Wat is NFC?
person holding mobile phone

Wat is NFC?

NFC is de technologie die ervoor gaat zorgen dat je portemonnee de komende jaren nog dunner wordt. NFC staat voor 'Near Field Communication' en is bedoeld om over een afstand tot 10 centimeter informatie uit te wisselen. O.a. je smartphone kan kan op deze manier betalingen uitvoeren waardoor je pinpas overbodig wordt.

NFC is de technologie die ervoor gaat zorgen dat je portemonnee de komende jaren nog dunner wordt. Niet doordat het je geld gaat kosten maar omdat het pinpassen, credit cards en bijvoorbeeld de OV chipkaart vervangt. NFC staat voor 'Near Field Communication' en is bedoeld om over een afstand tot 10 centimeter informatie uit te wisselen. Dit gebeurd doormiddel van een chip in je smartphone.

Betalen met NFC chip in smartphone

Steeds meer banken maken het mogelijk om de NFC chip in je telefoon te gebruiken voor contactloze pin betalingen. Dit werkt op de zelfde manier als hoe je nu contactloos betaald met je pinpas. Hierin zit ook een NFC chip. Nadeel is natuurlijk dat contactloos pinnen op dit moment nog niet overal kan.

Andere toepassingen van NFC

Hoewel NFC door de veilige manier van communicatie uitermate geschikt is om betalingen mee te doen zijn er legio andere situaties waar het handig voor kan zijn. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van NFC tags. Dit zijn kleine NFC chips ter grote van een button die geen batterij nodig hebben. Deze tags kan je op verschillende locaties plakken. Vervolgens kan je bepalen wat je telefoon moet doen wanneer hij contact maakt met zo’n tag. Denk bijvoorbeeld aan een NFC tag in je auto, zodra je instapt hou je telefoon tegen de tag aan en vervolgens zet je telefoon automatisch je bluetooth aan of start de ritregistratie app automatisch op.

NFC Tag

Toekomst van NFC

NFC zal de komende jaren dus een steeds grotere rol gaan spelen in het leven van de verstokte smartphone gebruiker. En wie weet, in het afzienbare tijd, de portemonnee tot museumstuk degraderen.

NFC in je app?

Gillz kan helpen met het implementeren van NFC functionaliteit in je app. Helaas ondersteund Apple op dit moment niet het gebruik van de NFC chip in apps. Voor Android ligt dit anders en daar is het wel mogelijk om de NFC chip in de telefoon te gebruiken. Samen bedenken we graag hoe de combinatie van een (mobiele) app & een NFC chip jouw dagelijks leven op kantoor kan vereenvoudigen.

Wil je een prijsindicatie of sparren over de mogelijkheden?
Bob vdP
Bob van der Panne
Commercieel Manager
Kan ik met je meedenken?
1
Versturen