StayClose is speciaal voor en door zorgprofessionals ontwikkeld
Wat StayClose zo uniek maakt

StayClose, uniek in haar soort

Er zijn allerlei toepassingen op de markt die digitaal contact ondersteunen, maar welke is geschikt voor jullie zorginstelling? Om jullie daarbij te helpen hebben we alle toepassingen op een rijtje gezet. Wat maakt StayClose nu zo uniek ten opzichte van een Familienet, Carenzorgt of WhatsApp?

Apps speciaal voor zorginstellingen

Er zijn een aantal apps die speciaal gericht zijn op ouderen. Er zijn echter ook veel apps die o.a. de functie van videobellen ondersteunen. In het algemeen ontbreekt het hier aan de eenvoudige opzet, categorisatie van bewoners en contactgegevens en voldoende veiligheid. Hieronder een opsomming van een aantal bekende apps.

Familienet

Familienet

Familienet is gericht op het informeel informeren van familie: zorgprofessionals delen berichten en foto’s van de bewoners met familie. StayClose werkt eigenlijk precies omgekeerd: familie deelt video’s en foto’s voor de bewoner. Zodat familie er kan zijn op de momenten dat het er toe doet.

Carenzorgt

Carenzorgt en andere cliëntenportalen

Via het cliëntenportaal wordt er (zorg)inhoudelijke informatie gedeeld vanuit de zorgprofessional met de familie. StayClose ondersteunt het delen van video’s en foto’s vanuit de familie (omgekeerd), waardoor dit het zorgproces ondersteunt, maar geen zorginhoudelijke informatie betreft.

Compaan

Compaan

De Compaan is een seniorentabet die volledig uitgerust en ingericht is voor individueel gebruik. Deze tablet is met name geschikt voor ouderen zonder dementie die de tablet zelf kunnen bedienen. Daarentegen kan StayClose kan gedownload worden op iedere tablet en gebruikt worden voor meerdere bewoners van één woongroep, waarbij de zorgprofessional de tablet bedient.

Therapieland

Therapieland

Therapieland is een breed platform welke gericht is op digitale ondersteuning tussen behandelaren en cliënten. Zoals de naam al aangeeft gaat het hier om een vorm van individuele therapie en is dit platform niet gericht op ondersteuning van mensen met dementie.


Videobel applicaties in de markt

Met de volgende apps is het mogelijk te videobellen. Voor al deze apps geldt dat deze gericht zijn op individuele gebruikers, er aparte accounts aangemaakt moeten worden en dat deze niet voldaan aan de privacynorm.

Skype

Skype

Skype wordt aangeboden door Microsoft en biedt videobellen. Je hebt een account nodig om hier gebruik van te kunnen maken. Skype is gericht op individueel gebruik en voldoet niet aan de privacyvoorwaarden.

Facetime

FaceTime

Via FaceTime is het mogelijk om te videobellen. Voorwaarde is echter dat beide partijen over een Apple device beschikken. Daarbij kunnen contactpersonen niet per bewoner gecategoriseerd worden.

WhatsApp

WhatsApp

Hoewel WhatsApp breder inzetbaar is dan bijvoorbeeld FaceTime, is het enkel mogelijk te videobellen met een telefoon. Daarbij kunnen contactpersonen niet per bewoner gecategoriseerd worden. Een belangrijk aspect is daarbij de geringe veiligheid bij het delen van bijvoorbeeld beeldmateriaal.

Google Hangout

Google Hangout

Via Hangout is het mogelijk om te videobellen, dit wordt aangeboden door Google. Hangout voldoet echter niet aan de privacynorm.

Zoom

Zoom

Zoom is een app waarmee je kunt videobellen. Dit wordt veelal gebruikt voor groepsgesprekken en is onvoldoende beveiligd.

Facebook

Facebook

Via Facebook is het mogelijk contacten te onderhouden. Het is een sociale media platform. Dit medium is echter onbeveiligd en gekoppeld aan een individu. Daardoor is het voor een zorginstelling niet te doen om de communicatie tussen bewoners en hun familie te overzien of daarin te ondersteunen.


Uniek in zijn soort!

StayClose is speciaal voor en door zorgprofessionals ontwikkeld: een platform voor contact met familie voor bewoners met dementie in een zorginstelling. Alles is zo ingericht dat dit uitsluit bij de dagelijkse zorgprocessen en behoeftes van bewoners met dementie. Hierdoor kan StayClose zowel gebruikt worden om het contact met familie nu te onderhouden, maar helpt het ook in het verminderen van gedragsproblemen in de dagelijkse zorg.

Kan jouw organisatie ook niet wachten om te beginnen met StayClose? Neem dan heel eenvoudig en vrijblijvend contact op met Bente van der Lelij. Contact zoeken kan via b.vanderlelij@gillz.nl en op 06-44476853.

Benieuwd wat de StayClose app kan doen voor jouw zorginstelling? Schrijf je gemakkelijk en snel in via het formulier en ontvang informatie over de app.
› Schrijf je direct in

StayClose form cover
Wil je een prijsindicatie of sparren over de mogelijkheden?
Bente van der Lelij
Zorgprofessional
Kan ik met je meedenken?
1
Versturen

Wellicht ook interessant: