"Contact met familie ook tijdens Corona" dat is StayClose!
StayClose altijd dicht bij familie en vrienden ook in coronatijd

Op iedere plek familie dichtbij met de StayClose app

Alle zorginstellingen in Nederland hebben op dit moment te maken met beperkingen in het ontvangen van bezoek door de gevolgen van Corona. Daarbij is het soms zelfs zo dat een bewoner tijdelijk naar een andere afdeling verplaatst moet worden. StayClose maakt het dan alsnog mogelijk om contact te houden met familie.

Handreiking bezoek en sociaal contact zorginstellingen

In september 2020 is er door de grote brancheverenigingen binnen de ouderenzorg de handreiking bezoek en sociaal contact opgesteld. Hierin staan richtlijnen opgenomen om bezoek binnen het verpleeghuis te allen tijde mogelijk te maken. Dit betekent echter wel dat er een stuk minder bezoek langs kan komen. Om te voorzien in de behoefte aan sociaal contact en maatwerk te kunnen leveren is StayClose een mooie en veilige manier om dit te kunnen ondersteunen.

Cohortafdeling

In meerdere zorginstellingen wordt er een cohortafdeling ingericht waar bewoners met Corona tijdelijk verblijven. Bezoek ontvangen op deze afdelingen is zeer beperkt mogelijk, terwijl nabijheid van familie op zo’n moment juist belangrijk is.

StayClose biedt in deze situaties een hele mooie toevoeging in de behoefte aan contact met familie. Wilt u meer informatie over StayClose? Schrijf u dan hier in en ontvang gratis en vrijblijvend onze brochure!

Wil je een prijsindicatie of sparren over de mogelijkheden?
Bente van der Lelij
Zorgprofessional
Kan ik met je meedenken?
1
Versturen

Coronamaatregelen in de praktijk

Verhuizen naar een cohortafdeling gebeurt snel; zo ook bij dhr. Harmsen die na een positieve testuitslag vrijwel direct overgeplaatst wordt. Dhr. Harmsen heeft een grote, betrokken familie die hem nu niet kunnen bijstaan. Na een telefoontje met de verpleegkundige van de cohortafdeling is het duidelijk: StayClose biedt uitkomst! Kleinzoon wordt gebeld en reageert enthousiast. Binnen een dag zijn er 10 familieleden aan StayClose toegevoegd en heeft dhr. Harmsen allerlei video’s en foto’s die hij kan bekijken. Het effect? Dhr. voelt zich minder afgezonderd en alleen en zijn familie kan ook op afstand van betekenis voor hem zijn.

Meerdere doeleinden

Nu StayClose in de praktijk gebruikt wordt ontdekken we steeds meer toepassingen die van waarde zijn voor mensen in een zorginstelling. Familie blijft actief betrokken terwijl de bewoner nabijheid ervaart én zich gezien voelt, op welke plek hij ook verblijft. StayClose werkt eenvoudig en snel, iets wat onmisbaar is in deze tijd.

Wil je een prijsindicatie of sparren over de mogelijkheden?
Bente van der Lelij
Zorgprofessional
Kan ik met je meedenken?
1
Versturen

Wellicht ook interessant: