Bouwen aan je Low-code capability
Van medewerker naar Low-code developer

Wie in jouw organisatie kan Mendix developer worden?

Jouw organisatie heeft een Mendix licentie en dat is geweldig! Dat betekent dat jullie de juiste tool in huis hebben om snel in te spelen op de veranderingen in de markt en de maatschappij. En juist op dit moment is het enorm belangrijk om snel te kunnen innoveren. Mendix stelt jullie organisatie in staat om bedrijfsprocessen aan te passen aan de situatie van nu, mits jouw organisatie de mensen in huis heeft om Mendix applicaties aan te passen. Heeft jouw organisatie deze skills nog niet in huis? Geen probleem! Neem nu het heft in eigen handen en zorg ervoor dat je zelf de mensen in huis hebt om te innoveren en bouw aan jullie eigen Low-Code capability.

Bouwen aan jullie eigen Low-Code capability

Ontwikkelen met Low-Code development tools als Mendix zorgt ervoor dat het ontwikkelen van (bedrijfs)applicaties veel toegankelijker is. In theorie kan iedereen – met interesse en tijd – met Mendix apps ontwikkelen, dit noemen we Citizen development.

Misschien bestaat jullie Low-Code capability op dit moment voornamelijk uit het inhuren van externe professionals. Wil je echt sprongen maken met low-code development, dan wil je dat die professionals onderdeel uitmaken van je eigen organisatie. Bouw daarom aan je Low-Code capability door het opleiden van je eigen mensen. Een echte Low-Code capability bestaat namelijk uit citizen developers, maar ook uit medewerkers die dedicated ontwikkelen in Mendix en de ideeën uit de business – van die citizen developer – omzetten in productiewaardige apps.

Kies de juiste citizen developers dankzij Gillz

Wie is geschikt als Mendix developer?

Onze ervaring leert dat als je het inzicht hebt om geavanceerde Excelsheets te ontwikkelen (lees: je schrikt niet van een paar formules of een macro), dat je vermoedelijk aanleg hebt voor Low-Code development hebt. Je bezit dan al competenties als: abstract denken, probleemoplossend vermogen, logisch denken en onderzoekend vermogen. Ook zou de citizen developer in jouw organisatie - die liever fulltime apps wil ontwikkelen – uitermate geschikt kunnen zijn.

Testen op geschiktheid

Met bovenstaande input heb jij vast wel een idee wie binnen jouw organisatie geschikt is om Mendix developer te worden. Om dit te valideren hebben wij een unieke test ontwikkeld die op meerdere facetten jouw medewerkers test. De test geeft inzicht in de mate waarin medewerkers geschikt zijn voor het Mendix developer traineeship. De procedure ziet er als volgt uit:

  1. Persoonlijkheidstest
  2. Aptitude test
  3. Interview

Ons eindadvies leveren we op in de vorm van een rapport met alle inzichten uit de bovenstaande testen. Deze inzichten gebruiken wij vervolgens om het Mendix traineeship aan te passen op de capaciteiten en behoeftes van jouw medewerkers.

Hoe? Door vanuit huis ons Mendix traineeship te volgen

Wij hebben al jaren ervaring met het geven van het Mendix traineeship voor interne & externe Mendix developers.

Het traineeship begint met een bootcamp. Deze bootcamp duurt 2 maanden voor fulltime interns. Omdat de tijd er nu om vraagt kan deze bootcamp ook online gevolgd worden. In dit geval is deze niet fulltime, maar 28u per week en daardoor makkelijker te combineren met andere werkzaamheden. Het tweede deel van de traineeship bestaat uit 4 maanden begeleiding on the job door onze Mendix expert. In deze 4 maanden ben je 1 dag per week bij ons op locatie (als de situatie het toelaat).

Na ongeveer 7 maanden mag de trainee op voor zijn examen. We gaan ervan uit dat de trainee het traineeship succesvol afrondt, waardoor jij een Advanced Mendix developer in je team erbij hebt.

Wil je meer informatie over het opleiden van jouw personeel tot Mendix Developer? Neem contact met ons op.

Wil je een prijsindicatie of sparren over de mogelijkheden?
Bob vdP
Bob van der Panne
Commercieel Manager
Kan ik met je meedenken?
1
Versturen

Wellicht ook interessant