeiende organisaties staan voor de belangrijke keuze om hun IT-landschap te rationaliseren en te moderniseren. Zij moeten de overstap maken van Excel naar bedrijfssoftware. Zoals een ERP. Er kan gekozen worden voor standaard pakketten of maatwerksoftware. De laatste optie is vaak duur, maar biedt wel vrijheid. Echter is er ook een oplossing die deze twee types samenbrengt, zogeheten low-code platforms.

Low-code platformen, ook wel Rapid Application Development platforms (RAD) genoemd, zijn inmiddels al jaren op de markt en hebben zich in die tijd weten te ontwikkelen tot zeer betrouwbare en robuuste producten. De platformen zijn geliefd bij zowel middelgrote- als enterprise niveau organisaties, vanwege hun zeer uitgebreide toepasbaarheid. Er kunnen zowel kleinschalige IT-systemen gemaakt worden, zoals een webapplicatie die de voorraad bijhoudt, als grootschalige enterprise-applicaties (ERP-systemen).

Direct contact opnemen

De vijf belangrijkste krachten van low-code

Low-code biedt bedrijven veel handvatten om hun IT-landschap te moderniseren en klaar te maken voor de toekomst. Hieronder beschrijven wij de belangrijkste vijf krachten van low-code platformen die jouw bedrijf gaan helpen.

1. Verklein de time-to-market en investeringsbehoefte

Als je aan het bouwen van applicaties denkt, dan denk je waarschijnlijk aan zwarte schermen met stukken complexe code, die na maanden zwoegen een applicatie vormen. Met low-code is dit verleden tijd en kan er door het visueel modelleren van code wel twee tot vijf keer zo snel een applicatie ontwikkelt worden.

Door de verhoogde productiviteit van low-code development kunnen diverse stakeholders uit de gehele organisatie zeer snel resultaat zien. Hierdoor zijn de gewenste nieuwe functies veel sneller beschikbaar en kunnen de betrokken teams ook zelf profiteren van een stijging van de productiviteit. Hierdoor werk je niet alleen meer agile maar ben je dat ook echt. Naast een stijging van de productiviteit is door de verkorte time-to-market ook de investeringsbehoefte een stuk lager.

2. Betere veiligheid en lagere risico’s

Veel bedrijven die systemen op maat willen voor hun IT-landschap kijken als eerste naar maatwerk oplossing die traditioneel geprogrammeerd worden. Met traditionele development is zeer veel mogelijk, maar zijn complexer in onderhoud.

Low-code platformen bevatten een groot pakket aan standaard functionaliteiten. Ze zijn voorzien van standaard features zoals security, dataprotectie, autorisatie en integratie met andere systemen. Hierdoor hoef je je nooit meer zorgen te maken over een onverwacht lek. Ook geeft dit de mogelijkheid om meer te concentreren op het optimaliseren van alle business-functies. Met traditionele development is dat ook mogelijk, maar kost het opzetten hiervan veel tijd. Tijd die je liever kwijt bent aan het optimaliseren van de bedrijfsapplicatie.

Direct contact opnemen

3. Geen kennisverlies

Werken met een low-code platform gebeurt via het visueel modelleren van code. Doordat het model-driven is, en niet in code geschreven is, is er geen diepgaande kennis van- of ervaring met programmeertalen nodig. Hierdoor kunnen medewerkers zonder IT-ervaring opgeleid worden tot citizen developers en zo zelf de systemen door ontwikkelen. Dit houdt de kennis over de systemen binnen het bedrijf. Kennis die verloren zou gaan op het moment dat een consultant van een standaardpakket of software ontwikkelaar weer vertrekt.

4. Centrale bedrijfslogica

Veel bedrijven ervaren moeite bij het up-to-date houden van bedrijfsinformatie. Vooral het up-to-date houden van informatie tussen de diverse afdelingen en divisies is een uitdaging. Elke afdeling gebruikt namelijk haar eigen systemen en Excel sheets. Low-code platformen integreren al deze systemen in één centrale applicatie zodat altijd alle werknemers met de laatste informatie kunnen werken. Ook zijn er al veel voorgeprogrammeerde API-koppelingen beschikbaar die het mogelijk maken om bestaande systemen, zoals Exact, Visma of Unit4 te koppelen met de centrale bedrijfslogica.

5. Eindeloze mogelijkheden

Low-code platformen bevatten niet alleen veel standaard blokken. Low-code biedt bedrijven ook de mogelijkheid om zelf extra functionaliteiten toe te voegen middels custom code. Hierdoor is een low-code platform niet alleen heel toegankelijk voor mensen met weinig IT ervaring, zelfs voor developers met veel ervaring is het uiterst nuttig. Low-code biedt dus een oplossing voor zeer uiteenlopende bedrijven met verschillende uitdagingen en wensen.

Direct contact opnemen

Tijd voor verandering!

Tijd om jouw IT-landschap klaar te maken voor de toekomst! Ben je benieuwd naar wat low-code nog meer kan doen voor jouw organisatie? Of ben je zelfs al benieuwd hoe je de omschakeling kan gaan maken? Download ons whitepaper: “The business that outgrew Excel” geheel gratis .

Benieuwd naar wat Mendix nog meer kan doen ten opzichte van Excel? Download dan nu ons whitepaper: "The business that outgrew Excel".

› Download direct gratis

Whitepaper: The business that outgrew Excel - by Gillz
Wil je een prijsindicatie of sparren over de mogelijkheden?
Bob vdP
Bob van der Panne
Commercieel Manager
Kan ik met je meedenken?
1
Versturen

Wellicht ook interessant: