Het nieuwe prijsmodel van Mendix
Sizes of icecream cups in a restaurant

Nieuwe Mendix pricing voordeliger voor het MKB

Onlangs heeft Mendix hun pricing model aangepast. Vaak klinkt een dergelijk bericht als slecht nieuws. Het is in dit geval juist heel erg goed nieuws! Voornamelijk startups en het MKB kunnen makkelijker gebruik gaan maken van het platform. Met deze nieuwe stap wil Mendix hun platform toegankelijker maken voor kleinere bedrijven.

Het oude model

Er was altijd al een gratis versie van het platform waarmee geëxperimenteerd kon worden. Maar de instap naar betaalde varianten was wat hoog. Deze prijsklassen waren voornamelijk gericht op middelgrote bedrijven en groter. Maar ook steeds meer startups en kleinere bedrijven zagen de kracht van low-code voor hun organisaties. Echter was voor hen de instap nog wat te hoog.

Een nieuw prijsmodel

In het nieuwe model zijn er scherpe tarieven om in te stappen die een stuk lager zijn dan in het oude model. In de nieuwe pricing zijn er vier basistarieven die aangevuld worden op basis van het aantal apps en geregistreerde gebruikers. Met dit pricing systeem betaal je precies voor wat je nodig hebt en gebruikt!

Voor iedereen een pakket

In het nieuwe systeem zijn een viertal pakketten opgenomen: Free, Basic, Standard en Premium. De verschillen in prijzen en functies per pakket zorgt ervoor dat voor elk type organisatie de juiste manier vindt om Mendix te gebruiken.

Free

Met het eerste pakket kan je gratis de functies van het Mendix platform ontdekken. Maar het is een stuk meer dan een demo. Je kan prototypes bouwen die later ingezet kunnen worden in een betaald pakket. Er kunnen zelfs kleine applicaties voor persoonlijk gebruik gemaakt worden. Dit pakket is voor iedereen een aanrader!

Basic

Het basispakket heeft een zeer scherp basistarief van €50 per maand. Deze prijs is al inclusief 1 applicatie en 5 geregistreerde gebruikers. Dit pakket is zeer geschikt voor het automatiseren van spreadsheets en het creëren van workflows. Ook met het basispakket maak je al gebruik van de zeer betrouwbare Mendix cloud. Mendix garandeert een uptime van 99,5%!

Standard

Ook het standaardpakket heeft een nieuw jasje en een scherper instaptarief gekregen. Vanaf €800 maak je al gebruik van dit pakket. Dit pakket is geschikt voor de meeste bedrijfsapplicaties. Alle features die je nodig hebt voor de applicatie lifecycle zitten hierin. De apps kunnen gehost worden in een cloud naar keuze.

Wil je blijven door ontwikkelen met Mendix en steeds meer bedrijfsapplicaties toevoegen? Dan is dit pakket er ook in ‘Unlimited’ uitvoering. Met dit pakket kan er een eindeloze hoeveelheid apps toegevoegd worden zonder extra kosten per app. Mocht je gaan groeien na het oppakken van Mendix? Dan kan je eenvoudig upgraden!

Premium

Het premiumpakket is de nieuwe uitvoering van het oude enterprise pakket. Dit is de meest complete uitvoering en geschikt om cruciale bedrijfsapplicaties en core systemen mee te ontwikkelen en te hosten. Mendix prijst dit pakket om zijn schaalbaarheid en extreme betrouwbaarheid wat betreft uptime, fallbacks en support.

Meer lezen over de Mendix pakketten? dat kan hier!

Ook aan de slag met Mendix?

Wij zijn ervan overtuigd dat het nieuwe prijsmodel van Mendix het platform nog toegankelijker gaat maken! Wil jij ook graag beginnen met Mendix toepassen in jouw bedrijf? Of heb je gewoon nog wat vragen? Neem gerust contact met ons op! Onze experts helpen je graag om de juiste opties te vinden.

Wil je een prijsindicatie of sparren over de mogelijkheden?
Bob vdP
Bob van der Panne
Commercieel Manager
Kan ik met je meedenken?
1
Versturen

Wellicht ook interessant: