Maak handleidingen schaalbaar, meetbaar en altijd up-to-date
Digital Manuals and Work Instruction App - Mendix Template - Gillz

Digitale operation manuals en werkinstructies

Voor maak- en productiebedrijven, ook wel manufacturers genoemd, zijn operation manuals enorm belangrijk. Binnen de Europese wetgeving, de machinerichtlijn, is het zelfs verplicht gesteld om bij elke machine een gebruiksaanwijzing te leveren. Deze handleiding moet daarnaast ook nog geleverd worden in één van de officiële talen die in het land van levering gelden. Dat is bij wet verplicht.

Het grootste probleem van operation manuals is dat ze lastig te onderhouden zijn, want bij elke wijziging in het product moet ook de operation manual geüpdatet worden. Daarnaast hebben handleidingen niet alleen een juridische functie, maar is het ook een belangrijke documentatie wanneer er service verleent moet worden op een machine of product.

Voert de klant netjes alle inspecties uit? Worden alle modules goed gecontroleerd, schoongemaakt of tijdig vervangen? Al deze zaken staan beschreven in de handleiding. Hoe fijn zou het zijn als we alle interacties met de operation manuals zouden kunnen meten? Dat levert waardevolle informatie op over het gebruik en onderhoud van de machine/het product. Ja, dat kan! Door operation manuals te digitaliseren is het mogelijk om dit soort waardevolle data inzichtelijk te maken.


Modular Digital Manuals

Makkelijk te onderhouden en Up-to-date

Door onze modulaire opbouw van handleidingen en werkinstructies is het aanmaken en onderhouden ervan snel en eenvoudig. Aanpassingen? Voer ze direct door voor alle gebruikers.

CAD models in Digital Manuals

Koppel interactieve CAD-tekeningen

Voeg interactieve CAD-bestanden toe aan de handleidingen, zodat monteurs eenvoudig kunnen werken aan de meest complexe systemen. Koppelingen met Teamcenter, Solid Edge en JT2Go.

Data collection and analysis Manufacturing

Betrek jouw klanten en verzamel data

Lever gewenste informatie op het juiste moment aan bij de goede persoon. Bepaal wie wat mag zien en meet interacties met de handleidingen. Zo krijg je meer inzicht in jullie producten en klanten.

Plan geheel vrijblijvend een Operation manual analyse in met één van onze experts
Bob vdP
Bob van der Panne
Bedrijfsanalist
Gratis Operation manual analyse
1
Reserveer analyse

Software onmisbaar binnen Manufacturing

Complexiteit beheersbaar houden - Manufacturing - Inspectie app - Gillz

Complexiteit beheersbaar houden

Maak- en productiebedrijven, vooral op het gebied van engineering, installatiebouw en chemie (a.k.a. Manufacturing), kunnen niet meer zonder bedrijfssoftware. producten en productieprocessen worden steeds complexer en daarmee worden de risico’s groter. Software helpt manufacturiers en haar klanten om deze complexiteit beheersbaar te houden.

Van product naar serviceleverancier

Binnen de manufacturing sector is een trend gaande dat organisaties steeds vaker transformeren van producent naar serviceverlener. Er komt meer focus te liggen op het leveren van reserveonderdelen en onderhoudsadvies, upsell en klantretentie. Dit vraagt om nieuwe digitale hulpmiddelen en inzichten, zoals het leveren van Digital Manuals & Work instructions.

Digital manuals and Work instruction - Service supplier - Manufacturing - Gillz
Data collection and analysis - Digital Manuals and Work instructions app

Big data biedt kansen

Data is hierbij van essentieel belang. Door Big Data en IoT data te verzamelen en te analyseren is het mogelijk om producten te verbeteren, worden kansen en risico’s tijdig gesignaleerd en kunnen processen geoptimaliseerd worden. Meet de interactie van klanten met jouw producten en gebruik dat in product- en procesoptimalisaties.

Oneindige mogelijkheden

Notificaties en Alerts

Betrek jouw klanten bij de service en onderhoud van jullie producten door eenvoudig notificaties en alerts te sturen. Attendeer hen op wijzigingen in de documentatie en routine checks.

Koppelen met QR & Barcodes

Koppel de offline wereld met de online wereld door QR en Barcodes op installaties te koppelen aan jullie handleidingen. Zo scant een monteur direct de juiste informatie tijdens zijn werk.

Verkoopmogelijkheden Spare Parts

Biedt klanten de mogelijkheid aan om direct (reserve)onderdelen te bestellen, terwijl de monteur bezig is met een inspectie of het plegen van onderhoud.

Dataverzameling en Inzichten

Meet interacties van klanten met jullie handleidingen en kom tot nieuwe inzichten. Gebruik deze informatie om producten en processen te verbeteren of verkoop te stimuleren.

Even-based Werkinstructies

Beheer wie welke onderdelen mag zien. Integreer CAD-tekeningen en beschrijf stappenplannen voor installateurs en monteurs.

Modulair en Aanpasbaar

Splits handleidingen eenvoudig op in herbruikbare onderdelen en voorkom daarmee inconsistentie en outdated informatie.

Van Schie
ProRail
Verkerk Groep
Aquon
Wil je een prijsindicatie of sparren over de mogelijkheden?
Bob vdP
Bob van der Panne
Commercieel Manager
Kan ik met je meedenken?
1
Versturen

Vraag direct een offerte aan

Offerte aanvragen