Digitalisering in het onderwijs
teaching with ipads and tablets

Digitalisering in het onderwijs

Misschien weet je het nog wel, de tijd op de basisschool. Lessen waren klassikaal, de leerkracht schreef met een krijtje op het bord en opdrachten maakte je in een schrift. Met vulpen! Maar tijden veranderen, en nieuwe tijden vragen ook om nieuw onderwijs.

Nieuwe tijden – nieuw onderwijs

En binnen het basisonderwijs is dat niet anders. Meer en meer wordt er binnen het onderwijs gebruik gemaakt van IT-toepassingen. Al jaren wordt er steeds meer gebruik gemaakt van computers. Het digibord heeft het traditionele krijtbord zo goed als verdreven. En tablets doen ook hun intrede in de klas. De intrede van ICT toepassingen in het onderwijs gaat hand in hand met de veranderingen in het onderwijs. Zo wordt er steeds minder klassikaal les gegeven. Gaat het tegenwoordig om gepersonaliseerd leren en kiezen kinderen zelf waar ze zich hoe en in welk tempo ze willen leren. En daar biedt digitaal lesgeven enorme kansen en toegevoegde waarde.

EDG: Digilessen

Ook Gillz heeft op dit gebied de stappen gezet met de ontwikkeling van webapplicaties voor het onderwijs. O.a. voor EDG Media heeft Gillz de digilessen applicatie ontwikkeld. Via deze webapplicatie kunnen eenvoudig lessen en lespakketten ontwikkeld worden voor digiborden en tablets. Het ontwikkelen van een lespakket is net zo eenvoudig als het gebruik van PowerPoint. De eerste versie is voornamelijk gericht op klassikale lessen. Ondertussen is de webapplicatie flink doorontwikkeld, en zijn er talloze nieuwe interacties toegevoegd. Hierdoor kan er ook individueel mee gewerkt worden door leerlingen.

EDG Digiles applicatie voor basisonderwijs

EDG Digiles applicatie voor het basisonderwijs.

Op weg naar digitaal onderwijs

Maar we willen graag verder, want er zijn nog zo veel meer handige en leerzame mogelijkheden en toepassingen te bedenken. Wat te denken van persoonlijke lespakketten die te gebruiken zijn via tablet of smartphone? Het gebruik van beacons in en om school voor bijvoorbeeld lessen over de natuur? Snel en eenvoudig inzicht in resultaten en prestaties van leerlingen? Of een eenvoudigere manier van aanbieden van huis- en studiewerk?

Wij zoeken leraren en leraressen met goede ideeën!

De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos, zeker als je kijkt naar de huidige toepassing van IT in de klas. Daarom willen wij als Gillz graag samen met mensen die werkzaam zijn in en rondom het onderwijs de volgende stap gaan zetten: samen nadenken over slimme toepassing van IT binnen het onderwijs. Ben jij die persoon, neem contact met ons op via info@gillz.nl of bel direct via 0172 - 785 464. Ook als je al rond loopt met een idee op dit gebied, neem gerust contact met ons op. Onder het genot van een kop koffie bespreken we de mogelijkheden en helpen we het onderwijs verder te digitaliseren.

Wil je een prijsindicatie of sparren over de mogelijkheden?
Bob vdP
Bob van der Panne
Commercieel Manager
Kan ik met je meedenken?
1
Versturen