De Perfecte Login Flow: Multi-factor Authenticatie
Cover multi-factor authenticatie login flow

Alle informatie veilig opgeborgen met Multi-factor Authenticatie

Steeds meer organisaties krijgen te maken met gevoelige informatie, met name vanwege de komst van de AVG/GDPR. Het is als bedrijf, maar ook als klant, fijn dat deze informatie veilig wordt opgeslagen en dat niet zomaar iedereen erbij kan. Multi-factor authenticatie (MFA) is een belangrijk onderdeel hiervan. MFA is een extra laag (of meerdere lagen) beveiliging over het ‘gewone’ login proces heen. De meest bekende is de tweefactor authenticatie (2FA), waarbij naast met een gebruikersnaam en wachtwoord, ook een eenmalige unieke toegangscode moet worden ingevoerd. Echter zijn er nog veel meer mogelijkheden!

De vijf verschillende factorclassificeringen

Onder het mom MFA vallen verschillende vormen van authenticatie. Er worden vijf verschillende hoofdtypes onderscheden:

1) Iets dat je weet

Deze factor is de meest bekende en meest gebruikte van alle factoren. Het gaat hier om stukjes informatie die je weet en kan onthouden. Ofwel, je gebruikersnaam en wachtwoord. Maar er zijn in deze categorie nog meer voorbeelden te noemen, zoal pincodes of beveiligingsvragen bij wachtwoord herstel.

2) Iets dat je hebt

Binnen MFA kan je ook met fysieke voorwerpen, of andere ‘items’ die in je bezit zijn, jezelf identificeren. Denk hierbij aan een smartphone waar een code naartoe gestuurd kan worden om je te identificeren. Maar denk bijvoorbeeld ook aan medewerkerspasjes met een NFC-tag er in die gescand moet worden voor toegang.

3) Iets dat je bent

Dit is de bekendste factor voor het unlocken van smartphones: vingerafdrukherkenning en gezichtsherkenning. Maar dit zijn niet de enige biometrische gegevens die geschikt zijn voor beveiliging. Zo zijn er ook nog irisscanners, handpalmscanners en stemherkenning. Allemaal werkend vanuit het principe dat jij ook echt de persoon bent die toegang moet krijgen.

4) Ergens waar jij je bevindt

Dit is een wat minder voor de hand liggende methode, maar kan voor veel bedrijven toch belangrijk zijn! Of misschien wordt het onbewust al gebruikt. Het is namelijk ook mogelijk om personen alleen toegang te verlenen op een bepaalde locatie, zoals bijvoorbeeld op kantoor. Dit kan al heel makkelijk door bijvoorbeeld een IP-filter!

5) Iets wat je doet

Dit is tot nog toe het minst bekende factortype, maar met een simpel principe. Je voert een actie uit die jou identificeert. Het bekendste voorbeeld hiervan is de smartphone unlock met de negen stipjes waar lijnen tussen getrokken moeten worden. De mogelijkheden bij deze methoden zijn eindeloos en daarom heel krachtig.

Probeer Multi-factor zelf!

Er zijn in de praktijk eindeloze combinaties van de hierboven genoemde factoren. Benieuwd hoe een login flow met Multifactor authenticatie er uit kan zien, probeer het hieronder in de interactieve preview! Let wel, het betreft een voorbeeld. Alles kan nog naar de wensen van jouw organisatie aangepast worden, neem daarvoor contact op met een van onze experts!

Test onze app hier!

Klik op de onderstaande button en start de demo

Splashscreen Gillz

Wel even de cookies accepteren op het volgende scherm!

Start de demo

De veiligste login flow voor jouw organisatie

Met alle hierboven genoemde factortypes kan je de perfecte beveiligde login flow voor jouw bedrijf samenstellen. Deze methode is perfect voor bedrijven die veel met klantgegevens en andere gevoelige informatie werken. Hiermee garandeer je dat alleen de juiste personen over deze informatie beschikken. Dan kunnen klanten met een gerust hart hun informatie aan jouw bedrijf toevertrouwen.

Beoordeling Multi-factor Authenticatie

Snelheid

Veiligheid

Gevoelige Informatie

Benieuwd naar hoe MFA jouw organisatie veiliger zou kunnen maken? Neem dan contact met ons op en onze experts vertellen je graag wat de mogelijkheden zijn! Gebruikt jouw organisatie al een MFA structuur? Geen probleem, wij kunnen de applicatie van jullie dromen gewoon integreren in jullie structuur!

Meer weten? Vraag het!

Wil je een prijsindicatie of sparren over de mogelijkheden?
Bob vdP
Bob van der Panne
Commercieel Manager
Kan ik met je meedenken?
1
Versturen

Wellicht ook interessant