Een gedreven team met korte lijnen
Header interview Branko

Aan het woord: Branko, Mendix Teamlead

Deze keer is onze Mendix Teamlead Branko aan het woord. In november 2020 heeft hij ons team versterkt. Dus hoog tijd om hem wat vragen te stellen over zijn werk!

Branko Sandifort - Gillz

Laten we beginnen over jou, kan je jezelf kort introduceren?


Ik ben Branko Sandifort, sinds 2016 ben ik Mendix Consultant. Dit sloot erg goed aan bij mijn studie Business, IT & Management omdat Mendix precies op het raakvlak zitten tussen IT en Business. Dat is ook de reden waarom ik Mendix zo interessant vind, het beste van twee werelden! Sinds november 2020 ben ik teamlead van het Mendix Team bij Axians.

Hoe ben je bij Axians terecht gekomen?

Voordat ik bij Axians (toen nog Gillz) terecht kwam had ik al een aantal jaar ervaring als Mendix Consultant. Wat mij aantrok bij het Mendix team van Axians waren de groeiambities en de korte lijnen binnen de organisatie. Ik deel deze ambities en het leek mij een hele mooie uitdaging om samen deze ambities te realiseren. Zo ben ik begonnen als teamlead bij Axians.

Wat is je huidige rol binnen Axians?

Mijn hoofdrol binnen Axians is dat ik teamlead ben van het Mendix team. Dus ik ben veel bezig met het coördineren van het team. Ik coördineer niet alleen de projecten maar ik heb ook een groot aandeel in het ontwikkelen van het team. Zowel het ontwikkelen van het team als geheel, als de individuele ontwikkeling van teamleden.

Daarnaast ben ik natuurlijk ook nog Mendix Consultant. Ik hou mij dus ook nog steeds bezig met het ontwikkelen van de applicaties. Dus ik ben niet alleen teamlead maar zelf ook echt onderdeel van het team.

Hoe ziet een werkdag voor jou eruit

Mijn dagen kunnen heel erg van elkaar verschillen! Maar dat maakt het werk ook weer leuk en veelzijdig. Dit is hoe mijn agenda er op een typische werkdag uit kan zien:

  • 8:30: Dagstart. Hier bespreken we alle lopende zaken met het hele team
  • 9:00: Aan de slag met lopende projecten en ingeplande user stories
  • 12:00: Meeting om de studiedagen van het team het beste in te zetten
  • 14:00: Update meeting met een klant
  • 17:00: Laatste zaken afronden en uren registreren

Wat typeert de werkwijze van Axians?

Allereerst de korte lijnen en transparantie die wij in onze werkwijze hanteren. Dit is niet alleen voor de klant prettig, maar ook voor het team. Maar wat ons ook typeert is dat wij een plek zijn waar plezier en prestatie hand in hand gaat. We kunnen ontzettend leuke momenten met elkaar beleven, maar zijn ook allemaal gedreven om het beste uit onszelf te kunnen halen.

Een paar stellingen...

Met de auto of de fiets naar het werk?

Ik zou het liefst willen zeggen met de fiets gezien ik erg van sporten hou. Maar ik moet toch kiezen voor de auto. Als consultant ben ik ook vaak onderweg. Een autorit kan iets heel productiefs zijn, door bijvoorbeeld telefonisch bij te praten met collega’s of klanten. Maar het kan ook helpen om even rustig na te denken over een project waar je even mee vast zit. Vaak heb ik na een autorit ineens de oplossing!

Na de lunch potje poolen/darten of een wandelingetje buiten?

Het liefst maak ik een wandeling buiten. Ik vind het belangrijk om tijdens een werkdag ook even je hoofd vrij te kunnen maken. Een wandeling is daar de uitgelezen mogelijkheid voor.

Android of iOS?

Een simpele keuze: iOS! Toen ik een aantal jaar geleden mijn eerste iPhone aanschafte was ik meteen verkocht. De gebruiksvriendelijkheid vind ik prettiger dan die van Android dus dit is echt mijn voorkeur.

Low-code of full-code?

Nog een simpele keuze, low-code natuurlijk. Low-code zit echt precies op het snijvlak tussen business en IT. Dat is ook precies waar ik wil zitten. Je kan bedrijven heel snel helpen met low-code. Maar je kan low-code apps ook nog uitbreiden met full-code dus het is ook zeker niet dat ik dat helemaal uitsluit.

Backpacken of een relax vakantie?

Een combinatie! Met twee jonge kinderen ben je af en toe wel toe aan relaxen. Maar met alleen maar stil zitten gaan kinderen zich natuurlijk ook vervelen. Dus bij deze kan ik helaas niet kiezen en wordt het een combinatie.

Ontwikkelmogelijkheden of meer vakantiedagen?

Ik ga dan toch voor meer vakantiedagen. Tijdens mijn werk ben ik al veel bezig met mijn eigen ontwikkeling en die van het team. Ik vind het belangrijk om ook af en toe rust te pakken en het allemaal te laten bezinken. Uiteindelijk ontwikkel je daar ook van!

Als jij mag kiezen in welk land ons nieuwe kantoor komt, waar zou dat zijn?

Dan ga ik zeker weten voor Curaçao. Ik vind het leven daar ontzettend relaxt. Na het werk ontspannen op het strand met een Amstel Bright lijkt mij perfect!

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Met het huidige team een hele goede basis leggen om uiteindelijk in de breedte uit te gaan breiden. We willen de Mendix afdeling op een gezonde manier laten groeien. Het uiteindelijke doel is om zelfs met meerdere teams te gaan werken.

Wat zou jij aanraden aan sollicitanten?

Stel alle vragen die je wil, niks is te gek! Het is heel belangrijk om te weten of je een goed gevoel bij het team en de organisatie hebt. Daarom beantwoorden wij graag al jouw vragen zodat jij zeker weet dat je op de juiste plek terecht komt.

Heb je nog vragen voordat je solliciteert? Neem dan contact op.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
Bart
Bart Evers
Business Unit Manager
Nog vragen voordat je solliciteert?
1
Versturen