De app is eenvoudig te bedienen, veilig en continu in ontwikkeling
Zorgprofessionals ontwikkelen StayClose - copyright De Haven

Zorgprofessionals betrokken bij de ontwikkeling van de app StayClose

StayClose is een uniek initiatief ontstaan vanuit de zorg voor mensen met dementie: het gebrek aan contact met familie in combinatie met de toegenomen werkdruk vraagt om een snelle, maar slimme oplossing. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. De kracht van StayClose zit in de nauwe samenwerking met zorgprofessionals. Samen met Bente van der Lelij (GZ-psycholoog uit de ouderenzorg) ontwikkelen we de app zodat StayClose naadloos aansluit op de dagelijkse zorg voor mensen met dementie.

Enthousiasme over StayClose van media en zorgprofessionals

We ontvangen enorm veel positieve en enthousiaste reacties op StayClose. Er zijn al meerdere aanvragen gedaan en StayClose is zelfs al vermeld in de krant en op de radio. Door deze positieve reacties is de ontwikkeling van de app in een stroomversnelling gekomen.

De Haven is de eerste zorginstelling die StayClose gaat testen

De eerste zorgorganisatie die met StayClose zal gaan werken is Zorg- en Wooncentrum De Haven in Bunschoten. Een belangrijke visie van De Haven is dat zij dementievriendelijk zijn. Dit wordt teruggezien in de omgang met cliënten, de inrichting van de woonomgeving en de keuzes die gemaakt worden bij innovatie. De koppeling met de inhoudelijke kennis en ervaring maakt StayClose een waardevolle toevoeging op de geboden zorg.

De dagelijkse praktijk

Zorgprofessionals werken op dit moment keihard om ervoor te zorgen dat iedere cliënt zich veilig en goed voelt. De structuur die zij hadden, is weg. Op allerlei momenten missen zij familieleden, waarbij het per cliënt sterk verschilt wat voor effect dit heeft. De ene cliënt kan hier over praten, de andere cliënt blijft maar rondlopen, wordt verdrietig of raakt snel overstuur. Om bij iedere cliënt op de juiste manier én het juiste moment aan te kunnen sluiten is StayClose ontwikkeld.

Zo is het met StayClose mogelijk om voor het slapengaan samen een video af te spelen waarin de dochter van mw. De Groot haar welterusten wenst, zodat zij rustig de nacht in gaat. Of kan dhr. Jansen tijdens de overdracht rustig kijken naar zijn spelende kleinkinderen, keer op keer. StayClose zorgt hiermee voor persoonlijke zorg op maat.

Unieke samenwerking

Reguliere toepassingen werken vaak niet bij mensen met dementie. De zorg aan deze mensen vraagt daarbij een grote mate van flexibiliteit en creativiteit. Ontwikkelingen zijn hiermee alleen succesvol als techniek samengaat met inhoudelijke visie op dementie. Dat maakt StayClose zo bijzonder: met de nieuwste technologie wordt aangesloten bij de dagelijkse praktijk.

Benieuwd wat de StayClose app kan doen voor jouw zorginstelling? Schrijf je gemakkelijk en snel in via het formulier en ontvang informatie over de app.
› Schrijf je direct in

StayClose form cover

Die kennis en expertise zie je direct terug in StayClose. Zo is er bewust voor éénrichtingsverkeer gekozen: alleen familie kan video’s toevoegen. Hierdoor wordt de zorg ontlast én hoeft er geen intern communicatiebeleid opgezet te worden. Dit zorgt ervoor dat we snel kunnen werken aan ons doel: vertrouwde beelden altijd dichtbij.

Wil je een prijsindicatie of sparren over de mogelijkheden?
Bente van der Lelij
Zorgprofessional
Kan ik met je meedenken?
1
Versturen

Wellicht ook interessant