Gillz wint eerste prijs bij SVB & UWV Hackathon 2018

Gillz wint eerste prijs bij SVB & UWV Hackathon 2018

Afgelopen weekend heeft Gillz de hoofdprijs gewonnen bij de SVB & UWV Hackathon 2018 in Eindhoven. De Hackathon begon op zaterdag 28 oktober om 09:00 uur en eindigde op zondag 29 oktober om 16:00 uur. In twee dagen tijd heeft het Gillz-team het winnende prototype gebouwd om het voor uitzendbureaus eenvoudiger te maken om gegevens over buitenlandse uitzendkrachten aan te leveren bij de SVB.

SVB UWV winnaars Gillz

Dit is het derde jaar op rij dat SVB & UWV een hackathon organiseren waar teams creatieve en innovatie oplossingen ontwikkelen ter verbetering van de digitale dienstverlening. Voor zowel de SVB als het UWV werd een case gepresenteerd waar een prototype voor gebouwd moest worden. Elk team mocht zelf bepalen met welke case zij de uitdaging aangingen om een weekend lang aan een digitale oplossing te werken. Het Gillz-team ging afgelopen zaterdagochtend vroeg aan de slag met de use case van de SVB.

De Case van de SVB

Het Gillz-team koos voor de case van de SVB met betrekking tot internationale kinderbijslag. Uitzendbureaus willen het proces om gegevens over buitenlandse uitzendkrachten aan te leveren bij de SVB vereenvoudigen. Veel buitenlandse uitzendkrachten komen tijdelijk naar Nederland om via een uitzendbureau te gaan werken. Bijvoorbeeld voor seizoensarbeid of in de bouw. Deze buitenlandse uitzendkrachten kunnen recht hebben op Kinderbijslag. Om dit recht vast te stellen, moet de SVB weten in welke periodes de uitzendkracht in Nederland werkzaam is (geweest). Daarom stuurt de SVB de uitzendbureaus voor iedere buitenlandse uitzendkracht een formulier toe. Dit kost uitzendbureaus veel tijd, omdat de formulieren handmatig ingevoerd moeten worden. Uitzendbureaus geven aan dat zij dit vervelend vinden. De vraagstelling omtrent deze case was: kan deze gegevensuitwisseling beter?

Hackathon

Op zaterdagochtend om 10:00 begon het Gillz-team, bestaande uit developers, designers en business analisten, met de brainstormsessie.  Na een vragenuurtje om 11:00 uur met de SVB en Otto Work Force (uitzendbureau en een van de grootste klanten van de SVB) en de lunch begon het harde werk pas echt. Het Gillz-team heeft non-stop 28 uur gewerkt aan een innovatieve oplossing. Met slechts twee uurtjes slaap of zelfs helemaal geen slaap (developer Jasper) hebben de mannen de volgende dag om 16:00 de pitch weten te winnen met een technisch werkbaar en compleet prototype.

Deze hackathon is eigenlijk in het klein waar we goed in zijn. In korte tijd een innovatief product neerzetten wat meteen waarde biedt voor de klant en haar eindklanten. We hebben hard gewerkt, veel lol gehad en weinig tot niet geslapen. Winnen van grote partijen als ITvisors, Deloitte (3e) en Ordina (2e) is dan een absolute kroon op het weekend.” - Bart Evers, Algemeen Directeur

De oplossing: IN&UIT app

Tijdens de bouw van het prototype heeft het Gillz-team heel bewust gekozen om niet alleen het probleem van de uitzendbureaus centraal te zetten, maar ook te kijken naar de problemen die de buitenlandse uitzendkracht en de SVB zelf ervaren. Het prototype is zodanig opgebouwd dat het voor elke laag een oplossing biedt. Een app voor de buitenlandse uitzendkracht waarmee het opvragen van Kinderbijslag en het doorgeven van werktijden wordt vereenvoudigd en een webportaal voor het uitzendbureau en de SVB waar deze gegevens worden geregistreerd. De app is gebouwd door onze mobile developers met React Native. Zodoende kon er in één keer voor iOS en Android ontwikkeld worden met als resultaat een 100% native app. Het voordeel hiervan is dat de app voor iedere mobiele gebruiker toegankelijk is. De webportaal is gebouwd door onze Mendix developers in Mendix, een model driven low code platform. Het team heeft de app gekoppeld aan het webportaal. Hierdoor wordt het voor de SVB en uitzendbureaus mogelijk gemaakt om gegevens digitaal uit te wisselen en alle data op een plek te registreren.

We hebben laten zien dat we in korte tijd, vanuit een creatieve invalshoek en met low code development & mobile development een technisch werkende en complete oplossing kunnen neerzetten. Door het proces voor elke gebruiker te digitaliseren is de gegevensuitwisseling vereenvoudigd en minder tijdrovend.- Dennis Nieuwpoort, Product Owner Digital

Binnen twee dagen heeft het Gillz-team de IN&UIT app gebouwd, de app voor de SVB, uitzendbureaus en buitenlandse uitzendkrachten. De IN&UIT app is door de jury beloond met de eerste prijs. Met deze prestatie heeft het Gillz-team tien teams achter zich gelaten, waaronder teams van grote spelers als Ordina, Watermelon, Deloitte Digital en ITvisors. Een resultaat waar Gillz enorm trots op mag zijn. Op 6 november zal Gillz verder in gesprek gaan met de SVB om dit winnende project uit te werken en eventueel te implementeren.

Wil je een prijsindicatie of sparren over de mogelijkheden?
Bob vdP
Bob van der Panne
Commercieel Manager
Kan ik met je meedenken?
1
Versturen