64-bit is een must voor Play Store
Google play developers mobile

Is jouw React Native app al 64-bit ready?

Vanaf 1 augustus 2019 dienen Android apps te voldoen aan de 64-bit architectuur om nog updates te kunnen versturen naar de Google Play store, de app store van Android. Voldoet jouw React Native app eigenlijk wel aan deze eis?

Bericht over 64-bit van het Google Play Team

Wellicht heb je hem ook ontvangen, [het bericht van Google Play](https://developer.android.com/distribute/best-practices/develop/64-bit) die informeert om alle apps onder jouw account geschikt te maken voor het volgende:

“Starting August 1, 2019, your apps published on Google Play will need to support 64-bit architectures.” – The Google Play Team

De reden dat Google apps aanspoort tot het migreren naar een 64-bits architectuur, is dat het de ervaring van eindgebruikers sterk verbeterd. Veel moderne smartphones zijn al uitgerust met een 64-bit processor (hardware), echter blijven veel apps nog achter door alleen 32-bit te ondersteunen. Zonde, want wie wil er nu niet de beste ervaring voor de gebruiker? Dat dacht Google dus ook!

Hoe weet ik of mijn React Native app al 64-bit ondersteuning biedt?

Als je een mail van Google hebt ontvangen met de tekst: “As of the sending of this email, at least one of your apps* does not yet meet the requirement” dan ben je al op de hoogte welke app(s) zich in de gevarenzone bevinden. Wil je er zeker van zijn dat jouw React Native app(s) 64-bit ondersteunen, maar heb je (nog) geen mail van het Google Play team ontvangen? Check of jouw app gemaakt is met [React Native versie 0.59 of hoger.](https://facebook.github.io/react-native/blog/2019/03/12/releasing-react-native-059) Vanaf versie 0.59 heeft het React Native framework JSC (JavaScriptCore) geupdate. Deze update zorgt voor een 64-bit ondersteuning. Een andere manier om te checken of jouw app 64-bit ondersteund, is door het bekijken van de APK, dit is het bestand met daarin alle code van jouw applicatie. De “library” mappen ‘lib/arm64-v8a’ (ARM-processors) en ‘lib/x86_64’ (x86-processors) zouden aanwezig moeten zijn in het .apk bestand om 64-bit te ondersteunen.

Help! Het lukt (nog) niet!

Mag het nog niet lukken? Hulp nodig bij het updaten van je React Native app? Geen probleem! Gillz helpt om van ieder een bedrijf een it-bedrijf te maken. Mail of bel direct Bob van der Panne.

Wil je een prijsindicatie of sparren over de mogelijkheden?
Bob vdP
Bob van der Panne
Commercieel Manager
Kan ik met je meedenken?
1
Versturen