Sluit beter aan op de behoefte van de consument, terwijl je profiteert van de optimale customer lifetime value als organisatie
Pay per use platformen

Voeg pay-per-use toe als betaalmethode voor jouw bedrijf

De tijd van bezitten is voorbij. Veel moderne verdienmodellen zijn ingericht rondom het tijdelijk verkrijgen van toegang tot een bepaalde dienst of product. We leasen onze auto’s, hebben licenties voor onze cloud-software en we betalen per online krantenartikel. Dat betalen per gebruik (pay-per-use) is enorm populair binnen de platformeconomie en toepasbaar op allerlei soorten industrieën en diensten. Zo ook die van jouw bedrijf.

Pay-per-use in de toerisme en recreatie sector

Een sector die al dankbaar gebruik maakt van het pay-per-use model is de toerisme, recreatie en vrije tijdsbesteding. Waar men vroeger nog een klassiek verdienmodel gebruikte door het aanbieden van tickets met vaste dagprijzen wordt nu steeds vaker gebruik gemaakt van variabele ticketprijzen en pay-per-use modellen. Zo gaat de Efteling vanaf Februari 2020 de ticket prijzen goedkoper maken in rustige periodes en duurder maken in drukkere periodes. Maar Efteling is niet de enige. Een ander voorbeelden van een modern verdienmodel is ByHours. ByHours maakt het mogelijk om een hotelkamer voor 3, 12 of 48 uur te boeken.

De voordelen van het pay-per-use verdienmodel zijn dat je enerzijds de klant een eerlijkere prijs kan bieden terwijl je zelf meer vrijheid en controle hebt. Zo kan je door middel van prijsaanpassingen de bezettingsgraad van jouw dienst of product verhogen of verlagen. Is het druk dan verhoog je de prijzen en vice versa. Door bedrijfsdata en het pay-per-use model slim te combineren is het ook mogelijk om bepaalde segmenten een andere prijs te bieden op basis van hun wensen en voorkeuren. Zo sluit jouw product of dienst beter aan op de behoefte van de consument, terwijl jouw bedrijf van de ideale prijs profiteert.

Bijkomend voordeel is dat de klant dit ervaart als een eerlijkere en goedkopere oplossing als de prijs per minuut goed is gekozen. Het resultaat uit data is dat klant vaker terugkomt en daarmee de customer lifetime value (CLV) van een klant flink omhoog gaat. Wil je weten wat de impact van pay-per-use kan zijn op jouw bedrijf? Wij kunnen de impact op jouw bedrijf berekenen. Mail naar Bob van der Panne of bel naar 06-18488698 voor meer info.

Je eigen pay-per-use verdienmodel

Ook jouw bedrijf kan profiteren van het pay-per-use verdienmodel. Wil je wel het concept van pay-per-use omarmen, maar niet afhankelijk zijn van een extern platform? Bijvoorbeeld omdat jouw dienst net iets anders in elkaar zit of omdat jouw eigen app al een groot bereik heeft. Dan hebben wij de oplossing. Een white label pay-per-use platform die volledig afgestemd kan worden op de behoefte van jouw bedrijf. Ons pay-per-use platform werkt met: GPS, barcode, kredietcheck, betalingsafhandeling, fraudepreventie en meer. Al deze functies kun je direct gebruiken maar zijn ook modulair af te nemen.

Via een SDK kan je snel deze nieuwe vorm van betalen integreren in bestaande applicaties. Het white label pay-per-use platform beschikt ook over een goed gedocumenteerde webservice voor de integratie van pay-per-use met jouw kassa en/of ERP systeem. Zo kan ook jouw bedrijf een flexibele manier van betalen aanbieden.

Naast het leveren van een white label pay-per-use platform beschikt Gillz ook over de juiste expertise om het model zo goed mogelijk te integreren binnen jouw bedrijf. Met onze app development, business intelligence en online marketing dienstverleningen helpen we bedrijven digitaal ondernemen. Dus beschikt jouw organisatie niet over een eigen IT-team om deze functionaliteit in jullie eigen app in te bouwen? Geen probleem, maak vrijblijvend een afspraak met een van onze consultants door te mailen naar Bob van der Panne of door te bellen naar 06-18488698.

Wil je een prijsindicatie of sparren over de mogelijkheden?
Bob vdP
Bob van der Panne
Commercieel Manager
Kan ik met je meedenken?
1
Versturen