Zet bedrijfsprocessen eenvoudig om in bedrijfssoftware
Mendix Workflow

Mendix Workflow: proces georiënteerd programmeren

Binnen organisaties zijn er honderden processen die zich wekelijks afspelen. Van het aanvragen van kantoorartikelen tot het evalueren van afdelingsdoelstellingen. Voor alles wat er gebeurt binnen een organisatie is er een proces, al dan niet impliciet of expliciet beschreven. Veel van deze processen willen we borgen in software. Dat kon al met Mendix, maar met de komst van de Mendix Workflow wordt dit nog makkelijker! Zelfs zo eenvoudig dat werknemers zelf hun eigen processen kunnen opzetten en aanpassen in de bedrijfssoftware. Geen losse Excel sheets of work arounds meer! Alles netjes binnen één platform: Mendix.

Wat is Mendix Workflow?

Mendix Workflow is een nieuwe visuele taal, zoals Mendix het zelf noemt, om eenvoudig bedrijfslogica op te zetten. De Mendix Workflow kan gezien worden als een logica laag binnen de applicatie die door middel van een stroomschema (BPMN 2.0) visueel gemaakt kan worden.

Mendix Workflow Screenshot

Workflows in enkele seconden dankzij Templates

Om het gebruikers, zoals jouw werknemers, nog makkelijker te maken biedt het platform ook een aantal templates aan. Zo zijn er templates beschikbaar voor:

  • Onboarden van werknemers (Employee Onboarding);
  • Behandelen van support aanvragen (Support tickets);
  • Bijhouden van marketing campagnes (Marketing campaigns);
  • Aanvragen en beheren van toegang tot IT en Software (IT Access Control);
  • Declareren (Expense Request);
  • Beheren van bestellingen (Purchase order);
  • Aanvragen en goedkeuren van reizen (Travel request);
  • Terugvragen van reiskostenvergoeding (Travel reimbursement).

Binnen Gillz kunnen onze Mendix specialisten jouw bedrijf helpen met nog meer templates. Daarnaast is het mogelijk om de Mendix Workflow templates en Gillz Workflow templates aan te passen naar de wensen van jouw organisatie.

Weten wat Mendix Workflow oplevert voor jouw organisatie? Neem contact op
Bob vdP
Bob van der Panne
Commercieel Manager
Leer hoe je Mendix Workflow kan toepassen
1
Versturen

Plaats van Workflows binnen Mendix

Voorheen werden bedrijfsapplicaties in Mendix op deze manier ontwikkeld:

“Wij van [Bedrijfsnaam] hebben een Mendix Licentie waarbinnen we een App maken voor [situatie X]. De App heeft Pagina’s [A,B en C] waarop verschillende widgets en componenten komen te staan. De logica achter deze widgets, componenten, pagina’s en de App bouwen wij met behulp van Mendix Microflows.”

Met de komst van de Mendix Workflow wordt de manier van een bedrijfsapplicatie maken nog eenvoudiger. Het proces wordt met de komst van de Workflows duidelijker en makkelijker te onderhouden. Het bouwen van een Mendix bedrijfsapplicatie komt er nu zo uit te zien:

“Wij van [Bedrijfsnaam] hebben een Mendix Licentie waarbinnen we een App maken voor situatie [X]. Voor situatie [X] kiezen of maken wij de Mendix Workflow [Y]. De Workflow bestaat uit stappen [A,B en C] die terug te vinden zijn op de pagina’s [D, E en F]. De logica van widgets en componenten op een pagina kunnen we bouwen met behulp van Mendix Microflows.”

Met de komst van de Mendix Workflows wordt de bedrijfslogica losgetrokken van de logica achter widgets en componenten. Een Workflow kan gezien worden als een langetermijn microflow met een intuïtief UI die makkelijk aanpasbaar is.

Bedrijfsprocessen eenvoudig automatiseren

Citizen developers

Heft in eigen handen

Wie kan beter een proces automatiseren dan de mensen die er dagelijks mee geconfronteerd worden? De Mendix Workflow helpt niet-programmeurs om hun eigen werkproces vorm te geven en aan te passen.

Alles binnen één ecosysteem

Voorkom dat werknemers buiten bedrijfssoftware om gaan werken met eigen Excel Sheets of andere systemen. Binnen het Mendix platform kunnen werknemers eenvoudig zelf hun eigen bedrijfsapps ontwikkelen. Zo blijft alle data binnen één platform.

Mendix Workflow Templates
Gillz de Mendix Partner

Een goede start met Gillz

Ons doel is om van ieder bedrijf een IT-bedrijf te maken. Dat betekend dat wij niet alleen Bedrijfssoftware en Mobile apps ontwikkelen, maar ook jouw personeel opleiden om deze software in het vervolg zelf aan te passen en te ontwikkelen. Zo werken wij vanaf dag 1 al aan ons exit-plan.

Plan geheel vrijblijvend de Mendix Value Analysis in met één van onze experts
Bob vdP
Bob van der Panne
Bedrijfsanalist
Gratis Mendix Value Analysis
1
Reserveer analyse