Als je houdt van creatief problemen oplossen, dan is Gillz zeker de goede plek!
Niek Gillz

Aan het woord: Niek, Mendix developer bij Gillz

Inmiddels ben ik alweer bijna een jaar werkzaam bij Gillz. De tijd vliegt en ik ben heel wat ervaringen rijker. Ik vertel jullie graag wat meer over mijzelf, mijn traineeship en mijn werk zal Mendix developer.

Laten we beginnen over jou. Een korte introductie…

Mijn naam is Niek Gerzon, en ik ben in februari 2020 begonnen als trainee in het Mendix team. Ik heb Japanstudies gestudeerd aan de Universiteit Leiden en ook anderhalf jaar in Japan gewoond, maar ik wilde graag nieuwe vaardigheden opdoen, dus vandaar mijn keuze om bij Gillz aan de slag te gaan!

Hoe ben je bij Gillz terecht gekomen?

Ik was al op zoek naar traineeships in de IT-sector, toen ik via mijn oom te horen kreeg dat Gillz op zoek was. Daar heb ik geen gras over laten groeien, en ik heb vervolgens contact opgenomen.

Wat is je rol binnen Gillz?

Inmiddels ben ik een advanced Mendix developer. Een van de dingen die mijn werk zo leuk maken, is het meedenken met klanten over hoe er het beste invulling gegeven kan worden aan hun wensen. Het contact is iets wat ik persoonlijk erg leuk vind. Dat ik vervolgens deze wensen om kan zetten naar een daadwerkelijk product, maakt het alleen maar mooier!

Vertel eens hoe je dag er bij Gillz uitziet…

Tussen 9 uur en kwart over 9 kom ik aan op het kantoor, en nadat ik de eerste kop koffie heb gehaald, ga ik verder met de app waar ik mee bezig ben. Op dit moment is dat een app die, aan de hand van de ingrediënten die je nog in je koelkast hebt liggen, recepten voor je zoekt.

Inmiddels ben ik volledig zelfredzaam, maar in het begin liep ik uiteraard wel eens ergens tegenaan. Er is altijd iemand beschikbaar om te helpen. En tijdens mijn traineeship kwam ik via een goed in elkaar gezet programma alles over Mendix te weten.

Een paar stellingen...

Met de auto of de fiets naar het werk?

De fiets!

Na de lunch potje poolen/darten of een wandelingetje buiten?

Potje poolen, beweging krijg ik wel op de fiets.

Android of iOS?

Android. Altijd.

Low code of high code?

Voorlopig low code, maar wil graag beter worden met high code.

Backpacken of een relax vakantie?

Relaxvakantie, alhoewel stedentripjes zeker niet verkeerd zijn.

Ontwikkelmogelijkheden of meer vakantiedagen?

Ontwikkelingsmogelijkheden. Vakantie nemen kan altijd nog!

Als jij mag kiezen in welk land ons nieuwe kantoor komt, waar zou dat zijn?

Dan toch Japan, waar ik met de taal uit de voeten kan, en er heel veel vooruitgang geboekt kan worden qua efficiëntie van IT-systemen van bedrijven.

Wat zijn je plannen verder?

Hopelijk kan ik te zijner tijd mijn werk in de IT combineren met de vaardigheden die ik tijdens mijn studie heb opgedaan wat betreft Japan en de Japanse taal, en hiermee een nieuwe markt aanboren!

Heb je nog vragen voordat je solliciteert? Neem dan contact op.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
Bart
Bart Evers
Business Unit Manager
Nog vragen voordat je solliciteert?
1
Versturen

Wellicht ook interessant