Wordpress, een korte uitleg

Wordpress, een korte uitleg

WordPress is in 2003 geboren uit een wens om een publicatie systeem te maken dat gestroomlijnd is en gebruik maakt van PHP en MySQL en onder de GPL licentie valt.

De eerste versies van Wordpress werden uitgebracht onder de naam b2/cafelog, waarna besloten werd om door te gaan onder de naam WordPress. Tegenwoordig is WordPress een rijp en stabiel product

Open source

WordPress is een Open Source project, dit betekent dat er honderden mensen over de wereld bezig zijn met de ontwikkeling ervan. Dit betekent ook dat iedereen vrij is om Wordpress te gebruiken, dus het maakt niet uit of je nu een persoonlijke site hebt of een site met commerciële doeleinden, WordPress is en blijft gratis.

Waarom Wordpress?

Maar waarom is Wordpress zo geliefd onder de ontwikkelaars, wat kan je er precies mee? In het kort: Wordpress is een CMS (Content Management Systeem). In de breedste zin van het woord houdt dit in dat gebruikers makkelijk en snel content aan hun website kunnen toevoegen, zonder dat zij verstand van coderen hoeven te hebben. Makkelijk dus, je bouwt een website, levert hem op aan de klant en wanneer zij iets willen toevoegen of verwijderen hebben ze daar zelf de controle over. Uiteraard zijn er nog talloze redenen om Wordpress te gebruiken, hier onder lichten we er een aantal toe.

Thema’s

Door middel van thema's (themes) of zelfgemaakte template files is de opmaak van pagina's aan te passen, zodat er geen gebruik hoeft te worden gemaakt van de standaardvormgeving die WordPress levert.

Plugins

Wordpress is zo populair mede dankzij de rijke aanwezigheid van plug-ins. Deze stellen de gebruikers en ontwikkelaars in staat om nieuwe mogelijkheden toe te voegen aan WordPress. Er zijn anno 2014 meer dan 28.000 plug-ins in de WordPress.org-database.

Beveiliging

Mede doordat Wordpress constant doorontwikkeld wordt door honderden ontwikkelaars is de beveiliging optimaal. Regelmatige updates en eventuele extra plugins maken Wordpress tot één van de veiligste systemen.

SEO

De opbouw van Wordpress zorgt al voor een stap voor in zoekmachine optimalisatie. Daarnaast zijn er meerdere plugins te downloaden die bijdragen aan de vindbaarheid van je Wordpress website via Google.

Wil je een prijsindicatie of sparren over de mogelijkheden?
Bob vdP
Bob van der Panne
Commercieel Manager
Kan ik met je meedenken?
1
Versturen