IT-budget optimaliseren in 2019 doe je met deze 4tips

IT-budget optimaliseren in 2019 doe je met deze vier tips

Heb jij jouw IT-budget voor 2019 al ingediend? Wij geven je vier tips om je op weg te helpen, zodat jij in het nieuwe jaar jouw bedrijfsprocessen kunt automatiseren en een efficiëntere werkwijze kunt ontwikkelen die jouw bedrijf laat groeien.

De IT kan een grote bijdrage aan productiviteit en innovatie leveren. Al lang is bekend dat de impact van IT in onze samenleving en in organisaties toeneemt. Bedrijfsprocessen worden steeds informatie-intensiever. De lat voor IT-afdelingen wordt daardoor steeds hoger gelegd, en niet te spreken over de kosten die daar mee gemoeid gaan. Logisch, want de snelheid van verandering neemt alleen maar toe.

Continuous Innovation

De enige constante in het leven is verandering en dit geldt ook voor het bedrijfsleven. Het is daarom belangrijk dat uw IT-afdeling deze constante verandering van jouw organisatie kan bijhouden of voor kan blijven. De IT-afdeling kan dan optimaal bijdragen aan de productiviteit en de innovatie van jouw organisatie. Door een (IT-)budget te reserveren voor continue innovatie creëer je als organisatie ruimte om de concurrentie voor te zijn.

Waar gaat jouw IT-budget heen?

Vaak hoor je dat IT-afdelingen niet meer weten waar hun budget aan opgegaan is, maar dat het is uitgegeven is onomstotelijk. Het is daarom van belang dat je deze kosten goed onder controle hebt. Je wilt niet de focus op innovatie verliezen of concurrentie de kans geven jouw bedrijf voorbij te streven. Hieronder enkele tips om IT-kosten te reduceren en budgetbeheerders meer tijd te geven om waarde aan het bedrijf toe te voegen.

1. Prioriteiten

Om het IT-budget te optimaliseren en verkleinen dien je de verschillende uitgaven te prioriteren. Dit kun je het beste doen door als team met het management te zitten. Samen neem je elke budgettering door om twee vragen vast te stellen. Kun je zonder of is de uitgave belangrijk voor de business strategie als geheel? Zorg ervoor dat de persoon die het meest geïnformeerd is over de manier waarop de technologieën en processen werken, inzicht geeft over het belang van het item. Op deze manier kan het management een solide beslissing nemen over het te vergeven budget.

2. Automatisering

Door het automatiseren van handmatige taken en processen kan de organisatie en IT efficiënter werken. Automatische taken omvatten o.a. taak- en procesplanning, configuratie, updaten, bewaken van systemen en doorlopend onderhoud.

3. DevOps en Agile

Het doorbreken van traditionele geïsoleerde werkwijzen tussen business strategen, developers en operation teams kan de time-to-market verhogen als je gebruikmaakt van de DevOps-methode met een agile werkwijze. De Agile DevOps-aanpak stelt bedrijven in staat om updates en bugfixes uit te rollen en sneller systeemproblemen te herstellen tijdens het ontwikkelproces. In het algemeen wordt hierdoor een lager faalpercentage behaald.

4. IT-consultants en ontwikkelbureaus

Het vinden van mensen met de juiste vaardigheden en expertise om gestroomlijnde bedrijfsprocessen, -praktijken en -technologieën te implementeren, kan buitengewoon moeilijk en duur zijn.  Veel bedrijven hebben eenvoudigweg niet de middelen om personeel aan te trekken, te behouden en continu te trainen om de echte IT-transformatie te realiseren die nodig is om on top of the game te blijven in een veranderende en competitieve wereld. Door te werken op projectbasis met externe consultants en ontwikkelbureaus, kan het IT-budget sneller en met meer efficiëntie worden verminderd.

Ontwikkelbureau met veel expertise

Nu je deze tips hebt doorgenomen en je jouw aanpak wilt veranderen, kunnen wij misschien iets voor elkaar betekenen. Gillz is een ontwikkelbureau en heeft jarenlange ervaring in het digitaliseren van bedrijfsprocessen. Maak nu een afspraak om samen de mogelijkheden in 2019 te bespreken.

Wil je een prijsindicatie of sparren over de mogelijkheden?
Bob vdP
Bob van der Panne
Commercieel Manager
Kan ik met je meedenken?
1
Versturen