Data gedreven werken staat bij veel bedrijven nog in de kinderschoenen
Big data expo 2019

Gillz aanwezig op de Big data expo

Op woensdag 18 en donderdag 19 september 2019 werd traditiegetrouw de Big data expo gehouden in de Jaarbeurs en ook Gillz was van de partij. De grootste data beurs in Nederland geeft een mooi beeld van alle uitdagingen en oplossingen in de markt. Want we leven in een tijd waarin big data, artificial intelligence en machine learning hot-topics zijn, terwijl data gedreven werken bij veel bedrijven nog in de kinderschoenen staat.

Twee van onze specialisten gingen op pad om op de Big data expo te polsen wat de huidige staat van het data gedreven werken in Nederland is. De expo bestaat uit een beursvloer met producten op het gebied van data enginering, data architecture en data visualization en uit een negental zalen met lezingen over diverse big data topics.

Wat ons op viel, is dat ook de grotere bedrijven binnen Nederland nog volop bezig zijn met het inrichten van de organisatie om daadwerkelijk data gedreven te kunnen werken. De wens is vaak om bijvoorbeeld “iets” te doen met machine learning, waardoor men het uiteindelijke doel van data gedreven werken langzaam uit het oog verliest. Een belangrijke les voor alle organisaties die data-driven willen worden, het doel heiligt de middelen en niet andersom.

Big data expo 2019 beursvloer

Daarentegen zien we ook dat de markt zich snel ontwikkelt. Met het jaar groeit het aantal lezingen over slimme toepassingen met behulp van data. Van het inzetten van artificial intelligence (AI) om duizenden teksten te analyseren voor diverse marketing doeleinden tot het monitoren van organisatie kritieke succesfactoren (KSF/CSF) over verschillende business units of dochterondernemingen heen.

Deze toepassingen zijn niet alleen voorbehouden aan multinationals. Door slim gebruik te maken van data die jouw bedrijfssystemen, apps en website al genereren kan ook jouw bedrijf profiteren van de waardevolle inzichten die data levert.

Benieuwd hoe data jouw bedrijf verder helpt?

Neem gerust contact op met onze Intelligence specialisten. Mail naar Daniël Schneiders of bel naar 0172 – 785 464 voor meer informatie.

Sparren over de mogelijkheden? Dat is geen enkel probleem!
Bob vdP
Bob van der Panne
Commercieel Manager
Kan ik met je meedenken?
1
Versturen