Gemakkelijk te gebruiken, geavanceerde architectuur en goede integratiemogelijkheden
Mendix kantoor in Rotterdam

Mendix gekroond tot leider in de low-code industrie

Elke één à twee jaar doet Gartner, een groot Amerikaans IT-consultancy firma, uitgebreid kwalitatief onderzoek naar trends in IT-driven markten. Zo ook in de low-code development markt. Dit trend onderzoek wordt vervolgens gepubliceerd in de vorm van de Gartner Magic Quadrant, een matrix die alle prominenten merken in de markt plot op de assen Visie en Executie. En hun onderzoek bestempeld Mendix als leider in de low-code industrie!

In het onderzoek zijn een groot aantal low-code merken onderzocht waaronder: Mendix, OutSystems, Microsoft, SalesForce, Betty Blocks, Oracle, ServiceNow, Zoho en Appian. Ons verbaasde het dat ook SalesForce wordt gezien als low code platform (LCAP). Echter hanteerd Gartner de volgende definitie, waaronder ook SalesForce valt:

“A low-code application platform (LCAP) is an application platform that supports rapid application development, one-step deployment, execution and management using declarative, high-level programming abstractions, such as model-driven and metadata-based programming languages. They support the development of user interfaces, business logic and data services, and improve productivity at the expense of portability across vendors, as compared with conventional application platforms.”
— Gartner, 2019


Gartner Quadrant - Low-code platform Mendix 2019


De kracht van Mendix als low-code platform

Volgens het onderzoeksrapport van Gartner is Mendix een leider in de industrie. De overname van Mendix door Siemens wordt omschreven als een belangrijke factor in de hoge score op levensvatbaarheid. Siemens heeft als doel om de krachten van Mendix en hun eigen IoT-platform MindSphere te gaan bundelen. Wat een enorme boost geeft aan de status van Mendix als visionair op het gebied van low-code development. Daarnaast werd het Mendix platform door gebruikers omschreven als gemakkelijk te gebruiken, geavanceerde architectuur en goede integratiemogelijkheden.

Echter, zoals goed onderzoek betaamt, benadrukt Gartner ook een aantal aandachtspunten van Mendix. De overname van Siemens biedt voordelen in de geloofwaardigheid van Mendix, maar kan er ook voor zorgen dat prioriteringen binnen Mendix gaan verschuiven waardoor de integratie met het IoT-platform MindSphere ten koste gaat van hun huidige propositie in de low-code markt. Daarnaast wordt de prijs van Mendix licenties genoemd als nadelig in vergelijking met sommige concurrenten.

Binnen Gillz zijn wij blij om te lezen dat ook uit extensief onderzoek is gebleken dat onze partner Mendix leider is binnen de low-code platform industrie. Diverse klanten van ons maken al gebruik van Mendix. Met de komst van Siemens, en de daarbij behorende nauwe integratie met MindSphere, zien wij een prachtige toekomst tegemoet, waarbij we van elk bedrijf een IT-bedrijf kunnen maken.

Wil je een prijsindicatie of sparren over de mogelijkheden?
Bob vdP
Bob van der Panne
Commercieel Manager
Kan ik met je meedenken?
1
Versturen