Front-end framework?

Front-end framework?

Front-end betekend letterlijk vookant. Als we als webdesigners praten over front-end hebben we het over het uiterlijk (de voorkant) van een website of applicatie. Framework betekend letterlijk “het frame” of “het skelet” en dit is ook precies wat een framework is.

Een front-end framework geeft ontwikkelaars een mooie uitgebreide set van elementen tot hun beschikking. Hiermee kunnen zij snel en makkelijk het raamwerk van een responsive website of webapplicatie opbouwen.

Twee bekende front-end frameworks zijn (Twitter) Bootstrap en Zurb Foundation. Met een dagelijks groeiend aantal gebruikers worden deze frameworks steeds populairder.

Waarom een front-end framework?

Waarom ontwikkelaars graag een front-end framework gebruiken is eigenlijk heel simpel. De uitgebreide set van elementen in het framework is uitgebreid getest en door meerdere ontwikkelaars samengesteld. Het framework (of eigenlijk wat je ermee maakt) vormt automatisch naar het scherm van de gebruiker. Hierdoor is je website geschikt voor mobiel, tablet en laptop of computer. Daarnaast zijn de frameworks compatibe met de meest gebruikte browsers, hieronder vallen Internet explorer, Google chrome, Firefox en Safari. Je hoeft je als ontwikkelaar dus geen zorgen te maken over zaken die niet werken. Beide frameworks zijn erg compact. Dit komt ten goede aan de snelheid van je website en zorgt voor een betere vindbaarheid via Google. Een framework is goedkoper dan maatwerk. Beide frameworks zitten vol met standaard componenten. Je hoeft het wiel dus niet opnieuw uit te vinden en kunt een enorme tijdswinst boeken door het gebruik er van. Door de vele grafische componenten zoals fonts, formulieren en buttons, die bovendien aanpasbaar zijn, bouw je stap voor stap aan een consistente interface en daarmee een goede gebruikerservaring. Beide frameworks zijn open source en iedere regel code is daarom aanpasbaar. De onderliggende bestanden kennen een eenvoudige structuur waardoor ze voor iedere ontwikkelaar gemakkelijk te lezen zijn.

Bron: shareforce.eu

Wil je een prijsindicatie of sparren over de mogelijkheden?
Bob vdP
Bob van der Panne
Commercieel Manager
Kan ik met je meedenken?
1
Versturen