Ik was blij met het vertrouwen en de zelfstandigheid, maar vond dit soms ook wel lastig
Gillz Stage sales en marketing - Isabella

Isabella, stage sales en marketing voor Fitter

Begin juni 2020 ben ik gestart als marketing/sales stagiair bij Gillz. Ter afsluiting van de opleiding Commercieel Business Management aan Hogeschool Tio moest ik 9 weken stagelopen. Nadat mijn eerste stagebedrijf helaas moest afslanken door de gevolgen van de coronacrisis, was ik gedwongen snel op zoek te gaan naar een nieuw bedrijf. Dankzij een contact uit mijn LinkedIn-netwerk, ben ik bij Gillz terecht gekomen.

Toen je ging solliciteren als stagiair, waar was je naar op zoek?

Ter afronding van mijn eerste studiejaar, heb ik stagegelopen bij een groothandel op Bonaire. Voor het bedrijf heb ik een nieuwe website gebouwd, social media opgezet en promotieactiviteiten uitgevoerd. Ik heb veel van deze tijd op het eiland mogen leren, maar vooral op persoonlijk vlak.

Daarom was ik voor mijn tweede stage op zoek naar een bedrijf waar ik verder kon ontwikkelen op marketing- en salesgebied. Een organisatie waar je kan leren van professionals, goed begeleid wordt, verantwoordelijkheden krijgt en met plezier in een team kan samenwerken. Een bedrijf als Gillz dus!

Wat in jou sluit heel goed aan op de functie van Marketeer?

Doordat ik ben opgegroeid in een ondernemend gezin, heb ik van kleins af aan geleerd dat alles mogelijk is zolang je er maar in gelooft én hard voor werkt. Deze mentaliteit kan ik goed gebruiken in mijn functie als stagiair marketing. Gedurende de weken is gebleken dat ik een leergierige student ben die hard werkt en haar best doet om een doel te realiseren. Mijn doorzettingsvermogen, communicatiekracht en perfectionisme hebben ervoor gezorgd dat ik kwalitatief werk heb geleverd.

Maar ja… zonder goede begeleiding ben je als stagiair natuurlijk nergens. Deze begeleiding heb ik absoluut gekregen van bedrijfscoach/marketeer Daniël Schneiders. Echter sta ik wel aan het begin van mijn carrière waardoor ik zeker nog een hoop kan leren in dit vakgebied.

Hoe heb je de stage ervaren?

Gedurende de weken heb ik veel vrijheid gekregen om mijn taken op mijn eigen manier te doen. Ik was blij met het vertrouwen en de zelfstandigheid, maar vond dit soms ook wel lastig. Ik had af en toe het gevoel dat ik in het diepe werd gegooid, maar juist hierdoor heb ik heel veel geleerd. Het is net als leren zwemmen! Nogmaals: Ik heb geluk gehad dat ik onder begeleiding van mijn bedrijfscoach, Daniël, hier stage heb mogen lopen. De periode was pittig en uitdagend, maar de combinatie van afwisselend werk en zijn mini-cursusjes waren perfect voor mij.

Aan welke projecten heb je tot nu toe gewerkt?

Mijn taken waren erg uiteenlopend, maar allemaal gericht op een intern project van Gillz: het vitaliteitsplatform Fitter. Met trots kan ik zeggen dat het uiteindelijk is gelukt om onder meer een waardige concurrentieanalyse te leveren, een mooi accountplan te ontwikkelen voor de financiële branche, een aantal suspects te promoveren tot prospect en opportunity en een marketing- salesfunnel uitgedacht en uitgevoerd te hebben.

Wat typeert de werkwijze van Gillz?

In de zelfsturende teams binnen Gillz wordt er hard gewerkt om tot resultaten te komen. Door de korte lijnen tussen de verschillende afdelingen kan er snel geschakeld worden. Gillz is dynamisch, innovatief en doelgericht!

Hoe zou je het marketingteam omschrijven?

Het team is klein, gezellig en kwalitatief erg goed. De professionaliteit en kennis is hoog en de werksfeer is positief. Er is wel heel veel werk voor het team in zowel de breedte als de diepte. De groei van het bedrijf vraagt wellicht op termijn om uitbreiding van de marketingafdeling.

Een paar stellingen...

Met de auto of de fiets naar het werk?

Momenteel woon ik te ver om met de fiets naar werk te komen. Dus auto it is!

Na de lunch potje poolen/darten of een wandelingetje buiten?

Na een potje poolen op mijn eerste stagedag, wist ik meteen dat dit niet één van mijn kwaliteiten is… Dus ik hou het bij een wandelingetje buiten en een gezellig gesprek met collega’s.

Android of iOS?

Apple heeft toch wel echt mijn voorkeur!

Low code of high code?

Pfoe…. beide een lastig vakgebied. Als ik moest kiezen, dan toch wel low-code, omdat dat toegankelijker is voor iemand die hier geen ervaring mee heeft.

Backpacken of een relax vakantie?

Een combinatie! Het liefste wissel ik bakken in de zon af met een lekkere wandeling. Maar ik ben ook zeker in voor stedentripjes, uitgaan en karten op mijn favoriete circuit in de Algarve.

Ontwikkelmogelijkheden of meer vakantiedagen?

Zeker ontwikkelingsmogelijkheden! Ik sta aan het begin van mijn carrière en leer het liefst zo veel mogelijk van allerlei verschillende vakgebieden. Al deze ervaringen kan ik namelijk goed gebruiken bij mijn volgende stappen.

Als jij mag kiezen in welk land ons nieuwe kantoor komt, waar zou dat zijn?

Zuid-Portugal. Wel met als deal dat ‘vrijmibo’ dan plaatsvindt op het strand! De combinatie van rust in de oude vissersdorpjes en de levendigheid in grote steden spreekt mij erg aan. Naast het mooie weer, stel ik de vriendelijkheid van de mensen erg op prijs. Als Daniël Schneiders en Arjan Griffioen dan meegaan om verder vorm te geven aan deze nieuwe vestiging, hebben we in ieder geval een winning team! En… de bedrijven in Portugal zijn kaar om een bedrijf als Gillz te omarmen; concurrentie is beperkt! Mijn grote dank gaat natuurlijk uit naar Daniël: “best coach ever”.

Wat zijn je plannen verder?

Door het schrijven van een ontwikkelingsplan tijdens mijn stage heb ik een mooi overzicht gecreëerd van mijn interesses en groeimogelijkheden. Ik werd uitgedaagd met vragen over mijn toekomst en vervolgstappen na het Tio. Komend jaar wil ik mij oriënteren op de verschillende gebieden waar deze interesses naar uit gaan. Ik wil graag een baan vinden waarbij ik verder kan leren op marketinggebied, maar ook ruimte krijg om mijn eigen leerproces door te zetten. Daarnaast ga ik als bijbaan starten met jeugdvoorlichtingen te geven over mensenrecht. Maar uiteindelijk hoop ik ooit mijn echte droom vorm te geven: een opvangcentrum opzetten voor dieren in Zuid-Afrika ;)!

Wat zou jij aanraden voor toekomstige stagiairs?

Tijdens je stage bij Gillz werk je met professionals. Maak hier gebruik van! Vraag veel en geef ook aan wat je wilt leren. Het schrijven van een ontwikkelingsplan kan dan een goede toevoeging zijn.

Heb je nog vragen voordat je solliciteert? Neem dan contact op.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
Bart
Bart Evers
Algemeen Directeur
Nog vragen voordat je solliciteert?
1
Versturen

Wellicht ook interessant