Wat is responsive webdesign?

Een website met een responsive webdesign past zich qua vormgeving automatisch aan op het gebruikte apparaat en zijn bijbehorende schermformaat.

Het aantal apparaten, platformen en browsers blijft dagelijkse toenemen. Al deze apparaten moeten uw website goed weergeven en dat is waar de kracht van responsive webdesign ligt. Een responsive webdesign past zich automatisch aan, aan de schermgrootte van uw laptop, tablet of mobiel zonder hier een aparte site voor te ontwikkelen. En dat is nodig aangezien 1/3 van uw bezoekers zomaar eens per mobiel naar uw site komt.

Hoe werkt responsive webdesign?

Voor de bouw van een website met een responsive webdesign wordt gebruik gemaakt van CSS - voor de opmaak - en JavaScript - voor de functionaliteit. Door de combinatie van deze twee technieken wordt de site altijd optimaal getoond op verschillende apparaten zoals een tablet, mobiel of desktop.

Responsive design voorbeelden

In een responsive webdesign is het belangrijk om te werken met een flexibele layout welke mee kan veranderen wanneer de grote van het scherm verandert. Hieronder een aantal voorbeelden:

responsive-design-andersson responsive-design-food-sense responsive-design-sasquatch responsive-design-ribot

Meer over responsive design