Alle visuele ondersteuning om familie dichterbij te laten zijn
StayClose vergevorderd

StayClose in vergevorderd stadium

We zitten momenteel al een aantal weken in een “intelligente lockdown” en het vooruitzicht is dat dit nog geruime tijd zo blijft. Daardoor beseffen we steeds meer dat we aanpassingen moeten gaan maken in onze levensstijl en onze manier van werken. Zo ook in de zorg. Met StayClose werken wij aan een app die mensen met dementie in staat stelt om via videodelen en videobellen contact te houden met dierbaren. Tegelijkertijd proberen we de zorg zoveel mogelijk te ontzorgen door het leveren van een totaaloplossing die niet alleen werkt op papier maar juist ook in de praktijk!

Zorgprofessionals dragen bij aan de ontwikkeling

Wij zijn niet de eerste en ook zeker niet de enige partij die videocontact opties aanbiedt in een app. Echter, zijn we wel de eerste die speciaal een app maakt voor mensen met dementie. Op dit moment is er geen vergelijkbare app op de markt die speciaal ontwikkeld is voor bewoners van zorginstellingen met dementie.

Informatie aanvragen

Pilot aanvragen en belangrijke inzichten

Onze band met zorgprofessionals is wat StayClose zo uniek maakt. Een groot aantal zorginstellingen in Nederland en België hebben al hun interesse getoond in StayClose en een aantal van deze instellingen heeft aangegeven een pilot te willen draaien met de app. Deze pilots zijn enorm belangrijk voor de ontwikkeling van de app. Dankzij jullie inzichten en tips zijn wij in staat om de app juist in te richten. Waardoor de app aansluit op de praktijk. Zo kunnen de bewoners contact blijven houden met familie en vrienden en ontzorgen wij jouw zorginstelling.

Kan jouw organisatie ook niet wachten om te beginnen met StayClose? Neem dan heel eenvoudig en vrijblijvend contact op met Bente van der Lelij. Contact zoeken kan via b.vanderlelij@gillz.nl en op 06-44476853.

Naast video’s delen en videobellen nu ook gemakkelijk foto’s delen

Eén van de voorbeelden waarin jullie, de zorgprofessionals, een bijdrage leverden aan de app was het verzoek om naast videocontact ook foto’s te kunnen delen. Tijdens het geven van een demo werd deze suggestie gedaan: zo kan er gebruik gemaakt worden van alle visuele ondersteuning om familie dichterbij te laten zijn. Familie kan eenvoudig een stukje tekst aan de foto toevoegen zodat de zorgverlener het verhaal achter de foto met de bewoner kan delen.

Wat maakt het videobellen dementievriendelijk?

Van een aantal zorgprofessionals kregen we de vraag wat onze videocontact functionaliteiten dementievriendelijk maakt. Een goede vraag die we graag toelichten.

Door alle contacten per bewoner te categoriseren is de app goed toepasbaar in de huidige dementiezorg. Daarbij blijft de naam van het familielid in beeld tijdens het bellen, kan er gebruik worden gemaakt van een alias in de contactenlijst zoals de bewoner met dementie deze persoon altijd kende en kan het beeld vergrendeld worden waardoor er niet onbedoeld opgehangen wordt.

Informatie aanvragen

Handige tips en informatie over gesprekstechnieken

StayClose is meer dan een videocontact app. Het is een hulpmiddel dat contact faciliteert tussen mensen met dementie en hun familie en vrienden. Zo spraken wij onlangs een hoogleraar Volksgezondheid die ons nog een gouden tip gaf. Buiten dat de app ervoor zorgt dat contact mogelijk blijft, kan het familie en vrienden ook helpen bij het voeren van gesprekken.

“Ik ondersteun dit soort initiatieven van harte. Met name de inbox-functie, waar dierbaren videoberichten kunnen achterlaten, biedt een uitkomst voor mensen met dementie”
— Guus Schrijvers - Emeritus-hoogleraar Volksgezondheid

Dankzij het goede gesprek met de hoogleraar bevat de StayClose app nu ook hulp in gesprekstechnieken. In de app worden tips gegeven die bijdragen aan een fijn gesprek met iemand met dementie, zoals het jezelf voorstellen en vragen naar belevingen in plaats van feitelijke gebeurtenissen.

De status van de StayClose app op dit moment

Op dit moment zijn we in de testfase aanbeland. Een aantal zorginstellingen heeft contact met ons opgenomen om pilots te draaien. Hierin testen wij de app in de praktijk en zetten we de puntjes op de i.

In de loop van de weken houden we jullie vanzelfsprekend op de hoogte van de ontwikkelingen en de resultaten uit de pilots. Kan jouw organisatie ook niet wachten om te beginnen met StayClose? Neem dan heel eenvoudig en vrijblijvend contact op met Bente van der Lelij. Contact zoeken kan via b.vanderlelij@gillz.nl en op 06-44476853.

Benieuwd wat de StayClose app kan doen voor jouw zorginstelling? Schrijf je gemakkelijk en snel in via het formulier en ontvang informatie over de app.
› Schrijf je direct in

StayClose form cover
Wil je een prijsindicatie of sparren over de mogelijkheden?
Bente van der Lelij
Zorgprofessional
Kan ik met je meedenken?
1
Versturen

Wellicht ook interessant: