Seo spiekbrief voor de webontwikkelaar

Bij het bouwen van een website is het belangrijk rekening te houden met de zoekmachine, zodat een mooie website vervolgens ook gevonden kan worden.

SEO spiekbrief voor webontwikkelaars als PDF (klik op afbeelding).

seo-spiekbrief-voorkant

Uitleg SEO tips

Per blok is een korte toelichting beschikbaar:

Belangrijke SEO HTML tags

Opsomming van alle belangrijke SEO HTML tags. Door goed gebruik van deze tags is uw website optimaal leesbaar voor de zoekmachine.

belangrijke-html-tags-voor-seo

Zoekmachine indexeringslimieten

Veel gebruikte limieten die worden gebruikt bij het indexeren van uw website.

seo-limieten

Opbouw paginatitel

Geadviseerde opbouw van een paginatitel.

website-titel-voor-seo

Canonical problemen

Zorg dat slechts één URL gebruikt wordt voor de website. Overige URLs kan je doorsturen naar dit adres.

canonical-problemen-seo

301 redirect

Snel een redirect opzetten? Hierbij enkele voorbeelden voor Apache.

301-redirect

Sitemap opbouw

Een sitemap is een effectief middel om nieuwe URLs aan te melden bij de zoekmachine. Bijgaande een standaard opmaak voor een sitemap.

seo-sitemap-xml

Bron: seomoz.org