Yii framework 2.0 is uit
Yii2 icon in kleur

Yii framework 2.0 is uit

Yii kan worden gebruikt voor het ontwikkelen van vrijwel elk type webtoepassing. Niet alleen is Yii licht van gewicht, tevens is het framework voorzien van geavanceerde caching mechanismen (een plek waar de computer tijdelijk informatie opslaat om er later weer snel bij te kunnen).

Yii is een high-performance, component-based PHP framework, gemaakt voor het ontwikkelen van grootschalige webapplicaties. Door het gebruik van Yii kan er sneller ontwikkeld worden met de versie 2.0 is de hele structuur op de schop gegaan om de performance van het framework een boost te geven.

Wat is een framework?

Maar wat is een framework precies? De letterlijke vertaling van framework is "het frame" of "het skelet", en dit is ook precies wat een framework is. Het is de basis ofwel de onderliggende structuur van een programmeertaal. De structuur van een website of webapplicatie zorgt ervoor dat de inhoud snel en goed wordt weergegeven. Door ontwikkelingen op het web moet de structuur soms worden bijgewerkt. Voor kleinere websites en webapplicaties is dit vaak geen probleem. Echter bij grotere websites of webapplicaties vergt dit meer onderhoud.

Yii in het kort

Yii kan worden gebruikt voor het ontwikkelen van vrijwel elk type webtoepassing. Niet alleen is Yii licht van gewicht, tevens is het framework voorzien van geavanceerde caching mechanismen (een plek waar de computer tijdelijk informatie opslaat om er later weer snel bij te kunnen). Daardoor is Yii erg geschikt voor het bouwen van high-traffic toepassingen zoals forums, portals, webshops, CMS (Content Management Systeem) etc.

Wil je een prijsindicatie of sparren over de mogelijkheden?
Bob vdP
Bob van der Panne
Commercieel Manager
Kan ik met je meedenken?
1
Versturen