Mendix traineeship bij Gillz
Mendix certificering voor Gillz low-code devlopers

Mendix traineeship bij Gillz

Het Mendix traineeship is gericht op het opleiden van communicatief sterke Mendix business developers die business vraagstukken razendsnel kunnen omvormen tot werkende apps. Bij Gillz ligt de focus vooral op bedrijfskritische bedrijfsapplicaties in combinatie met mobiele apps, daarom wordt tijdens een traineeship hier extra aandacht aan gegeven.

In het Mendix traineeship wordt vanaf dag 1 gewerkt in kleine ontwikkelteams. Als groep wordt eerst een stuk theorie behandeld wat daarna meteen in de praktijk gebracht wordt door echt te ontwikkelen. Op basis van problemen die naar boven komen, wordt interactief theorie gegeven met als doel om zelf tot de oplossing te komen. Hierdoor word je constant geprikkeld als trainee.

Hier was ik al langere tijd naar op zoek; enerzijds bezig zijn met business logica en anderzijds het zelf bouwen van mobile apps – echt iets maken en niet alleen een mooi verslag en/of presentatie. Op deze manier kan ik snel schakelen en leveren wat de klant vraagt. Door de traineeship was ik in korte tijd bij Gillz al van toegevoegde waarde in ontwikkeltrajecten. Het vertrouwen en de vrijheid die je krijgt is heel fijn. – Hunter Koppen

Werken aan echte cases

Het traineeship is de basis, maar in de praktijk leer je het meest. Trainees gaan direct aan de slag met echte cases onder begeleiding van Rogier Schippers (senior Mendix consultant, instructeur, coach en Mendix evangelist). Daarnaast is er altijd een backup binnen Gillz door het ervaren team (21+ medewerkers) van Mendix consultants en mobile developers.

Een selectie uit de cases waaraan gewerkt wordt:

 • -Qmusic World Tour
  Luisteraars laten meedoen en niet alleen laten luisteren. Dat was het doel. Via de mobile app kunnen luisteraars via een bingokaart een wereldreis naar negen concerten winnen. In de finale spelen de laatste overgebleven luisteraars via de mobile app tegen elkaar waarbij de vragen live op de radio gesteld worden.
 • -House of Workouts
  Elk kwartaal moeten 2000+ instructeurs de choreografie van de nieuwe groepsles leren. Dit ging “oldskool” via papier en DVD. Samen met House of Workouts ontwikkelden we een mobiele app waarmee instructeurs volledig anno nu hun choreografie kunnen leren. Met de Google Chromecast wordt video eenvoudig van app naar tv gestreamed. Instructeurs zijn enthousiast, want de app werkt beter dan de concurrerende app van Les Mills.
 • -Bergman Clinincs
  Bergman Clinics & NL Healthcare zijn gefuseerd. Door de fusie was er behoefte aan een interactieve portal voor medewerkers van beide organisaties. Wij ontwikkelden deze interne applicatie met Mendix vanwege de snelheid én het gebruiksgemak voor de contentbeheerders
 • -Human Talent Group
  Leren en meetbaar vooruitgang boeken. Dat is waar Human Talent Group voor staat. Samen ontwikkelden wij de sociale laag over hun e-learning platform. Het resultaat is de mobile app App2Perform. Hiermee kunnen gebruikers op een laagdrempelige manier en al met enkele minuten per dag vooruitgang boeken.
 • -Fitter
  Gezondheid is on- & bewust ons grootste goed. De Fitter app helpt jou bij een gezonde lifestyle en beloont deze. Met Mendix realiseerden we in no-time een robuuste backend & API welke wij gekoppeld hebben aan een oogstrelende React Native app.
 • Mendix Certificering

  Tijdens de eerste weken van het traineeship behaalt iedereen het Mendix Rapid Application Development – kortweg RAD – certificaat. Met dit certificaat op zak heb je de basis in huis om apps te ontwikkelen met Mendix. Om ook het samenwerken met de business snel te laten verlopen en onze agile werkwijze er goed in te krijgen volgt iedereen een cursus SCRUM waarmee jij officieel SCRUM gecertificeerd wordt. Beide certificaten zijn de basis van het traineeship. Aan het eind van het traineeship (+/- 6 maanden) is het tijd voor de kroon op het werk. De opgebouwde ervaring in het modelleren van bedrijfsapplicaties wordt getoetst middels het Mendix Advanced Certificate examen op het hoofdkantoor van Mendix in Rotterdam.

  Het was voor mij een sprong in het diepe, maar ik ga weer met plezier naar mijn werk. In plaats van coördineren en plannen, kan ik in mijn nieuwe rol direct van betekenis zijn, omdat ik de wensen van de klant snel kan vertalen in een werkende bedrijfsapp. Met behulp van Mendix bouw ik iets waar anderen blij van worden. – Jerome van Geuns

  Carrière switch of op zoek naar een baan als mobile developer?

  Toe aan een carrière switch? Wil jij apps bouwen en er niet alleen over praten en discusseren? Wil je even helemaal iets anders of ben je op zoek naar een uitdagende baan waar je veel waarde toevoegt als mobile developer doordat je direct iets kunt opleveren? Gillz start jaarlijks meerdere Mendix traineeships. Neem contact op met onze collega Bart Evers via b.evers@gillz.nl of bel op 0172 – 785 464. Je kunt ook eerst onze vacaturepagina bekijken.

  Mendix developers voor jouw organisatie?

  Wij kunnen jullie medewerkers opleiden of je kunt onze medewerkers – trainee, medior of senior – inhuren wanneer extra capaciteit benodigd is voor uw Mendix app.

Wil je een prijsindicatie of sparren over de mogelijkheden?
Bob vdP
Bob van der Panne
Commercieel Manager
Kan ik met je meedenken?
1
Versturen